Bu tür nadir bir tür müCamponotus cf. turkestanus🤯? Hocam uçuş kayıtları konumuza ekleyin lütfen:
Sabit - Bulduğumuz Kraliçelerin Bulunduğu Tarihler ve Bölgeler
Bu başlık altında hepimiz bulduğumuz türlerin kraliçelerinin bulunma bilgilerini aşağıdaki formatta paylaşırsak Türkiye için çiftleşme uçuş zamanları hakkında bir veri tabanı oluşturabiliriz. Daha sonra forumumuza ait uçuş takvimi hazırlanırken de kullanılabilir. - Bulunan tür: (fotoğraf da...karincaciftligim.com
Evet hocam, forum açıldığından beri ilk bulan siz oldunuz öyle söyleyeyim. Hatta ben daha önce bulan görmedim Türkiye'de. İyi bakın o kraliçeye.Bu tür nadir bir tür mü
Tamamdır teşekkür ederim iyi bakarım merak etmeyinEvet hocam, forum açıldığından beri ilk bulan siz oldunuz öyle söyleyeyim. Hatta ben daha önce bulan görmedim Türkiye'de. İyi bakın o kraliçeye.![]()
Bu tür nadir bir tür mü
Anladım teşekkürlerDenk gelmesi zor bir kraliçe. Nadirliği ile ilgili @Hallight13 yorum yapsa daha iyi olur.
Camponotus turkestanicus veya fedschenkoi ihtimali var. Daha önce forumda bir defa denk geldik böyle bir kraliçeye, en azından benim hatırladığım.
Rica ediyorum günlük tutabilir misiniz forumda?Anladım teşekkürler
Denerim hatta birazdan açarımRica ediyorum günlük tutabilir misiniz forumda?
Teşekkür ederim heyecanla takip edeceğim.Denetim hatta birazdan açarım
Nasıl bir ortamda bulduğunuzu inanılmaz merak ettim öğrenebilir miyim?Denerim hatta birazdan açarım
C. turkestanicus kraliçesi buna benzemiyor. O belki C. festai ile karıştırılabilir, ve Türkiye'de yok.Camponotus turkestanicus veya fedschenkoi ihtimali var. Daha önce forumda bir defa denk geldik böyle bir kraliçeye, en azından benim hatırladığım.
Biz malatyanın arapgir ilçesinde oturuyoruz bahçeyi kazmaya gittiğimde yerdeydi. Arapgir yazları çok kurak kışları çok soğuk oluyor ben de denk geldim.Teşekkür ederim heyecanla takip edeceğim.
Nasıl bir ortamda bulduğunuzu inanılmaz merak ettim öğrenebilir miyim?
Tamamdır ama sıkılacağımı sanmıyorum eğer bir gün öyle bir şey olursa moderatör ekibine veririmHocam şayet bir gün sıkılır veya bir sebepten bakmayı bırakmak zorunda kalırsanız lütfen moderatör ekibinden birine verin. Emin eller de olsun.
"Turkestanus" hocam, yanlış yazmışım. 😁 Renklerde varyasyondan kaynaklı, fedschenkoi'de olabilir.C. turkestanicus kraliçesi buna benzemiyor. O belki C. festai ile karıştırılabilir, ve Türkiye'de yok.
C. fedtschenkoi benzer bir renk dağılımına sahip evet, o ihtimal de var. Renk varyasyonlarını da düşünmek lazım. Ama ben C. turkestanus'dan yanayım hâlâ.
Enesersoya soralım bence.C. turkestanicus kraliçesi buna benzemiyor. O belki C. festai ile karıştırılabilir, ve Türkiye'de yok.
C. fedtschenkoi benzer bir renk dağılımına sahip evet, ama benim önerdiğim tür kadar benzemiyor. C. turkestanus ile tam olarak uyuşuyor bence.
Hocam istiyorsanız gidin sorun yani, bana bunu neden söylediğinizi anlamadımEnesersoya soralım bence.
Adam tür tespiti konusunda en bilgili kişilerden bence etiketlemek istemedim belki siz etiketlersiniz diye yazmıştım. Ben etiketlesem hoş olmaz gibime geldi.Hocam istiyorsanız gidin sorun yani, bana bunu neden söylediğinizi anlamadım. Adam cevap verir zaten isterse.