Crematogaster sp. Benzettim hocam. Tabii cins tahmini üzerinde pek bilgim yok sadece dış görünüş olarak baktığımda dedim. Belki doğrudur.Camponotus leteralis gruptan kraliçe.
Abdomeninden belli Crematogaster olduğu.
Aslında camponotus leteralis grup ile crematogasterler birbirlerine aşırı benziyor. Fakat crematogaster myrmicidae altfamilyasından, camponotus formicidae altfamilyasından. Bu şekilde ayırt ediliyor.Crematogaster sp. Benzettim hocam. Tabii cins tahmini üzerinde pek bilgim yok sadece dış görünüş olarak baktığımda dedim. Belki doğrudur.
Anladım teşekkür ederim. Yani formicidae altfamilyasında genelde petiol olurken myrmicidae de post-petiol oluyor? Tabii bu genel bir çıkarım buna uymayan birçok tür mevcut olabilir.Aslında camponotus leteralis grup ile crematogasterler birbirlerine aşırı benziyor. Fakat crematogaster myrmicidae altfamilyasından, camponotus formicidae altfamilyasından. Bu şekilde ayırt ediliyor.
Aslında mevcut değil diye biliyorum. Formicidae altfamilyasının tamamında sadece petiole varken myrmicidae altfamilyasının tamamında post petiole vardır. Tabi bu bilgileri forumdaki rehberlerden edindim ve bu rehberler de Türkiye için hazırlanmış tespit rehberleri. Yurt dışında vardır belki kim bilir?Anladım teşekkür ederim. Yani formicidae altfamilyasında genelde petiol olurken myrmicidae de post-petiol oluyor? Tabii bu genel bir çıkarım buna uymayan birçok tür mevcut olabilir.
Camponotus lateralis tür grubu.Yer: İstanbul
Saat: 14.00
Sıcaklık: 24°C
Nem: %52
Boyut:——
Karıncayı saksının üzerinde gezinirken buldum. Çok hızlı ve hareketliydi.
Ekli dosyayı görüntüle 77454Ekli dosyayı görüntüle 77455Ekli dosyayı görüntüle 77456Ekli dosyayı görüntüle 77457Ekli dosyayı görüntüle 77458
Formicidae direkt familya, alt familya değil ilk onu düzelteyim. Formicinae ve Myrmicinae alt familyalarını yanlış yazmışsınızAnladım teşekkür ederim. Yani formicidae altfamilyasında genelde petiol olurken myrmicidae de post-petiol oluyor? Tabii bu genel bir çıkarım buna uymayan birçok tür mevcut olabilir.