Camponotus

Mustafaovali

Yumurta
Üye
Arkadaşlar daha önce denemediğim için soruyorum. Camponotus sanctus kraliçelerim yumurtladı birer işçi eklesem sizce kabul ederler mi birbirlerini,herhangi bir problem yaşar mıyım ?

egzotikçiftik

Pupa
Üye
Arkadaşlar daha önce denemediğim için soruyorum. Camponotus sanctus kraliçelerim yumurtladı birer işçi eklesem sizce kabul ederler mi birbirlerini,herhangi bir problem yaşar mıyım ?
Zaten yumurtladıysa risk almanıza gerek yok. Eklemek isterseniz de aynı türü tutturamamanız durumunda kraliçe zarar görecektir, aynı türü tuttursanız bile kabul etmesi zor.

Mustafaovali

Yumurta
Üye
Şimdi iki kraliçede deneyip izliyorum duruma göre müdahale etmek adına başlarındayım
Camponotus larda multi yapmayı başaran var mı acaba ?

Mustafaovali

Yumurta
Üye
İşçileri kabul ettiler bir problem olmadı hatta birinde majör denedim o bile problem çıkarmadı

waynhen

Nanitik
Üye
Abi Camponotus çok iyi yaa nedense bayılıyorum bu cinse.

egzotikçiftik

Pupa
Üye
Pek de kabul etmiş gibi durmuyorlar.. Soldaki tüpte iki kraliçe var ikisi de kaçıyor o 1 tane işçide aynı şekil kaçıyor.
Sağdaki tüpte de kraliçe outworld de majör yine kraliçeden kaçıyor, ilginç bir ortam var.
Kraliçeniz zaten yumurtlamışken neden böyle bir işe giriştiğinizi anlayamadım.

Mustafaovali

Yumurta
Üye
Pek de kabul etmiş gibi durmuyorlar.. Soldaki tüpte iki kraliçe var ikisi de kaçıyor o 1 tane işçide aynı şekil kaçıyor.
Sağdaki tüpte de kraliçe outworld de majör yine kraliçeden kaçıyor, ilginç bir ortam var.
Kraliçeniz zaten yumurtlamışken neden böyle bir işe giriştiğinizi anlayamadım.
2 tüpte de kraliçeyi saymazsak 1 normal işçi 1 majör işçi olmak üzere 2 şer ekledim
Bugün ikinci gün sürtüşme veya bir saldırı durumları yok hatta kraliçe ile kafa kafaya gelip birşey de yapmadılar sakin duruyorlar
Sorunuza gelirsek ne olur ne olmaz diye ekleme yapmadığım tüpler de mevcut onlar da yumurtalı bunlar denemelerim eğer işçi kabul eder ve daha hızlı bir üreme ortamı oluşursa sonuçta hepimize bir artı bilgi katıcak
Şimdilik bence olumlu gidiyor hatta yumurtlamayan kraliçelerden biride işçiden kötü etkilenmediği gibi yumurtladı da

Nerde yaşıyorsun hocam?Ben Yozgat'ta yaşıyorum burda hiç yok.1 tane yollayamaz mısın bu tarafa?
Elimdekilerden bazıları için forumda sözleştiğim kişiler oldu baya istekli bulamayan ama arazimde birçok yuva var tekrar bulursam yardımcı olmak isterim

Sanctus olduğunu nerden biliyorsun? Tanaemyrmex diyebiliriz şuanda.
Net olarak sanctus mu emin değilim ancak fotolarla kraliçelerimi karşılaştırınca en çok ona benzettiğim için öyle söyledim daha fazla ayırt edebilen varsa bilgiye açığım

Son düzenleme: