Gördüğüm şey nedir?

TanerKaraca

Larva
Üye
Nasıl yani o zaman işçilerinki ne kraliçeyle aynısını yapıyorlar.
hocam siz de ki olma sebebi hakkında bilginiz var mı? Beslenme değişikliği midir? Stresten midir? Yada konu hakkında bir bilginiz var mı?

Daha önce yaşamadığım bir durum ben de merak etmekteyim.

Kargo sürecinde strest olduğunu düşünerek yorum yazdım ben de arkadaşa ama dediğim gibi fikir sahibi değilim.

emre9293

Replete
Üye
o zaman işçilerinki ne kraliçeyle aynısını yapıyorlar.
Bende bu konuya çok hakim değilim kendi konumda öğrendiğim bir şey, bir kaç makale okuyup geri dönüş yapacağım o sırada biraz daha açıklarsanız çok iyi olur.

o zaman işçilerinki ne kraliçeyle aynısını yapıyorlar.
Eğer işçi çıkarmaya devam ediyorsa trophic egg kalıntıları olduğunu düşünüyorum. Trophic eggler döllenmemiş sadece besin kaynağı olarak üretilen yumurtalardır.

Son düzenleme:

Emirdemir43

Media
Üye
Yeni bir tüpe geçince işçiler çıkışa şeritler halinde bu sıvıdan yapıyor ve başka messor majorlarını elime alıp tutduğumda da aynı sıvının kahverengi olanını yaptıklarını fark ettim formik asit gibi keskin kokmuyor ama asit kokuyordu bence yeni yuva belirlemek ve strese girdiklerinde savunmak için kullanıyorlar. Ama başka sebepleri de olabilir.

Siz gözlemleyebilir misiniz 1 hafta sonra baksanız ben aynı sıvıyı bir daha salgılamaz diye düşünüyorum ama siz yinede bakın eğer yuva belirlemek için yaptıysa bu tüpe bir daha yapmaz ben de ne için yaptıklarını merak ediyorum ❤️

Son düzenleme: