İşçi ekleme

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

SasuKe1

Majör
Üye
2’li Lasius kraliçem var. Prenses oldukları zaman, çıktıkları koloniden işçi ekleyebilir miyim? Eklersem ne olabilir, artıları, eksileri nedir?

Mustafaf

Media
Üye
Prenses oldukları zaman derken? Eğer alate üretiminden bahsediyorsanız, büyük ihtimal üretim olmaz, yapay ortamda çok zor ve Lasiuslarda tür tahmini zordur, işçi eklenmez ekler isen kraliçen yüksek ihtimal işçiyi öldürür. Yani bırakın ilk işçisi çıksın.

SasuKe1

Majör
Üye
Prenses oldukları zaman derken? Eğer alate üretiminden bahsediyorsanız, büyük ihtimal üretim olmaz, yapay ortamda çok zor ve Lasiuslarda tür tahmini zordur, işçi eklenmez ekler isen kraliçen yüksek ihtimal işçiyi öldürür. Yani bırakın ilk işçisi çıksın.
Bir tık kötü yazmışım, şuan bende olan 2 kraliçe daha prensesken yaşadığı koloniden bahsetmeye çalıştım. Direk prenseslerin çıktığı koloniyi kesin olarak bildiğim için işçiler ile şuanki bende olan kraliçelerin tür farkı yok. Eğer gene de olmaz diyorsanız bekleyeyim o zaman.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Bir tık kötü yazmışım, şuan bende olan 2 kraliçe daha prensesken yaşadığı koloniden bahsetmeye çalıştım. Direk prenseslerin çıktığı koloniyi kesin olarak bildiğim için işçiler ile şuanki bende olan kraliçelerin tür farkı yok. Eğer gene de olmaz diyorsanız bekleyeyim o zaman.
Kraliçelerin çıktığı koloniden eminseniz işçi ekleyebilirsiniz. %80 ihtimalle kabul edecektir.

Kraliçeleri almanızdan bu yana ne kadar zaman geçti?

SasuKe1

Majör
Üye
Kraliçelerin çıktığı koloniden eminseniz işçi ekleyebilirsiniz. %80 ihtimalle kabul edecektir.

Kraliçeleri almanızdan bu yana ne kadar zaman geçti?
50 100 tane yumurtaları var hiçbiri larva değil, yaklaşık 1.5 hafta geçti

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
100 150 tane yumurtaları var hiçbiri larva değil, yaklaşık 1.5 hafta geçti
Bu durumda biraz daha zor ama imkansız değil.

Tüpü önce kalın bir beze sarıp dolaba koyun, soğuk etkisiyle kraliçenin haraketleri sınırlanacak.
Bir işçiyi tüp dolaptayken tüpün içine koyun. Bir kaç dakika bekleyin işçinin de hareketleri yavaşlasın.

Her ikisi sakinleştikten sonra tüpü dolaptan çıkarın ve ikisini gözlemleyin.

SasuKe1

Majör
Üye

Tüpü önce kalın bir beze sarıp dolaba koyun, soğuk etkisiyle kraliçenin haraketleri sınırlanacak.
Bir işçiyi tüp dolaptayken tüpün içine koyun. Bir kaç dakika bekleyin işçinin de hareketleri yavaşlasın.

Kaç dakika sürecek bu işlemler ve bir zararı olma ihtimali var mı yumurtalara veya kraliçelere?

Ve ne gibi bir artısı olur kraliçelere işçinin, merak ettiğimden soruyorum.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Kaç dakika sürecek bu işlemler ve bir zararı olma ihtimali var mı yumurtalara veya kraliçelere?
Süreci doğru yönetirseniz bir zararı olmaz.
Tüp direkt şekilde dolap zeminine temas etmesin mutlaka kalın bir bezle sarın. (Dondurucu kısıma değil dolaba koyun) Yaklaşık 10 dakika kraliçe tek başına beklesin, ardından işçiyi ekleyin ve onun için de beş dakika kadar bekleyin.
Daha sonra tüpü çıkarın.

Ve ne gibi bir artısı olur kraliçelere işçinin, merak ettiğimden soruyorum.
Kraliçeler bir süredir koloniden ayrı, koloniye ait kokuları kaybolmuştur. Bu uyuşmazlık her iki tarafın yabancı algılanmasına sebep olur.

Soğuk ile şok yaptığımızda her ikisini sakinleştirip birbirlerini tanımlamaları için sakin bir sürecin de başlamasını sağlamış olacağız.
Aynı koloninin bireyleri ise zaten kabul edeceklerdir.

