Döllenmiş kraliçeler

atako

Yumurta
Üye
Arkadaşım dün uçuşa denk gelmiş ama karıncalar hakkında hiç bilgisi yok. Ben baktığım için yuvanın girişinden muhtemelen döllenmiş dört tane kraliçe almış. Prensesleri döllenmenin bir yolu var mı?

Ekli dosyalar

• IMG-20250515-WA0010.jpg
    IMG-20250515-WA0010.jpg
    20.9 KB · Görüntüleme: 33

BahadirSarp

Minör
Üye
Arkadaşım dün uçuşa denk gelmiş ama karıncalar hakkında hiç bilgisi yok. Ben baktığım için yuvanın girişinden muhtemelen döllenmiş dört tane kraliçe almış. Prensesleri döllenmenin bir yolu var mı?
Yapay şekilde çiftleştiremezsiniz 1 hafta tüpte rahat bırakın kanat dökerse veya yumurta bırakırsa bakarsınız.

Omewfaruk55

Minör
Üye
Soru sorma hevesinizi kırmak istemiyorum ama önceki açtığınız konuda da aynı soruyu sordunuz detaylıca açıkladım , yuva ağzından aldıysanız geri bırakmanız söyledim siz hala bırakmamışsınız ve aynı soruyu soruyorsunuz lütfen bilinçli bir hobici olun.

Demo

Media
Yardımsever
Üye
Aynı türün erkeğini bulursanız mümkün. Tabii bunun için çok sayıda erkek ve uygun ortam gerek.

En iyisi bulduğunuz yuvaya geri bırakmanız olacaktır.

atako

Yumurta
Üye
Öncelikle, keşke bilmeden konuşmasanız bulduğum yere geliri salam çünkü yuva arkadaşımın evindeymiş ve annesi de tüm eve zehir sıkmaya başlayacakmış. Arkadaşım da zehir sıkılmadan kanatlıları toplamaya çalışmış. Önceki açtığım konuda kraliçeler için çiftleşmezler yazmışsınız. Size inanmadığımdan değil, belki başka bir bilgisi olan vardır diye. Ayrıca geçen bir konuda bir prensle prensesin kapta çiftleştiklerini gördüğüm için açtım bu konuyu.

Demo

Media
Yardımsever
Üye
Öncelikle, keşke bilmeden konuşmasanız bulduğum yere geliri salam çünkü yuva arkadaşımın evindeymiş ve annesi de tüm eve zehir sıkmaya başlayacakmış. Arkadaşım da zehir sıkılmadan kanatlıları toplamaya çalışmış. Önceki açtığım konuda kraliçeler için çiftleşmezler yazmışsınız. Size inanmadığımdan değil, belki başka bir bilgisi olan vardır diye. Ayrıca geçen bir konuda bir prensle prensesin kapta çiftleştiklerini gördüğüm için açtım bu konuyu.
Yapay çiftleşme mümkün. Kendim de denedim ve sonucu bekliyorum, pupalar var ama erkek mi dişi mi çıkacak bilmiyorum.

Çiftleşme için uygun ortamı sağladıktan sonra erkek karınca ne kadar fazlaysa başarılı olma olasılığınız o kadar fazla olur.

samet_56

Media
Yardımsever
Üye
Yapay çiftleşme mümkün. Kendim de denedim ve sonucu bekliyorum, pupalar var ama erkek mi dişi mi çıkacak bilmiyorum.

Çiftleşme için uygun ortamı sağladıktan sonra erkek karınca ne kadar fazlaysa başarılı olma olasılığınız o kadar fazla olur.
Pupalardan erkek-dişi ayrımı yapabilirsiniz. ( Kozalı değillerse)