15-16 işçili Formica kolonimde yumurta üretimi durdu. Tüpün en arka tarafı pis gibi duruyor. Sizce bununla alakalı olabilir mi?
Yazın ortasında normalde yumurta üretimini kesiyorlar, sanırım yeni fark ettiniz. Büyük ihtimalle diyapozdan kaynaklı. Benim kendi kolonimde de birkaç pupa kaldı, ekim başı veya ortası gibi yatırmayı düşünüyorum. Tüpün pislenmesinin yumurta üretimini durduracağını düşünmüyorum.15-16 işçili Formica kolonimde yumurta üretimi durdu. Tüpün en arka tarafı pis gibi duruyor. Sizce bununla alakalı olabilir mi?
1 hafta arayla farklı lokasyonlarda bulduğum 2 tane formica kraliçem var. Kraliçeler belli bir zamana kadar aynı şekilde kolonilerini geliştirdiler. Kolonileri aynı koşullarda büyüttüm ve besleme şekilleri de aynı şekilde oldu. Fakat bu kolonilerden bir tanesi senin bahsettiğin şekilde davranmaya başladı. Verdiğim un kurduna karşı fazla ilgi duymuyorlar, bir tane pupa dışında hiçbir şey yok. Diğer koloni ise 30-40 işçiye ulaştı, yumurta, larva, pupa ne ararsan var. Verdiğim proteinlere daha ilgililer.15-16 işçili Formica kolonimde yumurta üretimi durdu. Tüpün en arka tarafı pis gibi duruyor. Sizce bununla alakalı olabilir mi?