İlk işçilerim çıktı ne yapayım?

Enesqwpr

Nanitik
Üye
Sonunda aldım yavruları. Şimdi ne yapmalıyım?

Tetromorium türü.

Moderatör tarafında düzenlendi:

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Hocam şekerli suyu damla olarak koyma.Bezelye tanesi büyüklüğünde bı pamuk yap ama asla daha fazla büyük olmasın.Sonrasında o pamuğu şekerli suya batır sonra hafif şekilde fazla damlayan suyu sık gitsin ve o şekilde tüpe koy.Ertesi gün tüpten o pamuğu al ve 1-2 saat sonra elinde ki en küçük un kurdunu yarıya böl ve koy sonra onuda ertesi gün al.
6-7 işçiyi beklemene gerek yok canlı yem için.Yerse yerler yoksada atarsın sorun olmaz.

oksobis

Yumurta
Üye
Hocam şekerli suyu damla olarak koyma.Bezelye tanesi büyüklüğünde bı pamuk yap ama asla daha fazla büyük olmasın.Sonrasında o pamuğu şekerli suya batır sonra hafif şekilde fazla damlayan suyu sık gitsin ve o şekilde tüpe koy.Ertesi gün tüpten o pamuğu al ve 1-2 saat sonra elinde ki en küçük un kurdunu yarıya böl ve koy sonra onuda ertesi gün al.
6-7 işçiyi beklemene gerek yok canlı yem için.Yerse yerler yoksada atarsın sorun olmaz.
Un kurdunu canlı olarak mı yoksa kurutulmuşu olur mu acaba?

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Un kurdunu canlı olarak mı yoksa kurutulmuşu olur mu acaba?
Canlı olarak şu anda vermen sağlıklı olmaz çünkü işçi kaybına falan yok açabilir.Ben buzlukta dondurdum ve vereceğim zaman çıkarıyorum kesip veriyorum istersen bu şekilde yapabilirsin.Hemencecik donu çözülüyor zaten ve içinde ki sıvı falan aynen kalıyor.

oksobis

Yumurta
Üye
Canlı olarak şu anda vermen sağlıklı olmaz çünkü işçi kaybına falan yok açabilir.Ben buzlukta dondurdum ve vereceğim zaman çıkarıyorum kesip veriyorum istersen bu şekilde yapabilirsin.Hemencecik donu çözülüyor zaten ve içinde ki sıvı falan aynen kalıyor.
Peki bir soru daha sorayım acaba tüp taşımasını nasıl yapabilirim? 2 tüpü karşılıklı koydum fakat hiç oralı değiller.

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Peki bir soru daha sorayım acaba tüp taşımasını nasıl yapabilirim? 2 tüpü karşılıklı koydum fakat hiç oralı değiller.
Yeni bı konu aç ordan yardımcı olalım hocam.Burda arkadaşın konusunda kalabalık etmeyelim.

emrekcl

Larva
Üye
Muhtemelen tek başlarına transfer olmazlar manuel transfer yapmalısınız.

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Şuan 4 işçim var
@emrekcl arkadaşımın dediği gibi kendileri geçmezler bencede.Yine de biraz daha transfer kurulumunu yapın ve bekleyin 1-1,5 gün eğer geçmezlerse manuel olarak geçirin.Bende sanmıyorum geçeceklerini isterseniz direk manuel yapın oda size kalmış.