*Kolonilerin Listesi ve durumları*
-Fotoğrafların iyileştiğini görebilirsiniz. Bunun sebebi ise evde bulduğum iki merceği telefona bantlamam oldu.
Camponotus lateralis.
•Yumurta sayısı fena değil. Kraliçenin kendi işçileri siyah, ekleme işçiler kırmızı gördüğünüz gibi.
Formica sp.(Multiqueen)
•İlk işçileri çıktı. Parazitik tür olmadığı için köle işçilere ihtiyaç kalmadı ve onları geri aldım.
Tetramorium sp.
•Çok kalabalıklar ama kalabalık olmalarına rağmen aç değillerse bakımları zor olmuyor.
Formica rufa group.
•Maalesef gelişim yok.
Camponotus sp.(Tek kraliçe)
•Larvalar oluştu.
Camponotus sp.(Koloni)
•Uzun zaman sonra işçi üretimine başladılar.
Formica rufibarbis.
•Daha hızlı gelişebilirler aslında ama fazla ilgi gösteremiyorum.
Tapinoma sp.
•Merak etmeyin çok yakında kuracağım şu tapinoma kolonisini. Yumurtalar çok ve gelişiyorlar.
Temnothorax sp.
•Eh işte pek hızlı bir gelişim söz konusu değil ama sağlıklılar.
Prenolepis nitens.
•Kraliçeleri kaybettim. İşçilere bakmaya devam edeceğim çünkü yumurtalar ile ilgileniyorlar. Kraliçe bulursam eklerim. Bu son fotoğraf, gelişme olursa haber veririm.
Temnothorax semiruber.
•Yeni üyemiz kendileri. Çok agresifler ama güzel bir tür.
Messor sp.
•Durum aynı.
Myrmica sp.
•Pamuğun altına oyuk açtılar. Durumları sağlıklı.
Lasius sp.(2)
•Sağlıklılar ve yumurta sayıları güzel.
Messor sp.
•Durum aynı.
Formica sanguinea.
•Yumurta üretimi durdu. Kraliçenin işçileri çoğunlukta şuan.
Temnothorax sp.(Multiqueen)
•Gelişim yavaş ama sağlıklılar. Arada bir yumurtaları başka yerlere taşıyorlar.
Formica lemani.
•Tahminler lemani üzerine olduğundan yine bu isimle devam ediyoruz. İlk işçileri çıktı.
Messor sp.(Koloni)
•İlk işçiler çıktı. Uzun bir aradan sonra ilk messor kolonim.
Lasius sp.(1)
•Çok fazla ve her evreden yumurtaları var. Bakımı zor olabiliyor ama aç olmazlarsa daha kolay oluyor.
Plagiolepis sp.
•İşçiden çok kraliçe görebilirsiniz. Büyük bir koloni geliyor.
Dev Tetramorium sp.
•Kendisine dev diyorum çünkü diğer koloninin kraliçesine göre oldukça büyük. Normal seyirde ilerliyor.
Formica sp.(MultiMultiqueen)
•Multiqueen uyumu olan bir formica türü. Kraliçe sayısından dolayı MultiMultiqueen. İleride yumurta potansiyelleri çok olursa hem köle işçi tedariği hem de yumurtaları ile koloni beslemeyi ve kolonilerde oluşacak farkları gözlemlemek istiyorum. Köle işçileri kabul ettiler.
Not:
-Uzun zamandır gelişme göstermeyen tek kraliçeleri ileri güncellemelere almayacağım. Gelişme olursa alacağım.