peki Prenolepis nitens olduğundan eminmisiniz önceden bulduğum daha açık renkli şimdiki daha koyuEvet nitensler multiqueen olabiliyor deneyebilirsiniz
evet nitenspeki Prenolepis nitens olduğundan eminmisiniz önceden bulduğum daha açık renkli şimdiki daha koyu
stresten renk değişimi olabiliyorpeki Prenolepis nitens olduğundan eminmisiniz önceden bulduğum daha açık renkli şimdiki daha koyu
Buna dair kaynak paylaşabilir misin?stresten renk değişimi olabiliyor
kendi gözlemimBuna dair kaynak paylaşabilir misin?
stresten dolayı hayvanın rengi solabiliyor kendim gözlemledim ve bu balıklardada oluyor stres atlatıldıktan sonra renk oturuyorBuna dair kaynak paylaşabilir misin?
Balık ile karınca farklı biraz amakendi gözlemim
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:
stresten dolayı hayvanın rengi solabiliyor kendim gözlemledim ve bu balıklardada oluyor stres atlatıldıktan sonra renk oturuyor
biliyorum, fakat karıncalardada oluyor kendim gözlemledimBalık ile karınca farklı biraz ama![]()
O zaman bilginin yanına kendi gözlemim diye belirtmeniz de fayda var.biliyorum, fakat karıncalardada oluyor kendim gözlemledim
balıklarda deride pullarda renk değişimi sağlayan hücreler var bu sayede stresse girdiklerinde renk değiştirebiliyorlar balıkların dış derileri canlıdır fakat karıncalarda dış deri cansız kitinden renk değişimine dair veri bulamadım abdomenleri yarı opak oldukları için yedikleri şeye göre abdomen renkleri değişebiliyor dediğiniz şey hakkında bir yazı ve ya kendiniz bir deney yapıp paylaşabilir misinizbiliyorum, fakat karıncalardada oluyor kendim gözlemledim
dostum deney derken hayvanı sitresemi sokayım şimdibalıklarda deride pullarda renk değişimi sağlayan hücreler var bu sayede stresse girdiklerinde renk değiştirebiliyorlar balıkların dış derileri canlıdır fakat karıncalarda dış deri cansız kitinden renk değişimine dair veri bulamadım abdomenleri yarı opak oldukları için yedikleri şeye göre abdomen renkleri değişebiliyor dediğiniz şey hakkında bir yazı ve ya kendiniz bir deney yapıp paylaşabilir misiniz
evet aynı birebir ortamda aynı ışıkta farklı streste detaylı fotoğraf çek gerçekten değiştiğini idda ediyorsandostum deney derken hayvanı sitresemi sokayım şimdi
dostum inanmıyorsan kendin deneyebilirsin canlımı strese sokmak istemiyorum messorlarda olmaz koyularevet aynı birebir ortamda aynı ışıkta farklı streste detaylı fotoğraf çek gerçekten değiştiğini idda ediyorsan
bu tür yok bende kesin bir şekilde olduğunu söylüyorsun bu yüzden bir kanıt bekliyorum bende bir makale de olur fotoğraflı kanıt dadostum inanmıyorsan kendin deneyebilirsin canlımı strese sokmak istemiyorum messorlarda olmaz koyular
anlamıyormusun, anlamakmı istemiyorsun ?bu tür yok bende kesin bir şekilde olduğunu söylüyorsun bu yüzden bir kanıt bekliyorum bende bir makale de olur fotoğraflı kanıt da
kesin olarak bir şey söylüyorsunuz araştırıp hakkında hiçbir şey bulamıyorum sizden bilgi kanıt istiyorum o da yok bu durumda sadece kafadan uyduruyorsunuz gibi duruyor anladığım buanlamıyormusun, anlamakmı istemiyorsun ?
benden kanıt istiyorsun ve istediğin şey hayvanı strese sokmam ve ben bunu istemiyorum inanıp inanmamak senin kararın ve kafamdan uydurmuyorum elinde bu türden yok ve her fikri söylüyorsun ???kesin olarak bir şey söylüyorsunuz araştırıp hakkında hiçbir şey bulamıyorum sizden bilgi kanıt istiyorum o da yok bu durumda sadece kafadan uyduruyorsunuz gibi duruyor anladığım bu
evet bu türden yok bu nedenle ben deneyemem araştırdım alakalı bir şey bulamadım hipotezi sunan da ben değilim sizsiniz bu nedenle özellikle sizden bir şey bekliyorum fakat gördüm demek dışında hiçbir şey yok maleesef gördüm demenin de bilimsel hiçbir anlamı yok siz strese renk değiştirdiğini gördüm dersiniz başkası karanlıkta parladığını gördüm der başkası soğukta koyulaşıyor der bir kanıt olmadın hiçbirinin anlamı olmaz bilgi kirliliği olurlar sadecebenden kanıt istiyorsun ve istediğin şey hayvanı strese sokmam ve ben bunu istemiyorum inanıp inanmamak senin kararın ve kafamdan uydurmuyorum elinde bu türden yok ve her fikri söylüyorsun ???