Yapay şekilde çiftleştiremezsiniz 1 hafta tüpte rahat bırakın kanat dökerse veya yumurta bırakırsa bakarsınız.Arkadaşım dün uçuşa denk gelmiş ama karıncalar hakkında hiç bilgisi yok. Ben baktığım için yuvanın girişinden muhtemelen döllenmiş dört tane kraliçe almış. Prensesleri döllenmenin bir yolu var mı?
Aynı türün erkeğini bulursanız mümkün. Tabii bunun için çok sayıda erkek ve uygun ortam gerek.Arkadaşım dün uçuşa denk gelmiş ama karıncalar hakkında hiç bilgisi yok. Ben baktığım için yuvanın girişinden muhtemelen döllenmiş dört tane kraliçe almış. Prensesleri döllenmenin bir yolu var mı?
Yapay çiftleşme mümkün. Kendim de denedim ve sonucu bekliyorum, pupalar var ama erkek mi dişi mi çıkacak bilmiyorum.Öncelikle, keşke bilmeden konuşmasanız bulduğum yere geliri salam çünkü yuva arkadaşımın evindeymiş ve annesi de tüm eve zehir sıkmaya başlayacakmış. Arkadaşım da zehir sıkılmadan kanatlıları toplamaya çalışmış. Önceki açtığım konuda kraliçeler için çiftleşmezler yazmışsınız. Size inanmadığımdan değil, belki başka bir bilgisi olan vardır diye. Ayrıca geçen bir konuda bir prensle prensesin kapta çiftleştiklerini gördüğüm için açtım bu konuyu.
Pupalardan erkek-dişi ayrımı yapabilirsiniz. ( Kozalı değillerse)Yapay çiftleşme mümkün. Kendim de denedim ve sonucu bekliyorum, pupalar var ama erkek mi dişi mi çıkacak bilmiyorum.
Çiftleşme için uygun ortamı sağladıktan sonra erkek karınca ne kadar fazlaysa başarılı olma olasılığınız o kadar fazla olur.
Camponotus cinsi. Beklemek zorundayım.Pupalardan erkek-dişi ayrımı yapabilirsiniz. ( Kozalı değillerse)
Erkek olduğunu sanmıyorum hocam, kaç pupa var acaba?Camponotus cinsi. Beklemek zorundayım.
erkek olup olmadığını nasıl anlayacağızErkek olduğunu sanmıyorum hocam, kaç pupa var acaba?
Pupa döneminde abdomen şekli ve kafa thorax orantısıyla ayırt edilebilir. Eğer hobide yeniyseniz anlamanız çok zor.erkek olup olmadığını nasıl anlayacağız
Döllenmemişse yumurta bırakır mı peki kraliçeler?Pupa döneminde abdomen şekli ve kafa thorax orantısıyla ayırt edilebilir. Eğer hobide yeniyseniz anlamanız çok zor.
Döllenmemişsse imkansız ancak çiftleşip kanat dökmeyen kraliçelerde var çiftleştikten 1 2 gün sonra kanat döken kraliçe de var o yüzden 1 2 hafta bekleyin zaten çiftleşirse ölmez ve yumurtlar ancak çiftleşmemiş gibi duruyorDöllenmemişse yumurta bırakır mı peki kraliçeler?
Evet partenogenez ile n kromozoma sahip erkek birey yumurtaları bırakabilir.Döllenmemişse yumurta bırakır mı peki kraliçeler?