Hayatla ilgili sorularımızı soralım

yağızalp

Replete
Üye
Peki Hayalleriniz neler?
Benim hayalim basit ama en çok istediğim şeylerden biri olabilir en iyi dostumun tekrar buraya dönmesi ama eski halindeki gibi ergenlik onu çok bozdu araya mesafelerde girince iyice soğuduk keşke buralara geri dönse eski halindeki gibi yine parkta cips kola yapsak gün doğumuna kadar

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Hayattan beklentiniz ne? Çok kapalı bir soru geldi, ben de cevaplamak istediğim şekilde cevaplayacağım.

Mesela bir gün kâinata çıktığımı düşünelim; yaratıcıdan "Şu konuma gelebilirdin." gibi bir şey duymak istemiyorum. Bu yüzden olabildiğince bir şeye başlamak istiyorsam başlıyorum. Konu hakkında ne kadar bilgim var, ne kadar deneyimim var pek önemsemiyorum. Bu durum beni gerçekten zaman zaman yıpratabiliyor ama dediğim gibi, olabileceğim kişi varken o kişi olamazsam ne kadar pişman olurum tarif bile edemem.

Aslında bu hobiye başlamamın temel amacı da buydu. 1-2 ay boyunca birkaç karınca kolonisi içeriği izledim ve beni az da olsa içine çekti. Yani şaka bir yana, hakikaten o videoları izlemek yerine ya da direkt bu hobiye başlamak yerine biraz daha sıkı çalışsaydım YKS'de daha iyi netler elde edebilirdim. Ama başlamadığım için de bir o kadar pişman olurdum. Bu düşünce, karınca hobisine başlarken aklıma gelmişti.

Bir gün kalktım ve artık bahane üretmeden, neyi istiyorsam onu yapacağım dedim. Aynı gün içerisinde de ilk kraliçemi bulmuştum.

Örneklemek istediğim şey şu: Çok iyi bir avukat oldunuz, başarılı bir kariyer yaptınız fakat hiçbir şeyi severek yapmadınız, tutkunuz işinizin üzerine değildi. Kısaca, hayatınızı sadece başarı üzerine kurdunuz ve sonra göçüp gittiniz. Ahirette ise çok sevilen, örnek alınan ve işini severek yapan bir aktör olmuş farklı bir versiyonunuzu görüyorsunuz. Bu durum beni gerçekten üzerdi.

Bu yüzden artık neye özeniyorsam direkt başlıyorum. Kimsenin bana ne dediğini ya da kendimin bu işe karşı olan ön yargısını umursamıyorum. Direkt başlıyorum. Umarım böyle devam ederim.

Benim hayattan beklentim bu.
Bu şekilde yapamaya başladığınız başka bir şey var mı?

Hemitheconyx

Minör
Yardımsever
Üye
Peki Hayalleriniz neler?
Alanında uzman bir herpetolog olup Türkiye herpetofaunasını incelemek, literatüre yeni tür kazandırmak, Türkiye'de bulunan tüm sürüngen, amfibi ve kuş türlerini fotoğraflayıp gözlemlemek, yurt dışında olan hedef türlerimi fotoğraflamak, paleontolojik çalışmalara katkıda bulunmak, Japonya gibi sevdiğim ülkeleri ziyaret etmek, manga koleksiyonumu olabildiğince büyütmek, bir oyun geliştirme aşamasında katkıda bulunmak, keman ve piyano çalmayı öğrenmek, resim çizmeyi iyice öğrenmek vs. diye uzar liste.

det

Pupa
Üye
Benim hayalim basit ama en çok istediğim şeylerden biri olabilir en iyi dostumun tekrar buraya dönmesi ama eski halindeki gibi ergenlik onu çok bozdu araya mesafelerde girince iyice soğuduk keşke buralara geri dönse eski halindeki gibi yine parkta cips kola yapsak gün doğumuna kadar
Keşke, keşke olsa. 5 yıllık arkadaşım vardı ki onun kadar iyisi 3 yıldır çıkmadı. Dostluğun gerçek değerinin dostu yitirince çıkması ne acı.

