Gördüğüm şey nedir?

TanerKaraca

Larva
Üye
Nasıl yani o zaman işçilerinki ne kraliçeyle aynısını yapıyorlar.
hocam siz de ki olma sebebi hakkında bilginiz var mı? Beslenme değişikliği midir? Stresten midir? Yada konu hakkında bir bilginiz var mı?

Daha önce yaşamadığım bir durum ben de merak etmekteyim.

Kargo sürecinde strest olduğunu düşünerek yorum yazdım ben de arkadaşa ama dediğim gibi fikir sahibi değilim.

emre9293

Phragmotic
Üye
o zaman işçilerinki ne kraliçeyle aynısını yapıyorlar.
Bende bu konuya çok hakim değilim kendi konumda öğrendiğim bir şey, bir kaç makale okuyup geri dönüş yapacağım o sırada biraz daha açıklarsanız çok iyi olur.

o zaman işçilerinki ne kraliçeyle aynısını yapıyorlar.
Eğer işçi çıkarmaya devam ediyorsa trophic egg kalıntıları olduğunu düşünüyorum. Trophic eggler döllenmemiş sadece besin kaynağı olarak üretilen yumurtalardır.

Son düzenleme:

Emirdemir43

Yasaklı Üye
Üye
Yeni bir tüpe geçince işçiler çıkışa şeritler halinde bu sıvıdan yapıyor ve başka messor majorlarını elime alıp tutduğumda da aynı sıvının kahverengi olanını yaptıklarını fark ettim formik asit gibi keskin kokmuyor ama asit kokuyordu bence yeni yuva belirlemek ve strese girdiklerinde savunmak için kullanıyorlar. Ama başka sebepleri de olabilir.

Siz gözlemleyebilir misiniz 1 hafta sonra baksanız ben aynı sıvıyı bir daha salgılamaz diye düşünüyorum ama siz yinede bakın eğer yuva belirlemek için yaptıysa bu tüpe bir daha yapmaz ben de ne için yaptıklarını merak ediyorum ❤️

Son düzenleme:

karıncakararıncaxd

Yumurta
Üye
hocam aynı olayı yaşadım kargodan geldiğinde 1 tane vardı ben de yumurtalarını patlattı sandım ancak 2 hafta falan geçti sayıları artmış 3-4 yerde var şuan ama yumurtladığını görmedim hiç sizde bir gelişme oldu mu?

Mert077

Yumurta
Üye
hocam aynı olayı yaşadım kargodan geldiğinde 1 tane vardı ben de yumurtalarını patlattı sandım ancak 2 hafta falan geçti sayıları artmış 3-4 yerde var şuan ama yumurtladığını görmedim hiç sizde bir gelişme oldu mu?
Hayır aynısından bir tane daha yaptı(o sıvıdan bi kere daha salgıladı davranışları döllenmiş gibi değil).

karıncakararıncaxd

Yumurta
Üye
Hayır aynısından bir tane daha yaptı(o sıvıdan bi kere daha salgıladı davranışları döllenmiş gibi değil).
davranış derken ne demek istediniz tam olarak?
mesela bende döllenmemiş bir componatus da var asla nemli pamuğa gitmiyor sürekli çıkışl pamuğuınu kemiriyor ama messorumda böyle davranışlar göremedim ama ne yumurta var ne bişey bir de bu sıvıdan çıkarıyor

Mert077

Yumurta
Üye
mesela bende döllenmemiş bir componatus da var asla nemli pamuğa gitmiyor sürekli çıkışl pamuğuınu kemiriyor ama messorumda böyle davranışlar göremedim ama ne yumurta var ne bişey bir de bu sıvıdan çıkarıyor
Yani kraliçeler genelde sakin olur fakat bendeki Messorun davranışları yaklaşık 3 haftadır "döllenmemiş" gibi.

Yani nemli pamuğun yakınında durmayabilir. Bunu normal kraliçeler de yapar. Nem fazla ise. Pamuğu kemirmede doğrudan döllenmemiş olduğunu göstermez.

karıncakararıncaxd

Yumurta
Üye
Yani kraliçeler genelde sakin olur fakat bendeki Messorun davranışları yaklaşık 3 haftadır "döllenmemiş" gibi.

Yani nemli pamuğun yakınında durmayabilir. Bunu normal kraliçeler de yapar. Nem fazla ise. Pamuğu kemirmede doğrudan döllenmemiş olduğunu göstermez.
Hocam tahmini bir şekilde konuştum yaklaşık 1.5-2 aydır benimle ve gram duraksamadı hareketleri yumurtlamadı da.Döllenmemiş gibi dediğiniz davranışlar nedir peki benim dediklerim sayılmıyorsa acaba?

