Canlı yem üretimi

beacer

Yumurta
Üye
Ben uzun zamandır deniyorum ama istediğim kadar hızlı üretemedim maalesef Tartara, Morio kurdu, Un kurdu gibi canlıların üretimlerini en hızlı ve kolay şekilde nasıl yapabilirim. Neye ihtiyacım var yem olarak ne kullanabilirim sıcaklık değeri önemli mi? bilen arkadaşlar yardım edebilirse sevinirim.

ege0604

Pupa
Üye
Ben uzun zamandır deniyorum ama istediğim kadar hızlı üretemedim maalesef Tartara, Morio kurdu, Un kurdu gibi canlıların üretimlerini en hızlı ve kolay şekilde nasıl yapabilirim. Neye ihtiyacım var yem olarak ne kullanabilirim sıcaklık değeri önemli mi? bilen arkadaşlar yardım edebilirse sevinirim.
Şu anda elinde ne var kurt cinsleri için yaklaşık ortamlar lazım ama tartaralar hakkında bilgim yok.

Kiviant

Pupa
Üye
Eğer ki sizde dubia varsa bir erkek ve bir dişi dubia'ya ihtiyacınız var sanırım 28 derece de ürüyorlar diye biliyorum dubialar yem olarak genellikle havuç kabak yulaf v.b şeyleri tüketiyorlar.

İlyas16

Media
Üye
Sıcaklığı artırın, proteini dayayın; gerisi geliyor. Elinizdekinin yetişkin olduğundan emin misiniz? Genel olarak Tartarada %60 dişi, %40 erkek oranı olması gerekir. Hiç yavru aldınız mı, yoksa direkt üretime mi başlayamadınız?

Bakım rehberlerini de okuyabilirsiniz.

beacer

Yumurta
Üye
Sıcaklığı artırın, proteini dayayın; gerisi geliyor. Elinizdekinin yetişkin olduğundan emin misiniz? Genel olarak Tartarada %60 dişi, %40 erkek oranı olması gerekir. Hiç yavru aldınız mı, yoksa direkt üretime mi başlayamadınız?

Bakım rehberlerini de okuyabilirsiniz.
yetişkin yok elimde yavru hepsi tartaralar için ama un kurdu böceğim var 30 tane yavaş ürüyorlar yataklıklarını ne sürede bir değiştirmeliyim ve sıcaklığı nasıl ayarlayabilirim?

İlyas16

Media
Üye
Genel olarak durdukları ortamın sıcaklığı ne kadar? 27-28 derece civarı genel olarak iyi olur. Eğer sıcaklık yeterli değilse ısıtıcı pad kullanabilirsiniz.

Yataklık, böceklerin yemesi için değil; kurtlar yumurtadan çıktıktan sonra aç kalmamaları için gerekli. Ayrıca nem oranının %50-60 aralığında olması gerekiyor. Ortamın karanlık olması da şart stresi azaltabilir ve üremeyi olumlu etkileyebilir.

ege0604

Pupa
Üye
yetişkin yok elimde yavru hepsi tartaralar için ama un kurdu böceğim var 30 tane yavaş ürüyorlar yataklıklarını ne sürede bir değiştirmeliyim ve sıcaklığı nasıl ayarlayabilirim?
Yavaşlıktan şikayet ediyorsan büyük ihtimalle yumurtaları yediriyorsundur. Ben hergun sebzelerini yeniliyorum ve biraz daha derin yataklık kullanmanı öneriyorum. Ayrıca nem az olabilir kullandığın sistemde böceklere fazla alan vermiş olabilirsin daha yakın olmaları üremeyi arttırır. Altı fileli bir sisteme de geçebilirsin 1 2 milim olacak şekilde bir eski elek filesi veya sineklik kullanabilirsin hem çok hafif toz olan altlık dökülüyor hemde yumurtaları direk aşağı atıyor kalan yumurtalarsa zaten kurda dönüşüp düşüyorlar kurtlar en aşağıda gezinmeyi sevdiği için. Fileli sistem verimi gerçekten arttırır.