İşçi ekleme

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

SasuKe1

Phragmotic
Üye
Kraliçeyle işçinin öpüşüyor olması lazım, romantik bir sahne.
pek öyle bir sahne görmedim.

Kraliçeyle işçinin öpüşüyor olması lazım, romantik bir sahne.
İşçi her 10 15 saniyede bir kraliçenin yanına gidiyor ani titreşim yapıyor 5 saniye ve kaçıyor. Bu döngü tekrarlanıyor hep. Kraliçelerin umrunda değilmiş gibi sanki, yumurta taşıyor kraliçe.

Artık kraliçelerden kaçmıyor sadece yanına gidip korkuyor titriyor gibi gözüküyor. Kraliçelerin hala umrunda değil

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
pek öyle bir sahne görmedim.

İşçi her 10 15 saniyede bir kraliçenin yanına gidiyor ani titreşim yapıyor 5 saniye ve kaçıyor. Bu döngü tekrarlanıyor hep. Kraliçelerin umrunda değilmiş gibi sanki, yumurta taşıyor kraliçe.

Artık kraliçelerden kaçmıyor sadece yanına gidip korkuyor titriyor gibi gözüküyor. Kraliçelerin hala umrunda değil
Kalsın bakalım işçi içeride, normal şartlarda kraliçenin yakınında veya yumurtalarla ilgileniyor olması beklenir. Aksi bir durumda işçi öldürülür zaten.

SasuKe1

Phragmotic
Üye
Kalsın bakalım işçi içeride, normal şartlarda kraliçenin yakınında veya yumurtalarla ilgileniyor olması beklenir. Aksi bir durumda işçi öldürülür zaten.
İkinci işçiyi ekledim daha ellemeyeceğim. Bilgilendiririm, sağolun yardımlarınız için.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
@Ares @el4nce etiket için özür dilerim ama bu konuda çok faydalı geldi bana.Fayddalı tartışmaya alınabilir mi?
Bu bilgilerin kötü niyetli satıcılar tarafından art niyetle kullanılması riski olduğundan faydalı tartışmalar başlığına eklenmesini şahsen uygun görmüyorum. Göz önünde devamlı kalmamalı konu.

SasuKe1

Phragmotic
Üye
Bir işçi yumurtalarla ilgileniyor! Ancak bir başka işçi kraliçenin abdomenindeki şekerli suya sulanıyor gibi geldi, abdomenine tırmanmış kraliçenin.

Bir işçi yumurtalarla ilgileniyor! Ancak bir başka işçi kraliçenin abdomenindeki şekerli suya sulanıyor gibi geldi, abdomenine tırmanmış kraliçenin.
Birde benim artık koloniye yemek ve şekerli su mu vermem lazım?
Abdomenini patlatmaz değil mi kraliçenin?

Son düzenleme:

Demo

Brachypterous
Yardımsever
Üye

Birde benim artık koloniye yemek ve şekerli su mu vermem lazım?

Abdomenini patlatmaz değil mi kraliçenin?
Besin vermenize şimdilik gerek yok. İşçi kraliçeye zarar veremez.

Demo

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Nasıl 'veremez' ?
Lasius cinsi bireylerin çenesi güçlü değildir. Ayrıca işçiler kraliçe kıyasla çok küçük ve güçsüzlerdir. Zaten bir sorun olursa kraliçe müdahale eder.

SasuKe1

Phragmotic
Üye
Lasius cinsi bireylerin çenesi güçlü değildir. Ayrıca işçiler kraliçe kıyasla çok küçük ve güçsüzlerdir. Zaten bir sorun olursa kraliçe müdahale eder.
O zaman multi queende işçiler çıkınca güçsüz olan kraliçe işçiler tarafından öldürülür muhabbeti nedir?

Demo

Brachypterous
Yardımsever
Üye
O zaman multi queende işçiler çıkınca güçsüz olan kraliçe işçiler tarafından öldürülür muhabbeti nedir?
İşçi sayısı artınca durum farklı oluyor. Savaşmak için stratejileri var ve bunlarda sayıca çok olmalarını kullanıyorlar. 6 işçi kraliçenin bacaklarından tutarsa kraliçenin yapabileceği pek bir şey kalmaz. Ayrıca o dediğiniz olay her zaman olmak zorunda değil, lasius cinsinde genelde olur tabii.

Mustafaf

Media
Üye
Şuan bende multi Lasiuslarıma 4 tane işçi ekledim, aynı tür olduklarına eminim, evde uçuş yapmışlardı oradan toplamıştım kraliçeleri, uçuş yapan yuvadan da işçi aldım hadi bakalım.

SasuKe1

Phragmotic
Üye
Besleme yapmaya ne zaman başlayayım? Şekerli su bile vermemeyim mi?

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
@Ares @el4nce etiket için özür dilerim ama bu konuda çok faydalı geldi bana.Fayddalı tartışmaya alınabilir mi?
Öncelikle forumdan faydalanılmayı gözettiğiniz için çok teşekkür ederim ancak şunu belirtmek istiyorum ki Faydalı Tartışmalar forumuna eklemek istediğimiz konular genellikle iki(veya daha fazla) tarafın düşüncelerini izah ettiği, düşüncelerin beyin fırtınası ile değerlendirildiği, belirli bir kanıya ulaşıldığı konular. Bu tarz konuları eklemeye özen gösteriyoruz. Sevgiler 😊👍🏻

esepretx

Yasaklı Üye
Üye
Bu bilgilerin kötü niyetli satıcılar tarafından art niyetle kullanılması riski olduğundan faydalı tartışmalar başlığına eklenmesini şahsen uygun görmüyorum. Göz önünde devamlı kalmamalı konu.
Hocam bilmediğimden soruyorum nasıl kötü niyetle kullanılabilir?

SasuKe1

Phragmotic
Üye
İki işçi de çıkıştakı pamuğu kazıp çıkmaya çalışıyorlar. Normal mi kötüye işaret mi?

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
İki işçi de çıkıştakı pamuğu kazıp çıkmaya çalışıyorlar. Normal mi kötüye işaret mi?
Normal, doğal ortamlarından faklı bir nesne içerisindeler. Şayet kraliçeler arasında uyumları varsa, aynı koloniden canlılar olduğuna %100 eminseniz kabul etme ihtimalleri yüksektir. Daha fazla işçi eklemeyin ve sadece gözlemleyin. Trophallaxis yapılıyorsa dilerseniz başka işçileri de aynı yöntemle ekleyebilirsiniz.
Hocam bilmediğimden soruyorum nasıl kötü niyetle kullanılabilir?
Bunu buradan söylemeyeyim hocam, çünkü yarın bir gün mağdur edilmiş hobicilerin konu başlığını forumda görme ihtimalimiz var, dilerseniz dm üzerinden yazabilirsiniz bana.

@el4nce @Niko990 Konunun kilitlenmesini rica ediyorum daha fazla üste çıkmasın.

Son düzenleme:

SasuKe1

Phragmotic
Üye
Normal, doğal ortamlarından faklı bir nesne içerisindeler. Şayet kraliçeler arasında uyumları varsa, aynı koloniden canlılar olduğuna %100 eminseniz kabul etme ihtimalleri yüksektir. Daha fazla işçi eklemeyin ve sadece gözlemleyin. Trophallaxis yapılıyorsa dilerseniz başka işçileri de aynı yöntemle ekleyebilirsiniz.

Bunu buradan söylemeyeyim hocam, çünkü yarın bir gün mağdur edilmiş hobicilerin konu başlığını forumda görme ihtimalimiz var, dilerseniz dm üzerinden yazabilirsiniz bana.

@el4nce Konunun kilitlenmesini rica ediyorum daha fazla üste çıkmasın.
konu kilitlenmeden size şunu da sormak isterim. Besleme nasıl, neyle ve ne zaman yapayım? Evdeki sivrisinekleri, güveleri vb. versem un kurdu olana kadar olur mu?

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
konu kilitlenmeden size şunu da sormak isterim. Besleme nasıl, neyle ve ne zaman yapayım?
Şimdi küçük bir damla şekerli su verin, hem işçilerin şekerli suyu kraliçeye trophallaxis yoluyla aktarıp aktarmadığını da gözlemlemiş olursunuz, böyle bir davranış görürseniz kabul edildiklerine emin olabilirsiniz. Görmezseniz işçileri yine de içeride bırakın sorun olmaz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...