Camponotus sanctus mu?

Mathilda

Larva
Üye
34036.jpg34024.jpg34017.jpg33999.jpg
34000.jpg

Elimde hali hazırda Tanaemyrmex sp bir kraliçe mevcut kafa yapısı ve renkleri çok aynı gelmediği için sanctus olabileceğini düşünüyorum. Daha önce sanctus deneyimim olmadı tanaemyrmex sp de olabilir.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Makro Fotoğrafçı
Üye
Tanaemyrmex bir tür değil. Birden fazla türü içerisinde bulunduran bir altcins.
Kraliçenin Camponotus cinsi, tanaemyrmex altcinsinden. Türü hakkında bir şey denemez maalesef şu anda. En az 2. nesil işçilerin makro görselleri gerekiyor tür tespiti için.

Mathilda

Larva
Üye
Tanaemyrmex bir tür değil. Birden fazla türü içerisinde bulunduran bir altcins.
Kraliçenin Camponotus cinsi, tanaemyrmex altcinsinden. Türü hakkında bir şey denemez maalesef şu anda. En az 2. nesil işçilerin makro görselleri gerekiyor tür tespiti için.
Nantikleri ve ikinci nesil işçileri aldığımda tekrardan konu açarak makro çekimlerini bırakacağım. Tanaemyrmex sp olduğunu söylüyorsun değil mi? Orasını anlamadım.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Makro Fotoğrafçı
Üye
Nantikleri ve ikinci nesil işçileri aldığımda tekrardan konu açarak makro çekimlerini bırakacağım. Tanaemyrmex sp olduğunu söylüyorsun değil mi? Orasını anlamadım.
Hayır efendim, Tanaemyrmex bir tür değil diyorum.
Bu içerisinde belirli türleri bulunduran bir grup. Benzer morfolojik özellikleri gösteren birden fazla türün bir araya toplandığı ve sınıflandırmada kolaylık sağlayan bir ara takson gibi bir şey.
Karıncanız Tanaemyrmex altcinsinden herhangi bir tür olabilir.

Mathilda

Larva
Üye
Hayır efendim, Tanaemyrmex bir tür değil diyorum.
Bu içerisinde belirli türleri bulunduran bir grup. Benzer morfolojik özellikleri gösteren birden fazla türün bir araya toplandığı ve sınıflandırmada kolaylık sağlayan bir ara takson gibi bir şey.
Karıncanız Tanaemyrmex altcinsinden herhangi bir tür olabilir.
Açıklama için teşekkürler. Şunu sormak istiyorum ayrıca, tahmin ettiğimiz türlerin ardına yazdığımız sp. kısaltmasının anlamı; "X alt türü olabilir" anlamına gelmiyor mu? Ben mi bu kısaltmayı yalnış kullanıyorum? Eğer öyleyse doğrusunu öğrenmeyi isterim.

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Açıklama için teşekkürler. Şunu sormak istiyorum ayrıca, tahmin ettiğimiz türlerin ardına yazdığımız sp. kısaltmasının anlamı; "X alt türü olabilir" anlamına gelmiyor mu? Ben mi bu kısaltmayı yalnış kullanıyorum? Eğer öyleyse doğrusunu öğrenmeyi isterim.
Camponotus sp. = Camponotus species demektir yani herhangi bir Camponotus türü olabilir anlamında.