Gaziantep de uçuş olur mu?

MustafaPX

Pupa
Üye
Gaziantep'de hava 18-23 arası sıcaklık var ve nem 20-35 uçuş olur mu ve Gaziantep'de kraliçe karınca bulan var mı?

Moderatör tarafında düzenlendi:

creal

Media
Üye
Elimde fazladan messor kraliçesi var, bulamadıysan ve sahiplenmek istersen gaziantep içi verebilirim.

AHMEDiGaya

Yumurta
Üye
Gaziantep'de hava 18-23 arası sıcaklık var ve nem 20-35 uçuş olur mu ve Gaziantep'de kraliçe karınca bulan var mı?
Kardeşim Cataglyphisler ciddi manada uçuş yapıyorlar. Lasiuslar karataş bölgesinde aktif. Camponotuslar daha uçuşlara başlamadı ama tapinoma ve pheidole gibi cinslerde uçuş yapıyor rüzgarın düşük okduğu günleri takip edersen ve ağaçlık alan (şelale park/şahinbey park) yani kaldırım diplerini vsyr. kontrol edersen net bulursun.

MustafaPX

Pupa
Üye
Kardeşim Cataglyphisler ciddi manada uçuş yapıyorlar. Lasiuslar karataş bölgesinde aktif. Camponotuslar daha uçuşlara başlamadı ama tapinoma ve pheidole gibi cinslerde uçuş yapıyor rüzgarın düşük okduğu günleri takip edersen ve ağaçlık alan (şelale park/şahinbey park) yani kaldırım diplerini vsyr. kontrol edersen net bulursun.
Şuana kadar sadece messor ve topinomo buldum herhalde bölgeden hiç cataglis e denk gelmedim yada lasius.

MustafaPX

Pupa
Üye
Seyrantepe de buluyormusun reis bende ordayım pek denk gelmiyor
Yani bildiğim bir iki tane koloni var messor geçen ay ikiside baya uçuş yaptılar onun haricinde topinomo 5-6 tane buldum acaba okula gidiyormusun bide hangi okul.

AHMEDiGaya

Yumurta
Üye
29 Ekim de ama Seyrantepe de çok oluyorum.
Seyrantepe bölgesinde cataglyphis bulamamak pek mümkün değil. Size tavsiyem saat 1 gibi yoğun rüzgar olmayan havalarda çıkmanız. Arsalarda taş altlarına bakarsanız yemek aramaya çıkan kraliçeleri yakalayabilirsiniz.

Bende ordayım Şehitkamil Anadolu lisesi bir şey lazım olursa isteyebilirsin elimden geldiği kadar yardımcı olurum.
Gaziantepliler için bir whatsapp gurubu falan kursak kendi aramızda yardımlaşma daha kokay olabilir.

thekıng

Yumurta
Üye
Seyrantepe bölgesinde cataglyphis bulamamak pek mümkün değil. Size tavsiyem saat 1 gibi yoğun rüzgar olmayan havalarda çıkmanız. Arsalarda taş altlarına bakarsanız yemek aramaya çıkan kraliçeleri yakalayabilirsiniz.

Gaziantepliler için bir whatsapp gurubu falan kursak kendi aramızda yardımlaşma daha kokay olabilir.
Güzel olur aslında

MustafaPX

Pupa
Üye

Şuan ztn cataglis için erken diye düşünüyorum
Grub ise gayet mantıklı olur çünkü çok sayıda Gaziantepli var.