Arkadaşlar daha önce denemediğim için soruyorum. Camponotus sanctus kraliçelerim yumurtladı birer işçi eklesem sizce kabul ederler mi birbirlerini,herhangi bir problem yaşar mıyım ?
Zaten yumurtladıysa risk almanıza gerek yok. Eklemek isterseniz de aynı türü tutturamamanız durumunda kraliçe zarar görecektir, aynı türü tuttursanız bile kabul etmesi zor.Arkadaşlar daha önce denemediğim için soruyorum. Camponotus sanctus kraliçelerim yumurtladı birer işçi eklesem sizce kabul ederler mi birbirlerini,herhangi bir problem yaşar mıyım ?
Camponotus festai multisi biliyorum ama onun dışı multiye yatkın Tanaemyrmex yok ülkede.Şimdi iki kraliçede deneyip izliyorum duruma göre müdahale etmek adına başlarındayım
Camponotus larda multi yapmayı başaran var mı acaba ?
Denemeni tavsiye etmem çok nadir kabul ederŞimdi iki kraliçede deneyip izliyorum duruma göre müdahale etmek adına başlarındayım
Camponotus larda multi yapmayı başaran var mı acaba ?
Fotoğraf atabilir misiniz?İşçileri kabul ettiler bir problem olmadı hatta birinde majör denedim o bile problem çıkarmadı
Fotoğraf atabilirmisiniz?
Ben de seviyorum keyifli bir tür bu sene bulabilirmiyim ki diye düşündüğüm gün 5 kraliçe buldumAbi Camponotus çok iyi yaa nedense bayılıyorum bu cinse.
Nerde yaşıyorsun hocam?Ben Yozgat'ta yaşıyorum burda hiç yok.1 tane yollayamaz mısın bu tarafa?Ben de seviyorum keyifli bir tür bu sene bulabilirmiyim ki diye düşündüğüm gün 5 kraliçe buldum
Sanctus olduğunu nerden biliyorsun? Tanaemyrmex diyebiliriz şuanda.Arkadaşlar daha önce denemediğim için soruyorum. Camponotus sanctus kraliçelerim yumurtladı birer işçi eklesem sizce kabul ederler mi birbirlerini,herhangi bir problem yaşar mıyım ?
2 tüpte de kraliçeyi saymazsak 1 normal işçi 1 majör işçi olmak üzere 2 şer ekledimPek de kabul etmiş gibi durmuyorlar.. Soldaki tüpte iki kraliçe var ikisi de kaçıyor o 1 tane işçide aynı şekil kaçıyor.
Sağdaki tüpte de kraliçe outworld de majör yine kraliçeden kaçıyor, ilginç bir ortam var.
Kraliçeniz zaten yumurtlamışken neden böyle bir işe giriştiğinizi anlayamadım.
Elimdekilerden bazıları için forumda sözleştiğim kişiler oldu baya istekli bulamayan ama arazimde birçok yuva var tekrar bulursam yardımcı olmak isterimNerde yaşıyorsun hocam?Ben Yozgat'ta yaşıyorum burda hiç yok.1 tane yollayamaz mısın bu tarafa?
Net olarak sanctus mu emin değilim ancak fotolarla kraliçelerimi karşılaştırınca en çok ona benzettiğim için öyle söyledim daha fazla ayırt edebilen varsa bilgiye açığımSanctus olduğunu nerden biliyorsun? Tanaemyrmex diyebiliriz şuanda.