Olur istersen Dm gel.Elimde fazladan messor kraliçesi var, bulamadıysan ve sahiplenmek istersen gaziantep içi verebilirim.
Kardeşim Cataglyphisler ciddi manada uçuş yapıyorlar. Lasiuslar karataş bölgesinde aktif. Camponotuslar daha uçuşlara başlamadı ama tapinoma ve pheidole gibi cinslerde uçuş yapıyor rüzgarın düşük okduğu günleri takip edersen ve ağaçlık alan (şelale park/şahinbey park) yani kaldırım diplerini vsyr. kontrol edersen net bulursun.Gaziantep'de hava 18-23 arası sıcaklık var ve nem 20-35 uçuş olur mu ve Gaziantep'de kraliçe karınca bulan var mı?
Şuana kadar sadece messor ve topinomo buldum herhalde bölgeden hiç cataglis e denk gelmedim yada lasius.Kardeşim Cataglyphisler ciddi manada uçuş yapıyorlar. Lasiuslar karataş bölgesinde aktif. Camponotuslar daha uçuşlara başlamadı ama tapinoma ve pheidole gibi cinslerde uçuş yapıyor rüzgarın düşük okduğu günleri takip edersen ve ağaçlık alan (şelale park/şahinbey park) yani kaldırım diplerini vsyr. kontrol edersen net bulursun.
Hangi bölgedesiniz acaba?Şuana kadar sadece messor ve topinomo buldum herhalde bölgeden hiç cataglis e denk gelmedim yada lasius.
29 Ekim de ama Seyrantepe de çok oluyorum.Hangi bölgedesiniz acaba?
Seyrantepe de buluyormusun reis bende ordayım pek denk gelmiyor29 Ekim de ama Seyrantepe de çok oluyorum.
Yani bildiğim bir iki tane koloni var messor geçen ay ikiside baya uçuş yaptılar onun haricinde topinomo 5-6 tane buldum acaba okula gidiyormusun bide hangi okul.Seyrantepe de buluyormusun reis bende ordayım pek denk gelmiyor
Lise mezunuyum sembolün oralardayım bendeYani bildiğim bir iki tane koloni var messor geçen ay ikiside baya uçuş yaptılar onun haricinde topinomo 5-6 tane buldum acaba okula gidiyormusun bide hangi okul.
Bende ordayım Şehitkamil Anadolu lisesi bir şey lazım olursa isteyebilirsin elimden geldiği kadar yardımcı olurum.Lise mezunuyum sembolün oralardayım bende
Eyvallah sanada lazım olursa burdayımBende ordayım Şehitkamil Anadolu lisesi bir şey lazım olursa isteyebilirsin elimden geldiği kadar yardımcı olurum.
Seyrantepe bölgesinde cataglyphis bulamamak pek mümkün değil. Size tavsiyem saat 1 gibi yoğun rüzgar olmayan havalarda çıkmanız. Arsalarda taş altlarına bakarsanız yemek aramaya çıkan kraliçeleri yakalayabilirsiniz.29 Ekim de ama Seyrantepe de çok oluyorum.
Gaziantepliler için bir whatsapp gurubu falan kursak kendi aramızda yardımlaşma daha kokay olabilir.Bende ordayım Şehitkamil Anadolu lisesi bir şey lazım olursa isteyebilirsin elimden geldiği kadar yardımcı olurum.
Güzel olur aslındaSeyrantepe bölgesinde cataglyphis bulamamak pek mümkün değil. Size tavsiyem saat 1 gibi yoğun rüzgar olmayan havalarda çıkmanız. Arsalarda taş altlarına bakarsanız yemek aramaya çıkan kraliçeleri yakalayabilirsiniz.
Gaziantepliler için bir whatsapp gurubu falan kursak kendi aramızda yardımlaşma daha kokay olabilir.
Şuan ztn cataglis için erken diye düşünüyorumSeyrantepe bölgesinde cataglyphis bulamamak pek mümkün değil. Size tavsiyem saat 1 gibi yoğun rüzgar olmayan havalarda çıkmanız. Arsalarda taş altlarına bakarsanız yemek aramaya çıkan kraliçeleri yakalayabilirsiniz.
Gaziantepliler için bir whatsapp gurubu falan kursak kendi aramızda yardımlaşma daha kokay olabilir.
Bunu burada kendimiz organize edip yapsak banlanırmıyım? Numaralarınızı alıp sizi eklesem.Güzel olur aslında
RiskliBunu burada kendimiz organize edip yapsak banlanırmıyım? Numaralarınızı alıp sizi eklesem.
Dm bakarmısınRiskli