Formica kolonimde yumurta sorunu

KayraButler

Media
Üye
15-16 işçili Formica kolonimde yumurta üretimi durdu. Tüpün en arka tarafı pis gibi duruyor. Sizce bununla alakalı olabilir mi?

İlyas16

Replete
Üye
15-16 işçili Formica kolonimde yumurta üretimi durdu. Tüpün en arka tarafı pis gibi duruyor. Sizce bununla alakalı olabilir mi?
Yazın ortasında normalde yumurta üretimini kesiyorlar, sanırım yeni fark ettiniz. Büyük ihtimalle diyapozdan kaynaklı. Benim kendi kolonimde de birkaç pupa kaldı, ekim başı veya ortası gibi yatırmayı düşünüyorum. Tüpün pislenmesinin yumurta üretimini durduracağını düşünmüyorum.

yücehayvanat

Replete
Üye
Diyapoz kaynaklı bir durum, fakat koloninin yumurtlamayı yaz ortasında kesmesi sağlıklı bir durum değil, genelde sonbaharın başlarında kesmeleri daha normal bir durum. Koloni de birkaç tane daha yumurta görülebilir buarada, bunlar bazen throphic yumurtalae oluyorlar ve larva aşamasına geçmeden yeniliyorlar. Ayrıca tüpün pislenmesi ve yuva şartlarının kötüleşmesi koloninide ve kraliçede strese vs. durumlara sebep olabilir ve dolayısıyla kraliçe yumurtlamayı bırakabilir, her kraliçe için geçerli olmasa da tüpün genel olarak temiz olması kraliçenin yumurtlama verimi için önemlidir.