Karınca kolonisi

ömerherdem

Larva
Üye
Selamın aleyküm. Kraliçe buldum, test tüpünü hazırladım. Bu süreçte kraliçeye şekeri su vesire vermelimiyim ve ne zaman koloni büyütmeye ve şekerli su ne zaman vermeliyim?

Ayberkfb

Minör
Üye
Selamın aleyküm. Kraliçe buldum, test tüpünü hazırladım. Bu süreçte kraliçeye şekeri su vesire vermelimiyim ve ne zaman koloni büyütmeye ve şekerli su ne zaman vermeliyim?
Lütfen Dikkat!
Karıncanızı sürekli kontrol etmekten kaçının. Kendi hâline bırakmanız en sağlıklısıdır. Karanlık bir ortamda, strese girmeyeceği bir şekilde yaşamalarına izin verin. Sürekli ışık tutmak, tüpü sallamak ya da kontrol etmek karıncalar için stres kaynağıdır ve gelişimlerini olumsuz etkiler.

Ayrıca, yeni bir konu açmadan önce mutlaka forumda daha önce yazılmış konuları kontrol edin. Aynı konuda çok fazla başlık açılması, önemli bilgilerin gözden kaçmasına neden oluyor. Bu durum moderatörler için de fazladan iş yükü oluşturuyor.

Hepimizin daha verimli ve düzenli bir forum deneyimi yaşaması için bu konulara dikkat edelim.

Teşekkürler!

ahmt

Pupa
Üye
Aleyküm selam, işçi çıkarmadan besleme yapıp yapamayacağımızı bilmek için karıncanın türünü bilmemiz gerekir. Ancak yine de enerji sağlaması açısından şekerli su verebilirsiniz, herhangi bir sakıncası yoktur. Eğer türünü söylerseniz daha net bir şey söyleyebilirim.

Ayberkfb

Minör
Üye
Soruların olursa özelden yazabilirsin, yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım.
Ben de ilk zamanlarımda çok meraklıydım. Buradaki herkesin yazmasına rağmen, ben de senin yaptığın gibi konular açıyordum.