Çiftleşmişler midir?

Omewfaruk55

Majör
Yardımsever
Üye
Yuva ağzından mi topladınız?

omereymenc

Minör
Üye
Bu alanda çiftleşmeleri çok zor bir ihtimaldir ki aynı koloni ise neredeyse imkansız çünkü çoğu tür ensest yapmaz. Şahsen en doğrusu kanatlarını dökmüş bir kraliçe aramak illaki denk gelirsiniz.

Soloadam

Yumurta
Üye
Aynen arkadaşın dediği gibi, karıncaları çiftleştirmeye çalışmak yerine uçuş takip edin, uçuştan yaklaşık 30-60 dk sonra etrafta çiftleşmiş ve kanatsız (çoğunlukla) kraliçeler koşuşturacaktır, veya bir çiftleşme görebilirsiniz aynı benim bugün gördüğüm gibi :D

Omewfaruk55

Majör
Yardımsever
Üye
Bu alanda çiftleşmeleri çok zor bir ihtimaldir ki aynı koloni ise neredeyse imkansız çünkü çoğu tür ensest yapmaz. Şahsen en doğrusu kanatlarını dökmüş bir kraliçe aramak illaki denk gelirsiniz.
Hepsi kraliçeye benziyor.

ByRabel

Pupa
Üye
Yuva ağzından mi topladınız?
Hayır hepsi ayrı yerlerden buldum 2 tanesi kanadını döktü

Bu ortamda çiftleşmeleri imkansız karıncalar havada çiftleşirler bu ortamda da çiftleşmeleri imkansız.
Çifleşir
çiftleştirmek istemedim zaten dostum kraliçeler döllenmiş midir kanatlarını döktü 2 tanesi

ashira

Minör
Üye

Çifleşir

çiftleştirmek istemedim zaten dostum kraliçeler döllenmiş midir kanatlarını döktü 2 tanesi
Kanat dökenler çiftlesmistir dökmeyenleri salabilirsiniz.

creal

Media
Üye
Kanatların da yıpranma yada kopukluk yoksa büyük ihtimalle çiftleşmemistir. Genelde kısa sürede döküyorlar zaten.
Hocam döllenmiş olduğunu anlamanın tek yolu ilk işçilerin çıkmasını beklemek. Tabi yumurtlamama gibi davranışlarda var. Bana göre bir yada iki hafta daha misafir olarak kalabilir. 😁

ashira

Minör
Üye
Hocam döllenmiş olduğunu anlamanın tek yolu ilk işçilerin çıkmasını beklemek. Tabi yumurtlamama gibi davranışlarda var. Bana göre bir yada iki hafta daha misafir olarak kalabilir. 😁
Çok düşük bir ihtimal olabilir tabiki de ama döllenmemişse doğaya salmak en iyisi bence belki kendi kolonisini kurarsa önümüzdeki senelerde kraliçe bulmamızda yardımcı olur.😁

creal

Media
Üye
Çok düşük bir ihtimal olabilir tabiki de ama döllenmemişse doğaya salmak en iyisi bence belki kendi kolonisini kurarsa önümüzdeki senelerde kraliçe bulmamızda yardımcı olur.😁
Tabiki hocam, arkadaşa kalmış bir tercih buda saygılar. 😀

BahadirSarp

Asker
Yardımsever
Üye

Çifleşir

Kanka çifteltirmek istemediysenfe fotoğraftan çiftleşip çiftleşmediğini anlayamayız kanatlıysa biraz tüpte tutacaksın kanat dökmesini veya yumurta bırakmasını bekliceksin. Ayrıca mümkün değil çiftleşmezler ben 1 prens birde prenses koydun sandım.