İngilizce kitap önerisi

KingCat

Intercaste
Üye
Arkadaşlar, bu aralar İngilizce kitap okumak istiyorum. Bana bir öneri yapar mısınız? Karıncalar ile ilgili olmasına gerek yok, herhangi bir kitap olsa olur.

Tuğlaadam

Larva
Üye
Eğer gerçekten Çok iyi ingilizce bilmiyorsan ve düzenli olarak ingilizce okuma yapmıyorsan başlangıç seviye kitaplarla ya da çocuk kitaplarıyla başlamalısın.

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Robin Hood, White Fang ve Peter Pan tavsiye ederim. A1-A2 seviye kitap olarak geçer ancak içerisinde oldukça güzel, ileri seviye kelimeler de mevcut. Ben İngilizcemi geliştirirken bu kitaplardan sıklıkla faydalandım.

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Kitaplardan öğrendiğiniz kelimeler kalıcı olur. Kitap dışında aynı kelimelere denk geldiğiniz zaman hikayedeki olay örgüsü aklınızda canlanıyor ve kelimeyi bu şekilde hızlıca hatırlıyorsunuz. Etkisini çok net gördüm.

SasuKe1

Nanitik
Üye
Robin Hood, White Fang ve Peter Pan tavsiye ederim. A1-A2 seviye kitap olarak geçer ancak içerisinde oldukça güzel, ileri seviye kelimeler de mevcut. Ben İngilizcemi geliştirirken bu kitaplardan sıklıkla faydalandım.
B2 kitap öneriniz de var mı hocam?

KingCat

Intercaste
Üye
Geri dönüşünü bekliyorumm 😁
Hocam önerdiğiniz kitabın A2 seviyesini bulmadım.

Teşekkürler güzel kitaplar gibi gözüküyorlar inceleyeceğim 😍

Hocam sizin en beğendiğiniz hangisi en faydalı olan?

pegasuZX

Brachypterous
Üye
Arkadaşlar, bu aralar İngilizce kitap okumak istiyorum. Bana bir öneri yapar mısınız? Karıncalar ile ilgili olmasına gerek yok, herhangi bir kitap olsa olur.
Tarih kitabı seversen;
sir harrington,Looks back,1940
Kont sforza, maker of modern europa
Ellison grace,turkey-today
Kitaplarını öneririm. Bu kitaplar 1. dünya savaşını ve 2. dünya savaşının zeminini anlatıyor. 1. dünya savaşını merak edersen ve günümüze kadar olan her şeyi. The new york times eskiden yayınlanan haberleri tarihleriyle paylaşıyor.

PRS.macro

Süper Koloni
Moderatör
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Makro Fotoğrafçı
Üye
Ayn Rand - The Fountain
Edgar Allan Poe - The Raven
Jack London - The İron Heel
Bertolt Brecht - Threepenny Novel

Belirtmediğin için İngilizce seviyesini dikkate alarak öneri yapmadım, başlangıç seviyesi kitaplar değiller.

KingCat

Intercaste
Üye
Ayn Rand - The Fountain
Edgar Allan Poe - The Raven
Jack London - The İron Heel
Bertolt Brecht - Threepenny Novel

Belirtmediğin için İngilizce seviyesini dikkate alarak öneri yapmadım, başlangıç seviyesi kitaplar değiller.
A2 hocam kendimi geliştiriyorum B1 e doğru.

PRS.macro

Süper Koloni
Moderatör
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Makro Fotoğrafçı
Üye
O zaman çocuk masal kitapları okuman uygun olur, Little Prince falan

PRS.macro

Süper Koloni
Moderatör
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Makro Fotoğrafçı
Üye
Hocam keyif almak için değil de İngilizce geliştirmek için kitap okumanızı A2 seviyesinde pek tavsiye etmem. Bunun yerine daha iyi yollar var, yapay zeka mesela. Chatgpt'ye bir sürü hikaye, tiyatro diyalogları, düşünce yazıları yazdırabilirsin. Hangi alanda İngilizceni geliştirmek istiyorsan seviyene göre, o alanda sana sonsuz metin sunar. Temel seviyede olduğun için ek bir de kitap masrafına gerek yok bence, yapay zekanın sunamayacağı bir şeyi vermiyorlar.

