İlk işçi çıktı!

• Konbuyu başlatan Vedad
  • Başlangıç tarihi
V

Vedad

Selamlar, tetremorium kraliçemin ilk işçisi çıktı. Şekerli su vermeyi düşünüyorum lakin ballı su daha mı iyi olur? Ölçüsü ne olmalı? Hangi besinleri vermeliyim? Detaylı anlatırsanız sevinirim.

Topirak

Yumurta
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Şekerli su ve un kurdu yeterli. Ballı suya yapışıp ölüyorlar.

YavuzEfe

Yumurta
Üye
Selamlar, tetremorium kraliçemin ilk işçisi çıktı. Şekerli su vermeyi düşünüyorum lakin ballı su daha mı iyi olur? Ölçüsü ne olmalı? Hangi besinleri vermeliyim? Detaylı anlatırsanız sevinirim.
Ben şekerli su veriyorum, çay bardağının dibini kaplayacak kadar şeker üzerine çok az su koyuyorum. Eğer şeker çözünmezse biraz daha su ekliyorum. Protein olarak mikro un kurdunun kafasını kesip verebilirsin ya da bufalo kurdu. Tetralar yarı hasatçı diye biliyorum. İlk isçi nanitik olduğu için kırarak bir kaç tane tohum vermende iyi olur.

hasany

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Öncelikle hayırlı olsun dostum.

Ballı su şekerli suya göre daha hızlı küfleniyor. Bunun dışında çok bi' farkları yok. Şeker ve bal oranını suyun 1/3'ü olacak şekilde ayarlayabilirsin, daha önce bununla ilgili bir çalışma da yapılmış. Bir arkadaşımız paylaşmıştı:

Tetramorium'lar çok fazla besin seçmiyorlar. Yarı hasatçı olduklarını söyleyebiliriz. Fındık, fıstık, susam gibi ürünleri de ilerleyen dönemde koloninize verebilirsiniz. Ama her koloni bu ürünlerle ilgilenmiyor. Kendiniz deneyimleyip gözlemlersiniz. Şu an un kurdu ve ballı/şekerli su vermeniz yeterli.

Barkın

Yasaklı Üye
Yardımsever
Üye
Tetramorium besliyorsanız canlı yem olmadığı için çok üzülmeyin. Genele buldukları her şeyi seçmeden yiğiyorlar. Ufak tavuk et parçasını haşlayıp verebilirsiniz. Ekstra olarak yumurta-bal karışımı da üzel bir takviye besin olur.

V

Vedad

yumurta bal karışımı ve şekerli su verdim ama kraliçe verdiğim kısma hiç gittiğini görmedim. Bocada etmedim aslında az sıkmama rağmen 2 işçiden 1'i boğulmuştu :(

Barkın

Yasaklı Üye
Yardımsever
Üye
yumurta bal karışımı ve şekerli su verdim ama kraliçe verdiğim kısma hiç gittiğini görmedim. Bocada etmedim aslında az sıkmama rağmen 2 işçiden 1'i boğulmuştu :(
Beslemek için erken. İlk işçiler öndeki kuru pamuğu çekiştirmeye başlayınca besleme yapabilirsin.

Barkın

Yasaklı Üye
Yardımsever
Üye
Zorunda değilsin seni rahatız ediyorsa çıkarabilirsin. Biraz daha beklersen kuru pamuğa kendileri taşırlar.

V

Vedad

Şuan sayıları baya bir arttı 6-7 işçi var beslemeyi ne zaman yapmam gerek?

V

Vedad

Şekerli suyu IMG_20230718_132247.jpgsıktığım yerde böyle birşeyler var sıkıntı yaratır mı??

Begonza

Dichthadiiform
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
İslak kulak çöpü ile sil büyük ihtimal şekerli suyun suyu buhar olmuş şeker katılaşmış yine mite yaratır belki

Muhammet18

Yumurta
Üye
Ben direkt bal veriyorum öyle daha çok ilgileniyorlar. Ve şuan bı unkurdiyla bı besleme yapmanın zamanı gelmiş

bwrkay

Larva
Üye
Selamlar, tetremorium kraliçemin ilk işçisi çıktı. Şekerli su vermeyi düşünüyorum lakin ballı su daha mı iyi olur? Ölçüsü ne olmalı? Hangi besinleri
Un kurdu verme sadece şekerli su ver onuda damlatma tüpe sürsen yeter yoksa yapışıp boğulup un kurdunu sonraki işçilerde deneyebilirsin