Demo'nun Günlüğü

Demo

Asker
Yardımsever
Üye
Outworld’e minik taşlardan da koydum ve IMG_6580.jpeg1 işçi oralarda takılıyor. İşçi tüpe bu taşlardan taşıyor, bu davranışın sebebi ne olabilir?
Hocam bu autworldü nereden temin edebilirim
Ant store turkey.

2 işçi oldular, tüpe baya taş taşıyorlar.

waynhen

Replete
Yardımsever
Üye
Bu tarz bi cover daha mı iyi oluyor hocam? Çoğu hobiciler asetat kağıdından ziyade bu tarz şeyler kullanıyor.

samet_56

Intercaste
Yardımsever
Üye

ontix

Yumurta
Üye
Bu tarz coverlar kullanmak sizi olaydan soğutmuyor mu? Estetik kaygısı olmaması çok enteresan geliyor bana.

En azından dışına düzgün bir kaplama yapılabilir. Benim asla anlayamadığım bir durum bu.

Tuvalet kağıdı rulosu kullanıyorum ben, ışığı geçirmiyor ve oldukça etkili. Elde etmesi de baya kolay.

Demo

Asker
Yardımsever
Üye
Muhtemelen girişi kapatmaya çalışacaklar, beslenmeye ihtiyaç duyduklarında taşları kaldırıp girişi tekrar açacaklar.
Evet, girişi kapattı.

Bu tarz coverlar kullanmak sizi olaydan soğutmuyor mu? Estetik kaygısı olmaması çok enteresan geliyor bana.

En azından dışına düzgün bir kaplama yapılabilir. Benim asla anlayamadığım bir durum bu.
Ne demek istiyorsunuz? Ben cover'da bir sorun olduğunu düşünmüyorum.

samet_56

Intercaste
Yardımsever
Üye

Araya giriyorum ama şunu söylemek istiyorum,
bahsettiğiniz şey kişisel bir tercih. Kimileri için kullanışlı olması daha önemliyken kimileri için görsel açıdan göze hitap etmesi daha önemlidir.

Şahsen ben bir şeyin kullanışlı olup olmadığına önem veririm, dediğim gibi kişisel tercih. Saygılar.

Demo

Asker
Yardımsever
Üye
IMG_6583.jpegIMG_6584.jpegIMG_6589.jpegIMG_6593.jpegIMG_6587.jpegIMG_6595.jpegIMG_6596.jpeg

Koloni bugün 6 işçiye ulaştı. İşçi sayısı giderek artıyor. Ben girişin kapalı olmasından ve hiç avlanmaya çıkmamalarından rahatsız oluyordum. Bunu önlemek ve avlanmalarını sağlamak için girişi dürtükelemek, outworld’e tıklatmak vb. şeyler denedim; işe yaradı. 1 işçi yemliğe koyduğum un kurdunu fark etti ve içindeki sıvıyı emdi. Daha sonra benim öldürmek için kestiğim kafa parçasını tüpe götürdü. Tüpte kraliçe un kurdu kafasının içindeki sıvıyı içti. İşçi tekrar kalan vücut parçası için çıktı ve onun da içindeki sıvıyı bir miktar emdi. Sonrasında kraliçenin yanına gidip trophallaxis yoluyla besin aktarımı yaptı. Yapmaya devam ediyor. Tüpteki bir işçi de kafanın içinde kalan sıvıyı emmeye çalışıyordu. Kraliçe ve işçiler kafa parçasını değerlendirmeye devam ediyor.

waynhen

Replete
Yardımsever
Üye
Elbet birgün bende yapıcam...🥹Sonsuza kadar devam et bu günlüğe hocam çünkü baktıkça gaza geliyorum ve iyice bağlanıyorum hobiye.

Demo

Asker
Yardımsever
Üye
IMG_6598.jpegIMG_6600.jpegIMG_6602.jpegIMG_6603.jpeg

Söylemeyi unuttum, tüpün coverını açıp ışığa alıştırdım koloniyi; herhangi bir sorun yok da.

Kraliçenin ağzında un kurdu kafası vardı ve yumurtlama pozisyonundaydı, ben de tüketimi kolaylaştırmak için asit püskürttüğünü düşündüm. Daha sonra baktığımda ağzındaki un kurdu kafasını bırakmıştı ama hâlâ yumurtlama pozisyonundaydı. Ben de dikkatli bakınca yumurtluyor olduğunu fark ettim. Burada paylaşmak için hemen fotoğrafını çektim.

Yemlikteki un kurdunu makasla birkaç parçaya böldüm işçinin parçaları tüpe götürmüş için ancak tam bölememişim. Şimdi 2 işçi oldular. 1 tanesi un kurdunun 1 parçasını koparmaya çalışırken diğeri un kurdunun yemliğe akıttığı sıvısını emiyor.