formıcarıumda nem takvıyesı yapabılecegın hazne varsa nemı artır derım baska bır yontemse formıcarıumun ustunu kapatarak tüpün oldugu tarafı aydınlıkta bırakmaktırbenimkilerin hepsi test tüpünün sonunda sula pamuğun dibinde hiç haraket etmeden duruyorlar. sadeece 2 tanesi geziyor
hepsinin bi yerde sabit durması normal mı
Onu fark etmedım cıdden buyukmus asıl problem o nemle alakalı degılmısO koloni oraya geçmez koloni çok küçük formicarium onlara göre devasa boyutlarda test tüpünde bakmaya devam edin
Test tüpünde bakmakta zorlandığın zaman geçmen hem tecrübe için hem de koloni için daha sağlıklı olur hocam.Onu fark etmedım cıdden buyukmus asıl problem o nemle alakalı degılmıs![]()
haklısın fark etmeme vesıle oldugunuz ıcın teşekürlerTest tüpünde bakmakta zorlandığın zaman geçmen hem tecrübe için hem de koloni için daha sağlıklı olur hocam.
Hocam koloni çok daha yavaş gelişir bu koloni 10x10 yer için çok küçükformicaryum 10x10
ve bu sabah hepsi transfer oldu sabah gün işigina koydum 5 dkda taşındılar discorttan bi arkadaş önermişti gün ışığını
Yani gereksiz forrmikaryum şuanda ama sen nasil istiyorsan onu yap zorla bisey yaptıracak değiliz ki 🤗hepsi formikaryumda şuam tekrar tüpe almamı mı öneriyorsunuz
Sizin kararınız ama tüp ve küçük bir outworlde çözebilirsiniz beslenmeyi ya da formikaryum bölmeliyse en küçük hale getirin değilse pamuk tıkayarak bir kısmını kullanım dışı bırakın yoksa büyük alandan dolayı strese girebilirler bu da gelişimlerini yavaşlatır ve çok büyük bir kısmı da çöp olarak kullanırlar.hepsi formikaryumda şuam tekrar tüpe almamı mı öneriyorsunuz
Zorlu olacak bir durum değil ben doğrusunu öğrenmek için soruyorumSizin kararınız ama tüp ve küçük bir outworlde çözebilirsiniz beslenmeyi ya da formikaryum bölmeliyse en küçük hale getirin değilse pamuk tıkayarak bir kısmını kullanım dışı bırakın yoksa büyük alandan dolayı strese girebilirler bu da gelişimlerini yavaşlatır ve çok büyük bir kısmı da çöp olarak kullanırlar.
Karıncalar şu an içinde yiyor o şekilde pamuğu tikarsam sorun olur mu ya beş tane vida ile üstündeki Pleksiyi çıkartacağım ya da ufak delikten kulak pamuğuyla ittire ittire sokacağımZorlu olacak bir durum değil ben doğrusunu öğrenmek için soruyorum
Formu Carrion görünüş olarak daha iyi durduğu için aslında oraya aktarmak istedim ama pamuk olayını yapacağım
alan küçültme veya tüpe devam etme daha isabetli bir karar olurZorlu olacak bir durum değil ben doğrusunu öğrenmek için soruyorum
Formu Carrion görünüş olarak daha iyi durduğu için aslında oraya aktarmak istedim ama pamuk olayını yapacağım
Küçültme yapacağım çok teşekkür ederim bir de özelden size video göndereceğim bakabilir misinizalan küçültme veya tüpe devam etme daha isabetli bir karar olur
tabikiKüçültme yapacağım çok teşekkür ederim bir de özelden size video göndereceğim bakabilir misiniz