Cinsi nedir?

Çözüm
Camponotus cf. turkestanus🤯? Hocam uçuş kayıtları konumuza ekleyin lütfen:

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Camponotus baldaccii bir seçenek olabilir mi hocam? ben benzettim sadece boyu tam uyuşmuyor.
Toraks kısımları uyuşmuyor, bu kraliçede siyah ama balaccii da sarı olur. Elbette renk ve boyut aynı türlerde bile farklılık gösterebilir ama en azından baldaccii ya pek yakın olmadığı söylenebilir bence.

Hallight13

Larva
Üye
Denk gelmesi zor bir kraliçe. Nadirliği ile ilgili @Hallight13 yorum yapsa daha iyi olur.

Camponotus turkestanus veya fedschenkoi ihtimali var. Daha önce forumda bir defa denk geldik böyle bir kraliçeye, en azından benim hatırladığım.
Hocam öncelikle Camponotus turkestanus çinli satıcılardan dolayı revize gerektiren bir tür oldu maalesef. Ama tamamen sarı kraliçelere sahip olduğu bilinmekte. Bazı morf farklılıkları illaki olabilir daha koyusu vs. Ama Camponotus fedtschenkoi ile aynı yayılıma sahip genel olarak Tükmenistan, Rusya, Çin diyebiliriz ikisi de kuzey karıncası fotoğraftaki Malatya'da bulunmuş. Bu biraz kafa karıştırıcı ama şimdilik Camponotus cf. fedtschenkoi demek en doğrusu. Boy renk en çok uyuşan tür eğer gerçekten fedtschenkoi ise bu gerçekten inanılmaz bir kayıt ki öylede görünüyor.

Moderatör tarafında düzenlendi: