Merhaba, crested gecko almayı düşünüyorum ancak yazın odamın sıcaklığı 30 dereceye çıkıyor. Klimam yok. Bu sıcaklıkta crested geko beslemek mümkün mü, nasıl bir soğutma sistemi önerirsiniz? Daha hiç sürüngen beslemedim o yüzden çok bilgim yok.
Peltier düşündüm aslında onu deneyeceğim gibi duruyorTeraryumu sürekli soğuk nemli tutmak ve hayvana girebileceği bir su birikintisi vb. gibi bir şey yapmak geliyor aklıma, ısıtan lambalar var ama soğutanı hiç duymadım
Varsa imkanınız serin bir odada tutmanız yoksa yazın soğuk suyla teraryuma fısfıs yapmanız gerçekten işe yarayacaktır. Canlının boğulmayacağı seviyede su kabı her zaman bulundurulmalıdır.Merhaba, crested gecko almayı düşünüyorum ancak yazın odamın sıcaklığı 30 dereceye çıkıyor. Klimam yok. Bu sıcaklıkta crested geko beslemek mümkün mü, nasıl bir soğutma sistemi önerirsiniz? Daha hiç sürüngen beslemedim o yüzden çok bilgim yok.
Her zamanki gibi nemli olup ekstra olarak mini boy havuz tarzı bir kap olsa yeterli olacaktır bence. Artı soğutma için kısa süreli bir çözüm olarak 5kg su dolu şişe alıp dondurup etrafına koyabilirsiniz hiç yoktan iyidir bunuda devirdaim yaparsanız( bir kaç şişe ile) olabilir benceMerhaba, crested gecko almayı düşünüyorum ancak yazın odamın sıcaklığı 30 dereceye çıkıyor. Klimam yok. Bu sıcaklıkta crested geko beslemek mümkün mü, nasıl bir soğutma sistemi önerirsiniz? Daha hiç sürüngen beslemedim o yüzden çok bilgim yok.
Gerek yok bence fana montajı maliyeti her biri iş. Dediğim gibi soğuk suyla -belki buzlu su- ile fısfıs yapın gün içinde bir sorun olmaz. Tabi ki teraryumda bir termometre bulunsunsun buradan takip edin.Sizce gerek var mı peki peltier almama o zaman ne kadar düşürür ki bunlar ekstra 1500tl falan ödemem gerekiyo peltier için
Evet termometre ve nem ölçerlerden alcam bir tane teşekkür ederimGerek yok bence fana montajı maliyeti her biri iş. Dediğim gibi soğuk suyla -belki buzlu su- ile fısfıs yapın gün içinde bir sorun olmaz. Tabi ki teraryumda bir termometre bulunsunsun buradan takip edin.