Demo'nun Günlüğü

Demo

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Outworld’e minik taşlardan da koydum ve IMG_6580.jpeg1 işçi oralarda takılıyor. İşçi tüpe bu taşlardan taşıyor, bu davranışın sebebi ne olabilir?
Hocam bu autworldü nereden temin edebilirim
Ant store turkey.

2 işçi oldular, tüpe baya taş taşıyorlar.

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Bu tarz bi cover daha mı iyi oluyor hocam? Çoğu hobiciler asetat kağıdından ziyade bu tarz şeyler kullanıyor.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye

ontix

Larva
Üye
Bu tarz coverlar kullanmak sizi olaydan soğutmuyor mu? Estetik kaygısı olmaması çok enteresan geliyor bana.

En azından dışına düzgün bir kaplama yapılabilir. Benim asla anlayamadığım bir durum bu.

Tuvalet kağıdı rulosu kullanıyorum ben, ışığı geçirmiyor ve oldukça etkili. Elde etmesi de baya kolay.

Karınca16

Majör
Üye
Bu tarz coverlar kullanmak sizi olaydan soğutmuyor mu? Estetik kaygısı olmaması çok enteresan geliyor bana.

En azından dışına düzgün bir kaplama yapılabilir. Benim asla anlayamadığım bir durum bu.
Bence gayet güzel duruyor.

Demo

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Muhtemelen girişi kapatmaya çalışacaklar, beslenmeye ihtiyaç duyduklarında taşları kaldırıp girişi tekrar açacaklar.
Evet, girişi kapattı.

Ne demek istiyorsunuz? Ben cover'da bir sorun olduğunu düşünmüyorum.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye

Araya giriyorum ama şunu söylemek istiyorum,
bahsettiğiniz şey kişisel bir tercih. Kimileri için kullanışlı olması daha önemliyken kimileri için görsel açıdan göze hitap etmesi daha önemlidir.

Şahsen ben bir şeyin kullanışlı olup olmadığına önem veririm, dediğim gibi kişisel tercih. Saygılar.

Demo

Brachypterous
Yardımsever
Üye
IMG_6583.jpegIMG_6584.jpegIMG_6589.jpegIMG_6593.jpegIMG_6587.jpegIMG_6595.jpegIMG_6596.jpeg

Koloni bugün 6 işçiye ulaştı. İşçi sayısı giderek artıyor. Ben girişin kapalı olmasından ve hiç avlanmaya çıkmamalarından rahatsız oluyordum. Bunu önlemek ve avlanmalarını sağlamak için girişi dürtükelemek, outworld’e tıklatmak vb. şeyler denedim; işe yaradı. 1 işçi yemliğe koyduğum un kurdunu fark etti ve içindeki sıvıyı emdi. Daha sonra benim öldürmek için kestiğim kafa parçasını tüpe götürdü. Tüpte kraliçe un kurdu kafasının içindeki sıvıyı içti. İşçi tekrar kalan vücut parçası için çıktı ve onun da içindeki sıvıyı bir miktar emdi. Sonrasında kraliçenin yanına gidip trophallaxis yoluyla besin aktarımı yaptı. Yapmaya devam ediyor. Tüpteki bir işçi de kafanın içinde kalan sıvıyı emmeye çalışıyordu. Kraliçe ve işçiler kafa parçasını değerlendirmeye devam ediyor.

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Elbet birgün bende yapıcam...🥹Sonsuza kadar devam et bu günlüğe hocam çünkü baktıkça gaza geliyorum ve iyice bağlanıyorum hobiye.

Demo

Brachypterous
Yardımsever
Üye
IMG_6598.jpegIMG_6600.jpegIMG_6602.jpegIMG_6603.jpeg

Söylemeyi unuttum, tüpün coverını açıp ışığa alıştırdım koloniyi; herhangi bir sorun yok da.

Kraliçenin ağzında un kurdu kafası vardı ve yumurtlama pozisyonundaydı, ben de tüketimi kolaylaştırmak için asit püskürttüğünü düşündüm. Daha sonra baktığımda ağzındaki un kurdu kafasını bırakmıştı ama hâlâ yumurtlama pozisyonundaydı. Ben de dikkatli bakınca yumurtluyor olduğunu fark ettim. Burada paylaşmak için hemen fotoğrafını çektim.

Yemlikteki un kurdunu makasla birkaç parçaya böldüm işçinin parçaları tüpe götürmüş için ancak tam bölememişim. Şimdi 2 işçi oldular. 1 tanesi un kurdunun 1 parçasını koparmaya çalışırken diğeri un kurdunun yemliğe akıttığı sıvısını emiyor.

Demo

Brachypterous
Yardımsever
Üye
IMG_6691.jpegIMG_6690.jpegIMG_6687.jpegIMG_6682.jpegIMG_6677.jpegIMG_6675.jpegIMG_6674.jpegIMG_6672.jpeg
Fotoğraflar farklı zamanlarda çekilmiştir ve sıralama en yeniden eskiye doğrudur.

