Deney tüpünden formikaryuma transfer yapamıyorum

azra0808

Yumurta
Üye
merhaba deney tüpü ile formikaryuma bağlantı yaptım ama 1.5 gün oldu hala geçmediler yardımcı olabilicek var mı nerde hata yapıyorum

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2024-07-03 042847.png
    Ekran görüntüsü 2024-07-03 042847.png
    466.2 KB · Görüntüleme: 40
Ben karınca çiftliğim vidyosunu izledim diyoki bazen bikač dakkada yer değiştirirler bazen gün bazen aylar diyordu karınca kolonisi transfer ediyoruz 3D printed formicarium bunu yutuba yaz kardeşim

azra0808

Yumurta
Üye
benimkilerin hepsi test tüpünün sonunda sula pamuğun dibinde hiç haraket etmeden duruyorlar. sadeece 2 tanesi geziyor

hepsinin bi yerde sabit durması normal mı

mabeakv2

Yumurta
Üye
benimkilerin hepsi test tüpünün sonunda sula pamuğun dibinde hiç haraket etmeden duruyorlar. sadeece 2 tanesi geziyor

hepsinin bi yerde sabit durması normal mı
formıcarıumda nem takvıyesı yapabılecegın hazne varsa nemı artır derım baska bır yontemse formıcarıumun ustunu kapatarak tüpün oldugu tarafı aydınlıkta bırakmaktır

Ertugrulmustuluk09

Yumurta
Yardımsever
Üye
O koloni oraya geçmez koloni çok küçük formicarium onlara göre devasa boyutlarda test tüpünde bakmaya devam edin

azra0808

Yumurta
Üye
formicaryum 10x10
ve bu sabah hepsi transfer oldu sabah gün işigina koydum 5 dkda taşındılar discorttan bi arkadaş önermişti gün ışığını

azra0808

Yumurta
Üye
hepsi formikaryumda şuam tekrar tüpe almamı mı öneriyorsunuz

Ertugrulmustuluk09

Yumurta
Yardımsever
Üye
Sizin kararınız ama tüp ve küçük bir outworlde çözebilirsiniz beslenmeyi ya da formikaryum bölmeliyse en küçük hale getirin değilse pamuk tıkayarak bir kısmını kullanım dışı bırakın yoksa büyük alandan dolayı strese girebilirler bu da gelişimlerini yavaşlatır ve çok büyük bir kısmı da çöp olarak kullanırlar.

azra0808

Yumurta
Üye

azra0808

Yumurta
Üye
Sizin kararınız ama tüp ve küçük bir outworlde çözebilirsiniz beslenmeyi ya da formikaryum bölmeliyse en küçük hale getirin değilse pamuk tıkayarak bir kısmını kullanım dışı bırakın yoksa büyük alandan dolayı strese girebilirler bu da gelişimlerini yavaşlatır ve çok büyük bir kısmı da çöp olarak kullanırlar.
Zorlu olacak bir durum değil ben doğrusunu öğrenmek için soruyorum:)

Formu Carrion görünüş olarak daha iyi durduğu için aslında oraya aktarmak istedim ama pamuk olayını yapacağım

azra0808

Yumurta
Üye

Formu Carrion görünüş olarak daha iyi durduğu için aslında oraya aktarmak istedim ama pamuk olayını yapacağım
Karıncalar şu an içinde yiyor o şekilde pamuğu tikarsam sorun olur mu ya beş tane vida ile üstündeki Pleksiyi çıkartacağım ya da ufak delikten kulak pamuğuyla ittire ittire sokacağım

mabeakv2

Yumurta
Üye

alan küçültme veya tüpe devam etme daha isabetli bir karar olur