İlk işçiler geldi ne yapmalıyım?

EGZOWRLD

Larva
Üye
İlk işçiler geldi ne yapmalıyım?

Ekli dosyalar

• görsel_2026-07-29_200710470.png
    görsel_2026-07-29_200710470.png
    164.3 KB · Görüntüleme: 24

nevzatgns19

Nanitik
Üye
Kurt verecekseniz kafa kısmını vermeyin Tetramorium sp. kolonisi gibi duruyor işçilere zarar verebilir kurt. Kafasını kesin kafasının olmadığı tarafı verin bence.

Mikrox

Media
Yardımsever
Üye
Şuanlık elimde kurt yok ne verebilirim? yumurta beyazı diyolar doğrumudur?
Mümkünse un kurdu aldıktan sonra un kurdu verin. Eğer hiç yoksa beyazından ziyade sarısını verebilirsiniz iyi pişirmek şartıyla.

nevzatgns19

Nanitik
Üye
Kedi maması verebilirsiniz tek sefer olmak şartıyla. Dışardaki Tetramoriumlar çok seviyor kedi mamasını. İçeriğine iyi bakın yağı ve tuzu olursa daha az risk oluşturur. Sadece bir tavsiye denedikten sonra bir sorun çıkarsa sorumluluk almak istemem. Ben denedim orta-yüksek kalitede bir mamayla bir sorun olmadı. Size kalmış dediğim gibi.

Dkdklse

Minör
Üye
Kedi maması verebilirsiniz tek sefer olmak şartıyla. Dışardaki Tetramoriumlar çok seviyor kedi mamasını. İçeriğine iyi bakın yağı ve tuzu olursa daha az risk oluşturur. Sadece bir tavsiye denedikten sonra bir sorun çıkarsa sorumluluk almak istemem. Ben denedim orta-yüksek kalitede bir mamayla bir sorun olmadı. Size kalmış dediğim gibi.
Alternatif proteinin sıkıntısı kısa vadede değil koloniye ve kraliçeye uzun vadede zarar vermesi. Ulaşılabilir kedi mamalarının içi çok şaibeli. Kedinize de vermeyin. Şahsen sadece su ile ilerlerim paket ürün vermem. Dışarıdaki koloniler her besine ilgili zaten. Şuanlık en iyisi canlı yemi beklemek.

yücehayvanat

Media
Üye
Satanlar 100 tane satıyo en az alsam bittmez böcek olurlar.
Forum da nasıl bakılacağının rehberi var ayrıca bakması zahmetli de değil bence 100 tane alıp kültür yapmaya değer, ayrıca isterseniz buzdolabına koyarsınız bu sayede çok daha yavaş böcek olurlar

Dnz_Arda

Larva
Üye
Çay kaşığı değil mi?
Önemli olan oranı; isterseniz çay kaşığı kullanın, isterseniz tatlı kaşığı, sadece orana dikkat edin. Şekerli suyu bir kulak çöpünün pamuğuna yedirip, pamuk kısmını keserek tüpün içine koyabilirsiniz. Tüpün içi yapış yapış olmasın diye de altına altlık olarak alüminyum folyo ya da yağlı kâğıt koyabilirsiniz.