SasuKe1

Majör
Üye
Süreci doğru yönetirseniz bir zararı olmaz.
Tüp direkt şekilde dolap zeminine temas etmesin mutlaka kalın bir bezle sarın. (Dondurucu kısıma değil dolaba koyun) Yaklaşık 10 dakika kraliçe tek başına beklesin, ardından işçiyi ekleyin ve onun için de beş dakika kadar bekleyin.
Daha sonra tüpü çıkarın.

Kraliçeler bir süredir koloniden ayrı, koloniye ait kokuları kaybolmuştur. Bu uyuşmazlık her iki tarafın yabancı algılanmasına sebep olur.

Soğuk ile şok yaptığımızda her ikisini sakinleştirip birbirlerini tanımlamaları için sakin bir sürecin de başlamasını sağlamış olacağız.
Aynı koloninin bireyleri ise zaten kabul edeceklerdir.
İşçi eklemenin ne gibi bir yararı oluru kastetmiştim aslında ama bu bilgi de bayağı iyimiş sağolun.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
İşçi eklemenin ne gibi bir yararı oluru kastetmiştim aslında ama bu bilgi de bayağı iyimiş sağolun.
İşçi eklemenin şöyle bir yararı olur;

Başlama aşaması atlanmış olur, larva bakımını üstlenecek işçiler mevcut olacağından, kraliçe larvaları beslemek için kullanacağı besini daha fazla yumurtlamak için kullanacak.

Kraliçe koyacağınız işçi sayısına orantılı şekilde yumurtlayacak. Yani 5 işçi eklerseniz küçük miktarda, 50-60 (örnek) işçi eklerseniz daha fazla yumurtlayacaktır ve koloninin sabır gerektiren sıkıcı kısmını da es geçmiş olacaksınız.

SasuKe1

Majör
Üye
İşçi eklemenin şöyle bir yararı olur;

Başlama aşaması atlanmış olur, larva bakımını üstlenecek işçiler mevcut olacağından, kraliçe larvaları beslemek için kullanacağı besini daha fazla yumurtlamak için kullanacak.

Kraliçe koyacağınız işçi sayısına orantılı şekilde yumurtlayacak. Yani 5 işçi eklerseniz küçük miktarda, 50-60 (örnek) işçi eklerseniz daha fazla yumurtlayacaktır ve koloninin sabır gerektiren sıkıcı kısmını da es geçmiş olacaksınız.
ben 1 adet mi işçi ekleyeyim? Sonuçları paylaşacağım.

SasuKe1

Majör
Üye
İlk aşamada bir adet ekleyin. Kabullenme durumunda ne kadar istiyorsanız o miktarda işçi eklersiniz. Ekleyeceğiniz ekstra işçiler için de aynı yöntemi kullanın.
Çok şey sordum biliyorum ama bir şey daha sormam lazım. İşçiyi nasıl alıp koyayım tüpe? Çok küçükler cımbızla sıkıntı olabilir gibi geldi.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Çok şey sordum biliyorum ama bir şey daha sormam lazım. İşçiyi nasıl alıp koyayım tüpe? Çok küçükler cımbızla sıkıntı olabilir gibi geldi.
Bir pamuğu hafifçe tiftikleyin, sonra işçinin üzerine sürün pamuğa takılır.

İstediğinizi sorabilirsiniz, bilgim dahilinde cevaplarım sorun yok forum bunun için var.

SasuKe1

Majör
Üye
Bir pamuğu hafifçe tiftikleyin, sonra işçinin üzerine sürün pamuğa takılır.

İstediğinizi sorabilirsiniz, bilgim dahilinde cevaplarım sorun yok forum bunun için var.
sonra o pamuktan işçiyi tüpe nasıl koyayım?

Böyle yaptım pamuğu

Ekli dosyalar

• 20250607_210807.jpg
    20250607_210807.jpg
    35.5 KB · Görüntüleme: 2

esepretx

Pupa
Üye
@Ares @el4nce etiket için özür dilerim ama bu konuda çok faydalı geldi bana.Fayddalı tartışmaya alınabilir mi?

SasuKe1

Majör
Üye
işçiyi şimdi koydum tüpün içine bir 5 10 dk daha bekleyip bakacağım.

Çıkardım dolaptan ama nasıl bir senaryoyla karşılaşmam lazımdı? Herkes yaşıyor ve hareket ediyor anlamadım birşey.

Son düzenleme:

SasuKe1

Majör
Üye
İşçi çok hızlı ve agresif, kaçmaya yönelik hareket ediyordu bir daha dolaba koydum.

Demo

Brachypterous
Yardımsever
Üye
işçiyi şimdi koydum tüpün içine bir 5 10 dk daha bekleyip bakacağım.

Çıkardım dolaptan ama nasıl bir senaryoyla karşılaşmam lazımdı? Herkes yaşıyor ve hareket ediyor anlamadım birşey.
Kraliçeyle işçinin öpüşüyor olması lazım, romantik bir sahne.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...