Çoğu pupa ve larva 1 ayda gelişim olması gereken gibi. Sıcaklık ve nemi dengelediydeniz gerisi olması gibi ilerler.5 gün arayla fotograflarını çektim ikiside aynı koloni pupası az olan 5 gün önce cektiğim,gelişim durumu iyimi yoksa daha mı hızlı gitmeliydi.Kolonim bugün tam 1. Ayını doldurdu.
Bilgilendirme için çok teşekkürler ama bı sorunum var canlı yemim yok en fazla dışarıdan böcek bulabilirim sinek felan versem sorun cikarmi?Herhangi aksilik olmazsa eğer 10-15 güne ilk işçinizi alabilirsiniz. Attığım iki görsel arasında 11 gün var. İlk işçi çıktığında enerji için şekerli su takviyesi yapabilirsiniz. Direkt olarak test tüpüne sıkmayın sonrası için sıkıntı olabilir pamuk yada kulak çubuğuyla verebilirsiniz. Canlı yem takviyesini ertesi gün yapmanızı tavsiye ederim kraliçe için faydalı oluyor. Test tüpünde düzenli tohum bulundurun ilk işçiler tohumları kıramadığı için siz kırım verin. Merak ettiğiniz bir konu olursa tekrar sorabilirsiniz. Gelişim hızı güzel durumda.
Sorun çıkar hocam dışarıdan asla böcek alıp vermeyin. Messorlar sadece tohumla bütün besin ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar merak etmeyin sadece koloniniz çok küçük olduğu için tohumları hafif kırıp verirseniz hiç bir sorun çıkmayacaktır.Bilgilendirme için çok teşekkürler ama bı sorunum var canlı yemim yok en fazla dışarıdan böcek bulabilirim sinek felan versem sorun cikarmi?
Olmazsa olmaz değil hocam messorlar için, tohumdan bitkisel protein elde ediyorlar. Gelişim hızları az biraz düşüyor sadece. Normalde de canlı yeme pek ilgili değiller zaten.Canlı yem olmadan messorları bi nebze idare edebilirsin ama olmazsa olmazlarından biri. Bana kalırsa dışardan hiç bir şekilde canlı yem verme kolonin ölebilir. Micro un kurdu siparişi ver 100 tane versen bir daha canlı yem problemi yaşamazsın. Ben 1 buçuk sene önce 100 tane micro un kurdu aldım hala onlarla devam ediyorum. Tabi aldıklarım şimdiye 4. Nesil oldular![]()
Hocam sana katılıyorum sadece tohumla hayatlarını idame ettiriyorlar. Ben kendi kolonilerimde denedim o yüzden öyle söyledim 1 koloniyi sadece tohumla besledim diğer kolonime canlı yem takviyesinde bulundum gelişim hızlarındaki fark neredeyse 2 katıydı. İşçi ölümleri ise sadece tohumla beslenen kolinide biraz daha fazlaydı.Olmazsa olmaz değil hocam messorlar için, tohumdan bitkisel protein elde ediyorlar. Gelişim hızları az biraz düşüyor sadece. Normalde de canlı yeme pek ilgili değiller zaten.