Discord'a alternatif

Begonza

Majör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Malumunuz Discord ülkemizde yasaklandı, ve Discord yetkilileri Discord'un Türkiye'de yasaklanmasını çok umursamıyor, bu yüzden Discord'un açılacağını sanmıyorum. Karınca Çiftliğim Discord sunucusunun da aktifliği yasak nedeniyle iyice düştü. Discord sunucumuza VPN ile girsek bile aktiflik az olduğundan aktif az olduğundan en fazla 3-5 kişi aktif oluyor, ne fikir alışverişi yapacak ne de sohbet edecek insan olmuyor. Bir soru soruyorsun cevap geç geliyor vb. Bir sürü negatif yönü var. Bu nedenler dolayısıyla başka bir platformda benzer bir topluluk kurulması taraftarıyım. Değerli Karınca Çiftliğim Discord sunucusu üyelerinin ve Karınca Çiftliğim forum üyelerinin görüşlerini bekliyorum.

waynhen

Nanitik
Üye
Guilded diye bı uygulama var en benzeri odur.Müzik botu vs. şeyler yok ve roller felan nasıl olur bilemem.Ama daha iyi bı platforma geçene kadar kullanılabilir.Bence güzelde ses kalitesi sohbet odaları vs.

Demo

Nanitik
Yardımsever
Üye
Guilded diye bı uygulama var en benzeri odur.Müzik botu vs. şeyler yok ve roller felan nasıl olur bilemem.Ama daha iyi bı platforma geçene kadar kullanılabilir.Bence güzelde ses kalitesi sohbet odaları vs.
Biraz araştırdım, discord'un "Made in China" versiyonu gibi geldi. Hangisi daha iyidir bilmiyorum ama neredeyse her şey aynı.

Begonza

Majör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Benim aklımda Revolt adlı bir uygulama var daha çok benzediğini düşünüyorum.

lordqne

Pupa
Üye
Bu konu çözüme kavuştumu uzun süredir pek takip etmiyorum ama.

lordqne

Pupa
Üye
Erişim engeli kalktı yakın zamanda sunucuya girebiliriz vatana millete hayırlı uğurlu olsun!

Moderatör tarafında düzenlendi:

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Erişim engeli kalktı yakın zamanda sunucuya girebiliriz vatana millete hayırlı uğurlu olsun!
Erişim engelinin kalktığına dair resmi bir bilgilendirme yok, sadece kalkabileceğine dair birkaç söylenen söz oldu. Sadece ihtimal şu anlık.

lordqne

Pupa
Üye
Erişim engelinin kalktığına dair resmi bir bilgilendirme yok, sadece kalkabileceğine dair birkaç söylenen söz oldu. Sadece ihtimal şu anlık.
Evet kalkmamış malesef btk nin web sitesinde hala kapalı gözüküyor.Haber kanalları haber yayınlayınca inanmıştım ama malesef açılmamış.

hsyn_8118

Yumurta
Üye
Malumunuz Discord ülkemizde yasaklandı, ve Discord yetkilileri Discord'un Türkiye'de yasaklanmasını çok umursamıyor, bu yüzden Discord'un açılacağını sanmıyorum. Karınca Çiftliğim Discord sunucusunun da aktifliği yasak nedeniyle iyice düştü. Discord sunucumuza VPN ile girsek bile aktiflik az olduğundan aktif az olduğundan en fazla 3-5 kişi aktif oluyor, ne fikir alışverişi yapacak ne de sohbet edecek insan olmuyor. Bir soru soruyorsun cevap geç geliyor vb. Bir sürü negatif yönü var. Bu nedenler dolayısıyla başka bir platformda benzer bir topluluk kurulması taraftarıyım. Değerli Karınca Çiftliğim Discord sunucusu üyelerinin ve Karınca Çiftliğim forum üyelerinin görüşlerini bekliyorum.
Nerimity var

Begonza

Majör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
e-Devlet üzerinde erişim engeli olmadığı söyleniyor ama VPN olmadan giriş yapamıyorum. Gerçekten erişim engeli kalktıysa yakın zamanda VPN olmadan girilebilir hale gelecektir, lakin erişim engeli kalkmış olsaydı resmi bi açıklama gelirdi bence. Şu an ortada bi resmi açıklama yok sanırsam, umarım erişim engeli kalkar, elimizden sadece tepki göstermek ve erişim engelinin kalkmasını ummak gelir.