Dışarıdaki koloniler nasıl etkilenir?

omereymenc

Media
Üye
Birkaç gün sonra gece ilimde -15°C sıcaklık bekleniyor, tabi toprağın altı daha sıcak olacaktır ancak sizce kimi koloniler bu soğuğa dayanamayıp ölür mü? Yoksa hepsi bir şekilde sağ çıkar mı? Aklıma takıldı doğrusu🫠

Orınç

Larva
Üye

Messor

• Minimum: -5°C ila -10°C

Tetramorium

• Minimum: -10°C ila -15°C

Camponotus

• Minimum: -15°C ila -20°C

Lasius

• Minimum: -15°C ila -25°C
genelde cinslere göre değişiyor hocam türlere ve yaşadığı yere görede değişiklik gösterebilir.

pegasuZX

Brachypterous
Yardımsever
Üye

Messor

Tetramorium

Camponotus

Lasius

genelde cinslere göre değişiyor hocam türlere ve yaşadığı yere görede değişiklik gösterebilir.
Bu bilgi nerede yazıyor merak ettim.
Adapte olanlar yaşar, dayanamayanlar ölür. Doğanın kuralı budur. Hepsi sağ bir şekilde çıkamaz.
Daha kolay şekilde doğal seçilim denebilir. Değil mi?

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye

Messor

Tetramorium

Camponotus

Lasius

Sallamasyon yapmayalım lütfen.

Normalde kaynak istemeden yorum yapmam ama salladığınız direkt belli.

Orınç

Larva
Üye

ants123

Pupa
Üye
Ben bu kaynakları müsaitliğimde tek tek okuyacağım. Rica ediyorum siz de okuyunuz. Verdiğiniz bilgi doğruysa bile bilgiyi paylaştığınız yöntem yanlış. Velev ki verdiğiniz bilgi doğru, siz bu bilgiye kendi deneyimleriniz ve bireysel araştırmalarınız sayesinde ulaştıysanız bu konuda makale yazmaya acilen başlamalısınız ki engin bilgileriniz boşa gitmesin. Ha yapay zekadan aldığınız cevabı copy-paste yaptıysanız ki öyle yapmışsınız rica ediyorum bu cevabı kendinize saklayınız. Çünkü chatgpt veya benzeri yapay zeka sistemlerinin yaptığı şey sorulan sorulara çeşitli kaynaklardan yardım alarak yorum üretmektir. Dolayısıyla chatpgt ne kadar (güvenilir) kaynaktan yardım alırsa alsın günün sonunda yaptığı şey yorumdan ibarettir. Üstelik bu hobiyle alakalı aradığımız her sorunun ya da problemin doğru yanıtı chatgptde var ise bu forumun var olma amacı ne? Burada yapılan şey salt bilgi aktarımından ziyade deneyimle yoğurulmuş bilgilerin paylaşımıdır. Benim açımdan bu konuya verilen 'doğal seçilim' yanıtı sizin chatgpt'den copy paste yapıp paylaştığınız sayısal değerlerden çok daha elzem. Sanıyorum bu hobi hakkında bilince sahip diğer arkadaşlar için de aynısı geçerli.

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Bu kaynakların hiçbiri cins bazında bir veri oluşturmaz. Oluşturamaz. Oluştursa oluştursa belirli bir bölgenin belirli bir alanında yaşayan türlerin toleransı ile ilgili veri edinirler. Bakın size ilk attığınız kaynakta geçen bir yazıyı alıntılayayım: "
Global databases—Measurements of thermal traits are missing for most species of ants and the few databases that have been compiled are primarily comprised of species from North
America. To fully test macroecological hypotheses and determine
if traits like CTmin and CTmax are phylogenetically constrained, thermal traits need to be quantified for more species from different geographic areas."

Türkçesi: "Küresel veri tabanları—Termal özelliklerin ölçümleri eksik
çoğu karınca türü için ve derlenmiş az sayıdaki veri tabanı da ağırlıklı olarak Kuzey Amerika'daki türlerden oluşmaktadır.
Makroekolojik hipotezleri tam olarak test etmek ve CTmin ve CTmax gibi özelliklerin filogenetik olarak kısıtlanıp kısıtlanmadığını belirlemek için, farklı coğrafi bölgelerden daha fazla tür için termal özelliklerin nicel olarak ölçülmesi gerekmektedir."