Canlı önerisi

geko

Yumurta
Üye
Hobi işine yeni başladım. Şu an elimde sadece iki tane karınca kolonisi var. Bunun haricinde, yine bakabileceğim canlı önerileri istiyorum. Küçük ve bakımı kolay olan, karıncalar gibi sadece bir tüp içinde gözlemlediğim değil de, daha çok elime alabileceğim ya da farklı gözlemler elde edebileceğim canlılar olsun istiyorum. Fakat yine de her türlü öneriye açığım.

Lokmankaya

Pupa
Üye
-Mario kurdu 😄 büyük, agresif ve ele geliyor. Kıpır kıpır, görüntüsü de güzel bence.
-Madagaskar tıslayan hamam böceği, devasa ve ses de çıkarabiliyor sinirlenince

chapa

Nanitik
Üye
Hobi işine yeni başladım. Şu an elimde sadece iki tane karınca kolonisi var. Bunun haricinde, yine bakabileceğim canlı önerileri istiyorum. Küçük ve bakımı kolay olan, karıncalar gibi sadece bir tüp içinde gözlemlediğim değil de, daha çok elime alabileceğim ya da farklı gözlemler elde edebileceğim canlılar olsun istiyorum. Fakat yine de her türlü öneriye açığım.
Tarantula edinebilirsin. Avlanmasını izlemek keyifli , bakımı en kolay canlılardan bir tanesi. Jumping spider beslemeni tavsiye etmem şahsen. Boyutundan dolayı sadece meyve sineği ile besleyebiliyorsun .

omereymenc

Media
Üye
Tarantula edinebilirsin. Avlanmasını izlemek keyifli , bakımı en kolay canlılardan bir tanesi. Jumping spider beslemeni tavsiye etmem şahsen. Boyutundan dolayı sadece meyve sineği ile besleyebiliyorsun .
Küçük ve bakımı kolay demiş :)
Ayrıca un kurdu ile besleyebilirsiniz jumping spider'ı

geko

Yumurta
Üye
Nerede, ne zaman bulabilirim? Bir de un kurdu verme şansım yok; protein olarak yumurta beyazı vb. şeyler uygun mudur?

-Mario kurdu 😄 büyük, agresif ve ele geliyor. Kıpır kıpır, görüntüsü de güzel bence.
-Madagaskar tıslayan hamam böceği, devasa ve ses de çıkarabiliyor sinirlenince
Teşekkür ederim tavsiye için.

Teşekkür ederim. Tarantulalar büyük oluyor, bir de bulması da zor sanırım.

Kuzeykurum22

Majör
Üye
Nerede, ne zaman bulabilirim? Bir de un kurdu verme şansım yok; protein olarak yumurta beyazı vb. şeyler uygun mudur?

Teşekkür ederim tavsiye için.

Teşekkür ederim. Tarantulalar büyük oluyor, bir de bulması da zor sanırım.
Aslında bulması kolay ve avuç içi kadar olan tarantulalar da var, yine de siz bilirsiniz.

geko

Yumurta
Üye

omereymenc

Media
Üye
Olabilir aslında; doğada bulursam büyük ihtimalle hayır demem.

Güzel bir canlı doğada bulunuyor mu bilmiyorum ama bulabilirsem güzel olur.
Mantis ve yine Jumping Spider'a benzeyen kurt örümceği de besleyebilirsiniz.

Ben besleyemedim un kurdu ile yemedi. Çok bir olayı da yok bence jumping spider'ın ama tercih meselesi .
Görünüşleri hoş bence yetişkinse oldukça güzel görünüyorlar. Hareketli avlara ilgililer un kurdu önünde haraket etse belki avlardı.

Begonza

Dichthadiiform
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
İsospod beslemenizi öneririm.

emre9293

Phragmotic
Üye
Madagaskar tıslayan hamam böceği

chapa

Nanitik
Üye
Mantis ve yine Jumping Spider'a benzeyen kurt örümceği de besleyebilirsiniz.

Görünüşleri hoş bence yetişkinse oldukça güzel görünüyorlar. Hareketli avlara ilgililer un kurdu önünde haraket etse belki avlardı.
Mantis , Jumping Spider ve kurt örümceği beslemeyi denedim. 2 hafta beslenmediler bende doğaya saldım. Un kurdu ile mi besledin bunları ?

emre9293

Phragmotic
Üye
Mantis , Jumping Spider ve kurt örümceği beslemeyi denedim. 2 hafta beslenmediler bende doğaya saldım. Un kurdu ile mi besledin bunları ?
Ben jumping spider ve kurt örümceği un kurduyla besledim kurt örümceği ilk 5 gün yemedi ortamına alışınca yemeye başladı jumping spiderde hiç reddetme yaşamadım. Wc yaptıysanız ondan reddetmiş olabilir.

geko

Yumurta
Üye
Ben jumping spider ve kurt örümceği un kurduyla besledim kurt örümceği ilk 5 gün yemedi ortamına alışınca yemeye başladı jumping spiderde hiç reddetme yaşamadım. Wc yaptıysanız ondan reddetmiş olabilir.
Bu canlılar için un kurdu yerine yumurta beyazı gibi protein kaynaklarını kullanabilir miyim? Ya da canlı yem harici, bulunması kolay başka bir şey var mıdır?

yahiyahi

Yumurta
Üye
Bence sling tarantulalar ile başlayabilirsiniz yaklaşık 5 yıldır tarantula bakıyorum ve hiç bir zaman büyüleri benim için kaçmıyor. Ne korkutucu bir yanları ne de tehlikeli bir etkileri veya özellikleri var. Hatta yalan olmasın ama tarantula türlerinin çoğunun zehir seviyesi bal arısınınkinden daha azdı diye hatırlıyorum. Ayrıca yer türleri tarantulalar hobiye giriş açısından çok zor olmayan ve zorlamayacak türlerdir. Hobiye başlamayı düşünüyorsanız bu forum da ve youtube da baya bi bilgi var kesinlikle öneriyorum. Sorunuz olursa bende yardım etmek isterim.

geko

Yumurta
Üye
Bence sling tarantulalar ile başlayabilirsiniz yaklaşık 5 yıldır tarantula bakıyorum ve hiç bir zaman büyükleri benim için kaçmıyor. Ne korkutucu bir yanları ne de tehlikeli bir etkileri veya özellikleri yok. Hatta yalan olmasın ama tarantula türlerinin çoğunun zehir seviyesi bal arısınınkinden daha azdı diye hatırlıyorum. Ayrıca yer türleri tarantulalar hobiye giriş açısından çok zor olmayan ve zorlamayacak türlerdir. Hobiye başlamayı düşünüyorsanız bu forum da ve youtube da baya bi bilgi var kesinlikle öneriyorum. Sorunuz olursa bende yardım etmek isterim.
Doğada bulabilir miyim, ya da bulduğumda alabilir miyim? Nerelerde bulabilirim? Bir de canlı yem gerekli mi; alternatif olarak başka şeyler kullanabilir miyim?