Mert077

Yumurta
Üye
Hocam tahmini bir şekilde konuştum yaklaşık 1.5-2 aydır benimle ve gram duraksamadı hareketleri yumurtlamadı da.Döllenmemiş gibi dediğiniz davranışlar nedir peki benim dediklerim sayılmıyorsa acaba?
Siz bana kraliçenin şüpheli davranışlarını söylerseniz daha sağlıklı olur.

karıncakararıncaxd

Yumurta
Üye
Siz bana kraliçenin şüpheli davranışlarını söylerseniz daha sağlıklı olur.
elimde 4 kraliçe var şuanda aphenogasterim 15 işçiye kadar geldi pheidolem ilginç bir şekilde hala larva bile olmayan yumurtaları var componatusum da kanatlı ancak çok hareketli aphenogasterin aksine o yüzden döllenmemiş olduğunu düşündüm çünkü yuva kurma davranışı olunca hareketsizleşiyorlar bu 3 kraliçeyi de aynı zamanda buldum messoru da 2-3 hafta önce aldım onda da yumurta yok ama sizin kraliçenizdeki gibi sıvılar var

Mert077

Yumurta
Üye
elimde 4 kraliçe var şuanda aphenogasterim 15 işçiye kadar geldi pheidolem ilginç bir şekilde hala larva bile olmayan yumurtaları var componatusum da kanatlı ancak çok hareketli aphenogasterin aksine o yüzden döllenmemiş olduğunu düşündüm çünkü yuva kurma davranışı olunca hareketsizleşiyorlar bu 3 kraliçeyi de aynı zamanda buldum messoru da 2-3 hafta önce aldım onda da yumurta yok ama sizin kraliçenizdeki gibi sıvılar var
Hocam Pheidole konusunda, bendede var pupalı bir Pheidole Parva kraliçesi. İlk işçisini çıkarmıştı ama öldürdüm yanlışlıkla, bundan sonra beslemeye başladım vs. eğer sizin kralicenizin yumurtaları dağınık ve tek tek degil ise(bu döllenmemiş olduğunu gösterir) ve yumurtlayalı çok olduysa besleme yapabilirsiniz çünkü Pheidoleler çok hızlı gelişdiklerinden kraliçenin besini yetmeyebiliyor ve besin için yumurtaları yedikten sonra aynen bir daha yumurtlayıp onlari da yiyor ve bu döngü devam ediyor. Eğer dediğim gibi kraliçenizde ilk yumurtayı gördükten baya bi geçmişse(1-2 ay) besleme yapın. Geçmemişse biraz daha gözlemleyin ya da direkt beslemesini yapıp kış uykusunada yatirabilirsiniz.

Camponotus'la ilgili, yani kesinlikle döllenmemiş diyemem ama ben olsam salardım eğer sizde 1-2 aydır duruyorsa salın derim.

Messor içinde, ben gözlemlicem ama nedense döllenmemiş olduğunu düşünüyorum.

karıncakararıncaxd

Yumurta
Üye
Hocam Pheidole konusunda, bendede var pupalı bir Pheidole Parva kraliçesi. İlk işçisini çıkarmıştı ama öldürdüm yanlışlıkla, bundan sonra beslemeye başladım vs. eğer sizin kralicenizin yumurtaları dağınık ve tek tek degil ise(bu döllenmemiş olduğunu gösterir) ve yumurtlayalı çok olduysa besleme yapabilirsiniz çünkü Pheidoleler çok hızlı gelişdiklerinden kraliçenin besini yetmeyebiliyor ve besin için yumurtaları yedikten sonra aynen bir daha yumurtlayıp onlari da yiyor ve bu döngü devam ediyor. Eğer dediğim gibi kraliçenizde ilk yumurtayı gördükten baya bi geçmişse(1-2 ay) besleme yapın. Geçmemişse biraz daha gözlemleyin ya da direkt beslemesini yapıp kış uykusunada yatirabilirsiniz.

Camponotus'la ilgili, yani kesinlikle döllenmemiş diyemem ama ben olsam salardım eğer sizde 1-2 aydır duruyorsa salın derim.

Messor içinde, ben gözlemlicem ama nedense döllenmemiş olduğunu düşünüyorum.
hocam dün beslemelerini yapıp kış uykusu için havluya sarıp dolaba koydum.Pheidole konusundaysa yumurtaları birbirlerine yakın toplu şekilde ve genelde kafasının altında duruyorlar sanırım döllenmemiş demek bu.