Geckom yemek yemiyor

cnx

Yumurta
İlklerden
Üye
Dostum merhaba,Leopard gecko yenimi aldın,eğer yeni aldıysan stress olduğu için yemiyor olabilir.Sen en iyisi önüne yemek koy ve geceleri daha aktif oldukları için gecelerı sıkca kontrol et
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

ısı kaynağının olmasınada dikkat et.

Mertali

Asker
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Yardımcı olabilmememiz için daha geniş bilgi vermen lazım. Canlı yaşı, teraryum imkanları, ne zaman aldın, sıcak alan derecesi gibi. Fakat şimdi bir yorum yapacak olursak bir kaba canlı yemleri koy bir gece bekle hala yemezse diğer şartlar uygun değil muhtemelen her şey tam olduktan sonra tekrar yemleme yapmayı dene. Yine yemezse assist feeding yap. 1-2 kere deneyip hemen force feedinge geçme çünkü force feeding iyi bir yöntem değil hoş değil yani fakat gerekiyorsa da yapacak bir şey yok( konuyla alakasız ama dikkat edilmesi gereken bir şey söyleyeceğim. başlıkları daha açıklayıcı yazarsanız [örn: leopard geckom yem yemiyor] hem daha doğru olur hem de daha çok insan size yardımcı olabilir)

bulutsensei

Yumurta
İlklerden
Üye
Leopard geckom yemek yemiyor ne yapabilirim Ekli dosyayı görüntüle 433
hocam canlı yem türlerinin hepsini denediniz mi, belki başka şeylerden hoşlanıyor olabilir. bu durumdan muzdarip olan başka üyeler de varsa size yardımcı olabilecektir. öneri olarak başlık açarken daha detaylı belirtin ki insanlar ne sıkıntınız olduğunu anlasın ve umarım çözüm bulabilirsiniz. :)

Kaaaan

Yumurta
Üye
Şöyle anlatayım şu an 9 aylık ısıtıcısı 34 de ortamın her şeyini sağlıyorum un kurdu+dubia veriyorum.Lakin şu an bir gözünün korneasını deldiği için göremiyor gözüyle yaklaşık 2 haftadır uğraşıyorum ama bu süreçte ne yaptıysam yem yediremedim.

Bulut_Mercan

Intercaste
Yardımsever
İlklerden
Üye
Şöyle anlatayım şu an 9 aylık ısıtıcısı 34 de ortamın her şeyini sağlıyorum un kurdu+dubia veriyorum.Lakin şu an bir gözünün korneasını deldiği için göremiyor gözüyle yaklaşık 2 haftadır uğraşıyorum ama bu süreçte ne yaptıysam yem yediremedim.
ısıtıcıyı 1-2 derece azaltabilirsin bir de cırcır böceği, çekirge gibi farklı yem türlerini denemeni öneririm her canlının sevdiği yiyecekler farklı olabiliyor yine yemesse artık mecburen assist feeding denemen gerekir.

Metacıcocuk

Yumurta
Üye
Kuyruk cok incelmiş aminosol denemeni tavsiye ederim isal vb kusma problemleri varmı ?

Albioon

Yumurta
Üye
canlı yem veriyor musun bilmiyorum ama canlı yem olmasına dikkat et.Ek olarak sürekli aynı şeyi veriyorsan farklı şeylerde dene

hunter

Yumurta
Üye
canlıyı ne zaman aldınız? Hangi canlı yemleri denediniz? Ve teraryum ısısı ne durumda? bunları cevaplarsanız size yardımcı olabilirim

Thales

Yumurta
Üye
belkide sitrese girmiştir .
Teraryumunda saklanabileceği bir alan varmı
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Bence sorunu avını görememesi bir gözü sıkıntılıysa diğer gözünün görebileceği gibi koy yemini .
Eğre iki gözüde sıkıntılıya canlı yemi ağzına hafif hafif değdirmeyi dene bence.

Ardajmm

Yumurta
Üye
Dostum ayni seyleri yasadim benim ilk leopard geckom un bir gozu kor ici ve istahtan kesilmisti yemler fark edemiyordu daha hareketli yemler kullan ve kenelde burnuna agzine deydir yemi ben oyne cozmustum biraz zahmetli oluyor ama eninde sonunda yedi yemez ise asist feedin deneye bilirsin.

fureagle

Yumurta
İlklerden
Üye
acil bir şekilde asist yada force feeding yapmanı öneriyorum.

MrPinka

Yumurta
Üye
belkide o yemleri sevmiyor veya dubia da un kurdu da hareketsiz canlılar olduğundan avlanma iç güdüsünde sıkıntılar da olabilir cırcır yada tartara gibi hızlı canlıları deneyebilirsin ama biraz kötüye gidiyor gibi duruyor force feeding ile onun iyiliği için zorla yemek yedirmen gerekebilir