Kan Tüpü Kullanabilir miyim?

RavenCarrion

Larva
Üye
Elimde birkaç tane hiç kullanılmamış kan tüpü var, çeşitli boyutta ve bazılarının dibinde silikonumsu bir şey var. Kullanan arkadaşlar varsa bilgilendirebilir mi, karıncalar için kullanabilir miyim?

Ekli dosyalar

• IMG_20250611_230251.jpg
    IMG_20250611_230251.jpg
    40 KB · Görüntüleme: 24

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Evet kullanabilirsiniz. Tıkamak için kapak yerine pamuk kullanın, kapaktan kaçabiliyor veya hava alamayabiliyorlar.

akvaryumhane

Yasaklı Üye
Yardımsever
Rehberkolik
Üye
Elimde birkaç tane hiç kullanılmamış kan tüpü var, çeşitli boyutta ve bazılarının dibinde silikonumsu bir şey var. Kullanan arkadaşlar varsa bilgilendirebilir mi, karıncalar için kullanabilir miyim?
Ben şuan da onlardan kullanıyorum. Tüpün dibindeki silikonumsu şey benim tüplerimde yok. Eğer ucundaki tıpayı diyorsanız, bir sorun yok, onun yerine zaten pamuk koyucaksınız

RavenCarrion

Larva
Üye
Ben şuan da onlardan kullanıyorum. Tüpün dibindeki silikonumsu şey benim tüplerimde yok. Eğer ucundaki tıpayı diyorsanız, bir sorun yok, onun yerine zaten pamuk koyucaksınız
Bazılarının diplerinde var sıvıdır diye yıkadım ama sıvı değilmiş anlamadım ne olduğunu.

Seuthes

Larva
Üye
Hocam kan tüplerinin birkaç farklı çeşidi oluyor. Bu sarı tüpün içindeki jel kanın pıhtılaşmasını önlüyor ama karıncalara bir zararı var mıdır bilemiyorum 😂

kusura bakmayın düzeltiyorum pıhtılaşmasını hızlandırıyor

Son düzenleme:

RavenCarrion

Larva
Üye
Hocam kan tüplerinin birkaç farklı çeşidi oluyor. Bu sarı tüpün içindeki jel kanın pıhtılaşmasını önlüyor ama karıncalara bir zararı var mıdır bilemiyorum 😂

kusura bakmayın düzeltiyorum pıhtılaşmasını hızlandırıyor
O jelin suda çözünmediğini öğrendim acaba karıncalara bir zararı olur mu bilmiyorum ama tam bilgisi olan biri cevaplayabilirse güzel olur bizim için.