Canlı/Balık Önerisi Verebilir misiniz?

Kaktusexxx

Pupa
Üye
1. Öncelikle herkese merhaba, ilk defa bitkili akvaryum kurduğumdan dolayı içine hangi canlıları koyabilirim ve koymalıyım bilmiyorum, bu sebeple bu konuyu açtım. Bana bu kurduğum akvaryuma koyabileceğim balık önerileri verebilir misiniz? Şimdiden teşekkürler.
IMG_1261.jpeg
Akvaryum boyutu: 65-35-25 (Yaklaşık olarak 50 litre)

2. Kendim başlangıçta melek akvaryumu kurmayı düşünmüştüm ancak üstüne biraz araştırınca melek balığının daha yüksek akvaryumlarda bakılabileceğini gördüm. Ayrıca yanlış anlamadıysam eğer yanında lepistes gibi küçük balıkların barınmasına izin vermeyebiliyormuş ancak eğer yine de melek balığı besleyebilirsem söyleyebilir misiniz? Eğer besleyemezsem alternatif balık türleri önerilseniz çok sevinirim.

3. İçine akvaryumu temizlemesi için hangi canlıları koyabilirim?

4. İçine koyduğum kökün üzerinde beyaz bir şey oluştu, bundan nasıl kurtulabilirim ve akvaryuma zararı olur mu?
IMG_1260.jpeg

Moderatör tarafında düzenlendi:

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Öncelikle kökteki beyaz şeyler sorun oluşturmaz. Neredeyse bütün kökler ilk başta bu şekilde salınım yapıyor. Elinizle temizleyebilirsiniz, şart Değil.

Akvaryumu temizleyecek canlı olarak pleco, corydoras, sae, cae, otocinclus gibi bir sürü canlı sayılabilir. Temizlemekten kastınız nedir, bilmiyorum ama hiçbir balık dışkı yemez. Yem artıklarını ve yosunları yerler.

Melek bakmanızı önermem bu akvaryumda. Balık önerisi olarak yüzlerce seçenek var, araştırıp kendinize uygun olanı seçmelisiniz. Bütün canlı doğuran ve tetralar olur, bunlardan araştırabilirsiniz.

Kaktusexxx

Pupa
Üye
Öncelikle kökteki beyaz şeyler sorun oluşturmaz. Neredeyse bütün kökler ilk başta bu şekilde salınım yapıyor. Elinizle temizleyebilirsiniz, şart Değil.

Akvaryumu temizleyecek canlı olarak pleco, corydoras, sae, cae, otocinclus gibi bir sürü canlı sayılabilir. Temizlemekten kastınız nedir, bilmiyorum ama hiçbir balık dışkı yemez. Yem artıklarını ve yosunları yerler.

Melek bakmanızı önermem bu akvaryumda. Balık önerisi olarak yüzlerce seçenek var, araştırıp kendinize uygun olanı seçmelisiniz. Bütün canlı doğuran ve tetralar olur, bunlardan araştırabilirsiniz.
Tamamdır, çok teşekkürler 😁

Kaktusexxx

Pupa
Üye

Üzgünüm rahatsız ediyorum ve zaten sorumun cevabını aldığımı biliyorum ancak sırf bu sorum için yeni bir konu açmak istemedim.

Bu akvaryumda lepistes ve çöpçü besleme kararı aldım, ancak internette biraz araştırınca çöpçü balığının olduğu akvaryumda akıntı yapacağı için iç filtre kullanmamak gerekiyormuş, bu doğru mu ve sizce sıkıntı olur mu?Birde akvaryumun içine termometre koydum ve 28 derece olduğunu gördüm sıkıntı olur mu?

Not: Bu konu hakkında bilgili herhangi biri cevap verebilir.

Yardımlarınız için çok teşekkürler 😄

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Estağfurullah, hiç sorun değil. Görevimiz soru cevaplamak. Yaz aylarındayız, sıcaklıklar normal. Sıkıntı olmaz bu derecelerde. Bitkilerde anormallik gözlemlerseniz soğutucu fanlar var, onlardan alabilirsiniz.

İç filtreyi genel olarak ben önermiyorum, fazla akıntı yapıyor. Askı filtre almanızı öneririm, daha sağlıklı.

Kaktusexxx

Pupa
Üye
Estağfurullah, hiç sorun değil. Görevimiz soru cevaplamak. Yaz aylarındayız, sıcaklıklar normal. Sıkıntı olmaz bu derecelerde. Bitkilerde anormallik gözlemlerseniz soğutucu fanlar var, onlardan alabilirsiniz.

İç filtreyi genel olarak ben önermiyorum, fazla akıntı yapıyor. Askı filtre almanızı öneririm, daha sağlıklı.
Çok teşekkürler, o zaman ben askılı filtre alayım.
😁