1 hafta boyunca her gün koloniyi besledim. Un kurdu ve şekerli su kullandım. İşçiler outworld’ü kullanmaya alıştılar ve girişte nöbetleşe bekliyorlar. Un kurtlarını kesip uygun miktarda verdim ki işçiler rahatça içindeki besini emebilsin ve gerekirse kraliçenin yanına götürebilsin. Şekerli su verirken de çok olmayacak bir şekilde uygun yerlere damlattım. Outworld takmanın bence yararı oldu, aktif olarak kullanıyorlar ve her besleyeceğimde titreşim yarattığım için avlanma zamanını biliyorlar.

1 işçi kayıp verdim ama şu an 6 işçiler. 4 ya da 5 pupa var. Çok fazla yumurta ve larva var. Tüpün içinde sürekli yer değiştiriyorlardı, ilk başta sebebini anlamamıştım fakat sonradan sıcaklıkla ilgili olduğunu keşfettim. Kaloriferi ilk başta 3/3 ayarında açtım. Pazartesiye kadar bayramdan dolayı yazlığa gideceğiz. 3 gün boyunca bir sorun yaşamamaları için panjuru kapattım, gereksiz ışıkları kapattım, kaloriferi 2/3 ayarında açtım ve kapıyı kapattım. Bunları yapmadan önce kraliçe hariç her şey girişteydi, yaptıktan sonra ilk fotoğraftaki yerlerine döndüler. Yola çıkmadan önce un kurdu verdim, hemen ilgilendiler ve bazılarını tüpe götürdüler.

Demo

Brachypterous
Yardımsever
Üye
8 işçi oldular. Pupaları saymadım ama 2-3 tane vardır. Larvalar var, baya büyüdüler. Her gün besleme yapınca tabii böyle oluyor. Hedefim major çıkarmak, umarım olur. Koloniye bugün baktım ama tekrar rahatsız etmemek için fotoğraf atamıyorum.

Demo

Brachypterous
Yardımsever
Üye
IMG_6994.jpegIMG_7005.jpegIMG_7004.jpeg

1 nanitik işçi ölmüş, 7 işçi var. 2 pupa, 4 büyük larva ve birsürü yumurta ve larva var.

Demo

Brachypterous
Yardımsever
Üye
8 işçi, 5 büyük larva oldu. Her gün beslemeye devam ediyorum.

Talha27

Yumurta
Üye
Ekli dosyayı görüntüle 54972Ekli dosyayı görüntüle 54975Ekli dosyayı görüntüle 54977Ekli dosyayı görüntüle 54978

Söylemeyi unuttum, tüpün coverını açıp ışığa alıştırdım koloniyi; herhangi bir sorun yok da.

Kraliçenin ağzında un kurdu kafası vardı ve yumurtlama pozisyonundaydı, ben de tüketimi kolaylaştırmak için asit püskürttüğünü düşündüm. Daha sonra baktığımda ağzındaki un kurdu kafasını bırakmıştı ama hâlâ yumurtlama pozisyonundaydı. Ben de dikkatli bakınca yumurtluyor olduğunu fark ettim. Burada paylaşmak için hemen fotoğrafını çektim.

Yemlikteki un kurdunu makasla birkaç parçaya böldüm işçinin parçaları tüpe götürmüş için ancak tam bölememişim. Şimdi 2 işçi oldular. 1 tanesi un kurdunun 1 parçasını koparmaya çalışırken diğeri un kurdunun yemliğe akıttığı sıvısını emiyor.
Hocam merak ettim yani bilmiyodum da karıncalar kolonileştikten sonra ışığa alıştırma nasıl oluyor bellirli bir süre sonra strese girmiyolar mı

Demo

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Hocam merak ettim yani bilmiyodum da karıncalar kolonileştikten sonra ışığa alıştırma nasıl oluyor bellirli bir süre sonra strese girmiyolar mı
Koloniyi en çok rahatsız eden ışık değil, sarsıntıdır. Coverı açarken tüpü sarstığınız için koloni strese girer. Gözlemlediğim kadarıyla ışık değişiminin etkisi yok, varsa da çok az. Açtıktan sonra strese girmelerinin sebebi yem verirken ya da tüpe dokunduğumda oluyor. Ayrıca dolaptalar, dolaba bir şey koyduğumda ya da titreşim yarattığımda sarsıntının büyüklüğüne bağlı olarak koloni strese giriyor.

Demo

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Neredeyse 1 ay olmuş. Şu anda 9 işçi, 6 pupa ve birsürü larva var. Media pupası olduğunu düşünüyorum, umarım öyledir. Yeni canlı yemler alınca gelişimleri arttı, tartaya bayıldılar. Şu anlık tek sorun pamukta sararma olması, pek de önemli olmadığından transfere şimdilik gerek duymadım. Son güncellemeden beri 1 işçi kaybı oldu, sebebinin de tartarayı canlı vermek olduğunu düşünüyorum, bir daha yapmamaya karar verdim 😅.

IMG_7369.jpegIMG_7370.jpegIMG_7371.jpegIMG_7372.jpegIMG_7373.jpegIMG_7374.jpeg