yağızalp

Replete
Üye
Bu sıralar keşfetime sürekli pokemon kartı açanlar çıkıyor değerlerini yazıyorlar biri 20k yazmış mesela bu işte gerçekten para varmı 😃

Dkdklse

Nanitik
Üye
Zaman geçtikçe hayatımızdan bir sürü insan geliyor geçiyor. Bağzıları hayatımızın dönüm noktaları oluyor , bağzıları bizi yokuşa sürüyor, bağzılarının adını bile hatırlamıyoruz, bağzıları travmalara sebep oluyor, bağzılarının yeri bambaşka oluyor…

Ama biz hiç değişmiyoruz. Aynaya baktıkmı hep aynı kişi.

Özellikle gençlik dönemlerinde insanlar değişirken birilerine pek bağlanmamak lazım. Güzel anıları olarak kalmalarına izin vermek lazım. Anlatabildim umarım🙃

İlyas16

Media
Üye
Bu şekilde yapamaya başladığınız başka bir şey var mı?
İşte maalesef pek yok. Kendi isteğimden çok insanların, yani toplumun bir insanda neleri önemli gördüğüne çok takıldığım için beni çekmese bile yaptığım tonlarca iş var veya arkadaşlarımın önerileri üzerine başladığım şeyler oldu.

Şu an kendi hür irademle yaptığım tek hobi bu karınca kolonisi işi oldu ama memnunum. Güzel ve geliştirebileceğim bir hobi. Kolonilerin kendi ellerimde büyümesi, besin işlerini halletmem, bir sorun çıktığında üzerine çözümler üretmem gibi şeyler gerçekten çok keyifli ve hoşuma gidiyor.

Umarım bu hobinin yanına başka şeyler de gelir.

Hemitheconyx

Minör
Yardımsever
Üye
Bu sıralar keşfetime sürekli pokemon kartı açanlar çıkıyor değerlerini yazıyorlar biri 20k yazmış mesela bu işte gerçekten para varmı 😃
Kumardan farksız. Bir tane paket 800 TL civarlarında oluyor. Bi' ara başlamaya heves etmiştim ama hevesim fiyatları görünce söndü.

Dkdklse

Nanitik
Üye
Alanında uzman bir herpetolog olup Türkiye herpetofaunasını incelemek, literatüre yeni tür kazandırmak, Türkiye'de bulunan tüm sürüngen, amfibi ve kuş türlerini fotoğraflayıp gözlemlemek, yurt dışında olan hedef türlerimi fotoğraflamak, paleontolojik çalışmalara katkıda bulunmak, Japonya gibi sevdiğim ülkeleri ziyaret etmek, manga koleksiyonumu olabildiğince büyütmek, bir oyun geliştirme aşamasında katkıda bulunmak, keman ve piyano çalmayı öğrenmek, resim çizmeyi iyice öğrenmek vs. diye uzar liste.
Harika bir hedef daha… tüm içtenliğimle diliyorumki hepimiz hayellerimizdeki yere gelip vatanımıza milletimize hayırlı insanlar olalım🤲❤️

İlyas16

Media
Üye
Hiç para yok, verdiğinizi de kaybedebiliyorsunuz. Tabii, Türkiye'de yaşadığımız için söylüyorum. Pokémon fanı olarak söylüyorum; Türkiye'de ürünler çok az ve talep de düşük. Hobi olarak kart toplanabilir ama ülkemizde hem kartlar çok acımasız rakamlara satılıyor hem de bulduğunuz nadir parçaları satmakta zorlanıyorsunuz.

