Pupa evresinde olan işçilerin çıkmasını biraz bekle şekerli su takviyesi yap işçilerin sayısı 6 7 tane olunca canlı yem takviyesine başlayabilirsin.Sonunda aldım yavruları. Şimdi ne yapmalıyım?
Tetromorium türü.
Un kurdunu canlı olarak mı yoksa kurutulmuşu olur mu acaba?Hocam şekerli suyu damla olarak koyma.Bezelye tanesi büyüklüğünde bı pamuk yap ama asla daha fazla büyük olmasın.Sonrasında o pamuğu şekerli suya batır sonra hafif şekilde fazla damlayan suyu sık gitsin ve o şekilde tüpe koy.Ertesi gün tüpten o pamuğu al ve 1-2 saat sonra elinde ki en küçük un kurdunu yarıya böl ve koy sonra onuda ertesi gün al.
6-7 işçiyi beklemene gerek yok canlı yem için.Yerse yerler yoksada atarsın sorun olmaz.
Canlı olarak şu anda vermen sağlıklı olmaz çünkü işçi kaybına falan yok açabilir.Ben buzlukta dondurdum ve vereceğim zaman çıkarıyorum kesip veriyorum istersen bu şekilde yapabilirsin.Hemencecik donu çözülüyor zaten ve içinde ki sıvı falan aynen kalıyor.Un kurdunu canlı olarak mı yoksa kurutulmuşu olur mu acaba?
Peki bir soru daha sorayım acaba tüp taşımasını nasıl yapabilirim? 2 tüpü karşılıklı koydum fakat hiç oralı değiller.Canlı olarak şu anda vermen sağlıklı olmaz çünkü işçi kaybına falan yok açabilir.Ben buzlukta dondurdum ve vereceğim zaman çıkarıyorum kesip veriyorum istersen bu şekilde yapabilirsin.Hemencecik donu çözülüyor zaten ve içinde ki sıvı falan aynen kalıyor.
Yeni bı konu aç ordan yardımcı olalım hocam.Burda arkadaşın konusunda kalabalık etmeyelim.Peki bir soru daha sorayım acaba tüp taşımasını nasıl yapabilirim? 2 tüpü karşılıklı koydum fakat hiç oralı değiller.
Sorun yok hocam bende bilgileniyorum.Yeni bı konu aç ordan yardımcı olalım hocam.Burda arkadaşın konusunda kalabalık etmeyelim.
Kaç işçisi var koloninin?Peki bir soru daha sorayım acaba tüp taşımasını nasıl yapabilirim? 2 tüpü karşılıklı koydum fakat hiç oralı değiller.
Şuan 4 işçim varKaç işçisi var koloninin?
@emrekcl arkadaşımın dediği gibi kendileri geçmezler bencede.Yine de biraz daha transfer kurulumunu yapın ve bekleyin 1-1,5 gün eğer geçmezlerse manuel olarak geçirin.Bende sanmıyorum geçeceklerini isterseniz direk manuel yapın oda size kalmış.Şuan 4 işçim var