Cinsi nedir ?

Mesta

Yumurta
Üye
Yer: İstanbul
Saat: 14.00
Sıcaklık: 24°C
Nem: %52
Boyut:——
Karıncayı saksının üzerinde gezinirken buldum. Çok hızlı ve hareketliydi.

IMG_8458.jpegIMG_8448.jpegIMG_8453.jpegIMG_8466.jpegIMG_8467.jpeg

anakin

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Crematogaster sp. Benzettim hocam. Tabii cins tahmini üzerinde pek bilgim yok sadece dış görünüş olarak baktığımda dedim. Belki doğrudur.
Aslında camponotus leteralis grup ile crematogasterler birbirlerine aşırı benziyor. Fakat crematogaster myrmicidae altfamilyasından, camponotus formicidae altfamilyasından. Bu şekilde ayırt ediliyor.

Mikrox

Pupa
Üye
Aslında camponotus leteralis grup ile crematogasterler birbirlerine aşırı benziyor. Fakat crematogaster myrmicidae altfamilyasından, camponotus formicidae altfamilyasından. Bu şekilde ayırt ediliyor.
Anladım teşekkür ederim. Yani formicidae altfamilyasında genelde petiol olurken myrmicidae de post-petiol oluyor? Tabii bu genel bir çıkarım buna uymayan birçok tür mevcut olabilir.

anakin

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Anladım teşekkür ederim. Yani formicidae altfamilyasında genelde petiol olurken myrmicidae de post-petiol oluyor? Tabii bu genel bir çıkarım buna uymayan birçok tür mevcut olabilir.
Aslında mevcut değil diye biliyorum. Formicidae altfamilyasının tamamında sadece petiole varken myrmicidae altfamilyasının tamamında post petiole vardır. Tabi bu bilgileri forumdaki rehberlerden edindim ve bu rehberler de Türkiye için hazırlanmış tespit rehberleri. Yurt dışında vardır belki kim bilir?

Begonza

Dichthadiiform
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Yer: İstanbul
Saat: 14.00
Sıcaklık: 24°C
Nem: %52
Boyut:——
Karıncayı saksının üzerinde gezinirken buldum. Çok hızlı ve hareketliydi.

Ekli dosyayı görüntüle 77454Ekli dosyayı görüntüle 77455Ekli dosyayı görüntüle 77456Ekli dosyayı görüntüle 77457Ekli dosyayı görüntüle 77458
Camponotus lateralis tür grubu.

Formicidae direkt familya, alt familya değil ilk onu düzelteyim. Formicinae ve Myrmicinae alt familyalarını yanlış yazmışsınız

Şimdi şöyle ki post petiolesi olan her tür Myrmicinae alt familyasından olmak zorunda değil ama Myrmicinae alt familyasına mensup her karınca post petiole sahibi olmak zorunda.

Aynı şekilde post petiolesi olmayan her karınca da Formicinae alt familyasindan değil ama Formicinae üyelerinde post petiole olmamak zorunda.

Her ceviz yuvarlaktır aa her yuvarlak ceviz değildir hesabı...