O zaman çocuk masal kitapları okuman uygun olur, Little Prince falan
Bu mesajıma neden gülen emoji attığınızı anlamadım. Temel İngilizce seviyesindeki biri Martin Eden mi okuyacaktı? Çocuklara yönelik hikaye kitaplarının kelimeleri basit ve dil kullanımı sade oluyor. Hem yeni kelimeler öğrenir hem de bağlamdan çıkarmalar yapabilir. Karmaşık cümlelerde ve süslü dil kullanılan edebi metinlerde bunu yapamaz.

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Herkesin İngilizceyi en verimli öğrenme veya en azından en verimli olduğunu düşündüğü yöntem farklıdır, buna saygı duyuyorum ancak ,kesinlikle,  kitap okumalısınız. Hem bir sürü temel seviye kitap okumuş hem de yapay zekayı boş bırakmayan biri olarak söylüyorum ki yapay zeka kitaptan bulabileceğiniz kelimeyi ve kalıpları size veremez. Yapay zekada kesinlikle faydalanılması gereken bir nimet buna katılıyorum fakat bana kalırsa yapabileceğiniz en verimli şey bir kitap alıp okumaya başlamak ve anlamadığınız kelime ve yapıları tekrar ve pratik yapmak için yapay zekaya başvurmak. Önerdiğim kitapları da satın almanıza gerek yok internetten tonla PDF mevcut.

Robin Hood ve White Fang gibi kitaplar çocuk masallarından çok roman seviyesindeki kitapların basitleştirilmiş ancak o terimsel bilgi birikimini canlı tutan kitaplardır. Sizi baya geliştirir. A2 seviyesindeyseniz zaten sizin basit cümleler ve kelimelerle işiniz yoktur.

PRS.macro

Süper Koloni
Moderatör
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Makro Fotoğrafçı
Üye
Üstte yazdığım yazıda kitap okuyarak İngilizce geliştirmenizi tavsiye etmem gibi bir mesaj yok, özellikle A2 seviyesinde gerek olmadığını belirttim. Çünkü A2 temel bir seviye ve edebi dil kullanımını çözemez. Kelime haznesi genelde günlük hayat ve basit kelimelerle sınırlıdır. Bu seviyede okunabilecek kitaplar çocuklara yönelik olarak yazılmış "Heidi" "Robin Hood" "The Wizard of Oz" gibi sade kitaplarla sınırlı denebilir. Bu gibi kitapların kurgu seviyesinde de yapay zeka istediğiniz konuda ve şekilde metinler üretebiliyor. İki yolda da metin okuyarak İngilizce çalışmış oluyorsunuz zaten. Ama daha ileri seviye edebi metinlerde yapay zeka hem kurgusal olarak hem de dil kullanımı açısından tatmin etmeyecektir. Yazarların özgünlüğünü dolduramayacaktır. B1'in ileri aşamaları ve B2 gibi belirli seviyelerde İngilizce kitap okumak hem keyifli hem de dil öğrenme serüveni açısından verimli olur.
Ek olarak White Fang'i hem Türkçe hem de İngilizce okumuş biri olarak kesinlikle A2 seviyesinde bir kitap olmadığını söyleyebilirim. Çocuklar için sadeleştirilmiş versiyonu varsa bilmiyorum, ben onu okumadım. Ama White Fang üstte saydığım kitaplardan çok daha ileri seviye bir kitap. İçerisinde 6000-7000 civarı farklı kelime var olmakla beraber eski İngilizce kelime kullanımı ve edebi dil de içeriyor her ne kadar olay ve betimleme ağırlık bir kitap olsa da. Tam olarak bilmiyorum ama ben A2 seviyesindeyken ortalama 1000-2000 kelime biliyordum. Bunların çoğu günlük konuşma kelimeleriydi. Averaj bir A2 seviyesi de bu civarlardadır. Kitabı elinize aldığınızda her kelimesini çeviriye yazacaksanız bunun bir anlamı olmaz zaten. Bilmediğiniz kelimeleri cümlenin bağlamından çıkartabilecek seviyede olmanız gerekir.

KingCat

Intercaste
Üye
Cevaplarınız için teşekkürler.
Hem yapay zekadan hem de kitaplardan faydalanacağım.