Cataglyphis kraliçesi mi?

DrVacSs

Yumurta
Üye
Dün buldum biraz halsiz gibi. Kraliçeyse ne yapıcam? İlk işçiden önce beslemem lazım mı ?

Ekli dosyalar

• IMG_5051.png
    IMG_5051.png
    121 KB · Görüntüleme: 15
  • IMG_5052.jpeg
    IMG_5052.jpeg
    33.6 KB · Görüntüleme: 15
  • IMG_5054.jpeg
    IMG_5054.jpeg
    24.5 KB · Görüntüleme: 15
Moderatör tarafında düzenlendi:

Poosedion

Pupa
Üye
Bicolor gruptan Cataglyphis prensesi. Yumurtalar larva olmadan besleme yapmayın.

Çözüm

Black07

Minör
Üye
Bicolor gruptan Cataglyphis prensesi. Yumurtalar larva olmadan besleme yapmayın.
Hocam Cataglyphisler, Semi-claustral diye biliyorum. Bende de kraliçe mevcut ve ben besleme yaptım siz “larva aşamasına gelene kadar yapmayın” demişsiniz. Zorunluluk mu yoksa isteğe mi bağlı? Herhangi bir sıkıntı mı oluşturuyor?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Poosedion

Pupa
Üye
Hocam cataglyphisler Semi-claustral diye biliyorum. Bende de kraliçe mevcut ben besleme yaptım siz “larva aşamasına gelene kadar yapmayın” demişsiniz. Zorunluluk mu yoksa isteğe mi bağlı. Her hangi bir sıkıntı mı oluşturuyor.
Cataglyphis türlerinde ve hatta semi claustral türlerde "işçi çıkmadan besleme yapın" kısmını hobicilerin birçoğu yanlış anladığı için bu hep böyle geldi geçti. Yumurtaların zaten besine ihtiyacı yok çünkü daha larvaya evrilmemiş durumdalar. Yani besin tüketebilecek herhangi bir organları da gelişmemiş oluyor. Yumurtalar larva evresine geçiş yaptıktan sonra artık gelişim için proteine ihtiyaç duyuyorlar (Kraliçelerin tükürüğünde bulunan protein bileşenlerini es geçiyorum). Zaten bu noktada kraliçenin besini yetersiz kalıyor diyoruz. Bu yüzden protein (verdiğiniz her türlü böcek ve alternatif yem) yumurtlar larva evresine geçtikten sonra verilmesi gerekiyor. Larvalar oluşmadan vermek canlıda ki stres seviyesini yükseltir, onun dışında bir katkısı pek olmaz. İstiyorsanız (ki lazım değil) enerjisini toplaması için bir damla şekerli su verebilirsiniz.