det

Pupa
Üye
Hiç para yok, verdiğinizi de kaybedebiliyorsunuz. Tabii, Türkiye'de yaşadığımız için söylüyorum. Pokémon fanı olarak söylüyorum; Türkiye'de ürünler çok az ve talep de düşük. Hobi olarak kart toplanabilir ama ülkemizde hem kartlar çok acımasız rakamlara satılıyor hem de bulduğunuz nadir parçaları satmakta zorlanıyorsunuz.
Zamanında küçükken ve bu pokemon işlerine çok ilgiliyken bir sürü pokemon kartı almıştım.(arkadaşlarım da) Sonradan öğrendim ki bir teki bile gerçek değilmiş. Balya gibi duruyor hepsi, para da heba oldu.

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Harika bir hedef daha… tüm içtenliğimle diliyorumki hepimiz hayellerimizdeki yere gelip vatanımıza milletimize hayırlı insanlar olalım🤲❤️
+ Annemizin, babamızın bizi iyi bir evlat. Gelecekteki ailemizin bizi iyi bir anne/baba olarak hatırlaması. Bence iyi bir insan olmanın yolu aileye önem vermekten geçiyor.

yağızalp

Replete
Üye
Duyduğunuz en özlü söz ne benimki bu

Ekli dosyalar

• images (9).jpeg
    images (9).jpeg
    27.4 KB · Görüntüleme: 9

yağızalp

Replete
Üye
Benim yazıcağımı çoğunuz tuğkan abiden biliyordur keşfete çok çıkıyor özlü denirmi bilmem ama beni etkiledi
Ömür dediğin 3 gündür dün geldi geçti yarın meçhuldür o halde ömür dediğin bir gündür o da bu gündür hayat ileriye doğru yaşanır geriye doğru anlaşılır

Kiviant

Larva
Üye
Sade, huzurlu bir hayat yaşamak. Dinine bağlı bir insan olabilmek. Huzurlu bir ailemin olması ve maddi sıkıntı çekmemek benim için kafi. Daha uzun vadeli bir amacınız, hedefiniz, isteğiniz yok mu :D
Dinine bağlı olmaya çalışman beni çok mutlu etti (ben de öyle olmaya çalışıyorum🙂)

Benim yazıcağımı çoğunuz tuğkan abiden biliyordur keşfete çok çıkıyor özlü denirmi bilmem ama beni etkiledi
Ömür dediğin 3 gündür dün geldi geçti yarın meçhuldür o halde ömür dediğin bir gündür o da bu gündür hayat ileriye doğru yaşanır geriye doğru anlaşılır
Ben de gördüm rranee ile okuyorlar demi

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Yaşı büyük abilerim/ablalarım. Geçmişinize dönüp bakınca yaşadığınız hayattan memnun musunuz, değilseniz neyi değiştirmek isterdiniz.

Dinine bağlı olmaya çalışman beni çok mutlu etti (ben de öyle olmaya çalışıyorum🙂)
Güçlü bir irade ve motivasyon gerektiriyor. Benim için çok zor bir şey yani. Ama umarım bir gün bu konuda kendimi düzeltebilirim.

BahadirSarp

Brachypterous
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Sonuna kadar harfiyen izlenen her yol, tam olarak hiçbir yere çıkmaz. Dağın dağ olduğunu anlamak için ona sadece biraz tırmanın. Dağın zirvesinden dağı göremezsiniz."

Dune serisinden bir Bene Gesserit özdeyişidir. Fanatizmi ve körü körüne bir amaca bağlanmayı eleştirir. Bir şeyin bütününe dair bakış açısını kaybetmemek için mesafe koymanın önemini vurgulayan bir sözdür.Dune serisini şiddetle izlemenizi ve okumanızı tavsiye ederim şu zamanda tüketebileceğiniz en iyi yapımlardır insana çok farklı bakış açıları katıyor (kitaplar ile filmler biraz farklı önce filmleri izleyip sonra okumanızı tavsiye ederim ayrıca kitaplar biraz ağırdır.)