Nantikleri ve ikinci nesil işçileri aldığımda tekrardan konu açarak makro çekimlerini bırakacağım. Tanaemyrmex sp olduğunu söylüyorsun değil mi? Orasını anlamadım.Tanaemyrmex bir tür değil. Birden fazla türü içerisinde bulunduran bir altcins.
Kraliçenin Camponotus cinsi, tanaemyrmex altcinsinden. Türü hakkında bir şey denemez maalesef şu anda. En az 2. nesil işçilerin makro görselleri gerekiyor tür tespiti için.
Hayır efendim, Tanaemyrmex bir tür değil diyorum.Nantikleri ve ikinci nesil işçileri aldığımda tekrardan konu açarak makro çekimlerini bırakacağım. Tanaemyrmex sp olduğunu söylüyorsun değil mi? Orasını anlamadım.
Açıklama için teşekkürler. Şunu sormak istiyorum ayrıca, tahmin ettiğimiz türlerin ardına yazdığımız sp. kısaltmasının anlamı; "X alt türü olabilir" anlamına gelmiyor mu? Ben mi bu kısaltmayı yalnış kullanıyorum? Eğer öyleyse doğrusunu öğrenmeyi isterim.Hayır efendim, Tanaemyrmex bir tür değil diyorum.
Bu içerisinde belirli türleri bulunduran bir grup. Benzer morfolojik özellikleri gösteren birden fazla türün bir araya toplandığı ve sınıflandırmada kolaylık sağlayan bir ara takson gibi bir şey.
Karıncanız Tanaemyrmex altcinsinden herhangi bir tür olabilir.
Tanaemyrmex - AntWiki
www.antwiki.org
Camponotus sp. = Camponotus species demektir yani herhangi bir Camponotus türü olabilir anlamında.Açıklama için teşekkürler. Şunu sormak istiyorum ayrıca, tahmin ettiğimiz türlerin ardına yazdığımız sp. kısaltmasının anlamı; "X alt türü olabilir" anlamına gelmiyor mu? Ben mi bu kısaltmayı yalnış kullanıyorum? Eğer öyleyse doğrusunu öğrenmeyi isterim.