Evimde yuva var

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

scorpion03

Larva
Üye
Evimin mutfağında yuva var her sene aktif uçuş oluyor ne yapmalıyım?

terlik1234

Yumurta
Üye
Bu bana göre iyi bir şey evimin içinde her gün gelip bakardım uçuş var mı diye çözüme gelirsek ilaçlama veya içinden kraliçeyi çıkarıp işçileriyle doğaya salabilirsiniz

Moderatör tarafında düzenlendi:

scorpion03

Larva
Üye
Evi ilana koy biz alırız.
Benim için iyi ama ev ahalisi bu işten memnun değil ben kıraliçelerden kapacam zaten ama evdeki koloniyi yok edecekler bu gidişle

bu bana göre iyi bir şey evimin içinde her gün gelip bakardım uçuş varmı diye çözüme gelirsek ilaçlama veya içinden kraliçeyi çıkarıp işçileriyle doğaya salabilirsiniz
Uçuş olduğunda zaten illa haberin oluyor, kıraliçeyi nasıl çıkarabilirim ?

Demo

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Benim için iyi ama ev ahalisi bu işten memnun değil ben kıraliçelerden kapacam zaten ama evdeki koloniyi yok edecekler bu gidişle

Uçuş olduğunda zaten illa haberin oluyor, kıraliçeyi nasıl çıkarabilirim ?
Koloniyi komple kraliçeyle birlikte al, koloni mutafktaysa tabii. Mümkün olduğunca fazla işçi almaya çalış, kraliçeyi kesin al zaten; alate varsa onları da al.

scorpion03

Larva
Üye
Kraliçeyi nasıl yuvadan dışarı çıkarabilirim orasını bilmiyorum

Dwis

Pupa
Üye
Bir çay bardağı suya limon sıkın ve suyu şırınga yardımıyla koloninin giriş çıkış yaptığı deliğe ortalama 5 dk kadar sıkın koloninin boyutuna göre sürer ve eğer koloni uçuş yapacak kadar büyükse biraz sıkıntı ama bu yöntemle kraliçe dahil tüm işçileri yuvadan çıkmalarını sağlarsınız bir videosu vardı bulursam buraya bırakırım.

scorpion03

Larva
Üye
Bunu deneyeceğim inşallah sorunsuz bir şekilde koloniyi kurtarabilirim

Galiba componotus santus türü tam emin değilim

Son düzenleme:

Poytar

Larva
Üye
Koloniyi komple kraliçeyle birlikte al, koloni mutafktaysa tabii. Mümkün olduğunca fazla işçi almaya çalış, kraliçeyi kesin al zaten; alate varsa onları da al.
Ben de öyle mi yapayım? Küçük tür bir kraliçe var, banyonun tam girişinde. Evdekiler bu durumdan rahatsız. Bu yüzden bu yöntemle alıp test tüpünde falan baksam nasıl olur?

scorpion03

Larva
Üye
Ben de öyle mi yapayım? Küçük tür bir kraliçe var, banyonun tam girişinde. Evdekiler bu durumdan rahatsız. Bu yüzden bu yöntemle alıp test tüpünde falan baksam nasıl olur?
Benim evimdeki koloni aktif uçuş yapacak kadar büyük seninkini deneyebilirsin büyük değilse koloni alırsın büyük ihtimalle

Poytar

Larva
Üye
Benim evimdeki koloni aktif uçuş yapacak kadar büyük seninkini deneyebilirsin büyük değilse koloni alırsın büyük ihtimalle
Benimki 100-120 işçiye sahip diye tahmin ediyorum. Sence yapayım mı? Kraliçe ölmez ama değil mi? Türü küçük bir tür. Bir de giriş çıkış bayağı dar, kraliçe nasıl çıkar onu düşünüyorum. Nasıl girdiğini bilmiyorum.

Dwis

Pupa
Üye
Büyük ihtimalle başka giriş çıkışları vardır karıncalar acil durumlar için birkaç giriş çıkış kapısı yaparlar evin farklı yerlerine şekerli su koyarak giriş çıkış yerleri ve işçi sayısı hakkında daha net bi tahminde bulunabilirsin türe göre değişmekle beraber çoğu tür sonradan test tüpüne alışamaz ama evde rahatsız ediyorsa deneyebilirsiniz olmadı tüplerle doğada bi taş altına bırakarak kendi yuvalarını kazmalarını sağlayabilirsiniz tüplere uyum sağlayıp sağlamadıklarını ilk birkaç günden sonra besin verdiğinde kabul edip etmediklerinden yumurta yapıp yapmadıklarından anlayabilirsin.

scorpion03

Larva
Üye
Büyük ihtimalle başka giriş çıkışları vardır karıncalar acil durumlar için birkaç giriş çıkış kapısı yaparlar evin farklı yerlerine şekerli su koyarak giriş çıkış yerleri ve işçi sayısı hakkında daha net bi tahminde bulunabilirsin türe göre değişmekle beraber çoğu tür sonradan test tüpüne alışamaz ama evde rahatsız ediyorsa deneyebilirsiniz olmadı tüplerle doğada bi taş altına bırakarak kendi yuvalarını kazmalarını sağlayabilirsiniz tüplere uyum sağlayıp sağlamadıklarını ilk birkaç günden sonra besin verdiğinde kabul edip etmediklerinden yumurta yapıp yapmadıklarından anlayabilirsin.
Buna baktım aslında yuvayı yaptıkları yerin başka bir giriş çıkışı yok dışarda baya gözlem yaptım böyle büyük bir koloninin dışarıya açılan yuva ağzıda belli olacaktır birkaç işciyi evin dış duvarının çevresine bıraktım ve günün gecesinde dahi bıraktığım yerden fazla uzaklaşmadılar evin civarında herhangi başka bir fellah işciside görmedim uzun süredir gözlemliyorum

Benimki 100-120 işçiye sahip diye tahmin ediyorum. Sence yapayım mı? Kraliçe ölmez ama değil mi? Türü küçük bir tür. Bir de giriş çıkış bayağı dar, kraliçe nasıl çıkar onu düşünüyorum. Nasıl girdiğini bilmiyorum.
Zamanında oradan girmiş ve bir koloni oluşturmuş o işçi sayısıyla koloniyi almayı deneyebilirsin veya koloniyi nemli bir toprağa taş altına falan bırakabilirsin

Kanatsız prensesin çifleşmiş olabileceğini düşünüyorum sizce haklılık payım varmı

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Kanatsız prensesin çiftleşmiş olma ihtimali var. Civar bölge de başka koloni yoksa kendi kolonilerinde ki prens alatelerle çiftleşebilirler. Anlamanın tek yolu tüpleyip larva olup olmadığını gözlemlemek.

scorpion03

Larva
Üye
Kanatsız prensesin çiftleşmiş olma ihtimali var. Civar bölge de başka koloni yoksa kendi kolonilerinde ki prens alatelerle çiftleşebilirler. Anlamanın tek yolu tüpleyip larva olup olmadığını gözlemlemek.
Tamam ozaman tüpe alıyorum onu beklemeye başlayayım

scorpion03

Larva
Üye
Kanatsız prensesi aldım şuanda ama test tüpüm yok siparişim gelmedi onun yerine şırınga kullansam sorun olurmu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...