Büyük Karınca Ekosistemi

Frtozdmr

Larva
Üye
Merhaba ben Fırat 33 yaşındayım.Yaklaşık 2 sene önce Cataglyphis Nodus denemeleri yapmış ve doğal şartlara yakın bir outworld tasarlayıp yaklaşık 200 işçiye kadar koloniyi geliştirebilmiştim. İlgisini çekenler outworld kurulum süreci ve Noduslar için hazırladığım bakım rehberine bakabilirler.

Bu yaz için yeni demeler ve istediğim görsele ulaşmak için yeni bir yaşam alanı,vivarium,outworld ismi farketmez dünya standartlarında bir karınca ekosistemi tasarlamaya başlıyorum.

10mm rodajlı 110x70x13h ölçülerinde bir akvaryum şuan hazırlanmakta.İçinde çoğunluğu Cataglyphis olmak üzere bir kaç türü aynı anda bakmayı planlıyorum.Doğadaki düzeni taklit etmeye çalışıp süreçleri gözlemlemek ve paylaşmayı düşünüyorum.

İç dizaynı tamamlamak ve bakılacak türlerin kraliçe yada kolonileri tedarik edebilmem 1-2 aylık süreci bulabilir.

Bu süreçte de gelişmeleri buradan paylaşıp fikir,tavsiye,ürün veya karınca katkısında bulunmak isteyen arkadaşların DM yoluyla ulaşmalarını bekliyorum.

Akvaryumu yarın teslim atıp fotolarını en kısa zamanda paylaşacağım.

Herkese iyi hobiler.

Moderatör tarafında düzenlendi:

ali8181

Pupa
Üye
Merhaba ben Fırat 33 yaşındayım.Yaklaşık 2 sene önce Cataglyphis Nodus denemeleri yapmış ve doğal şartlara yakın bir outworld tasarlayıp yaklaşık 200 işçiye kadar koloniyi geliştirebilmiştim. İlgisini çekenler outworld kurulum süreci ve Noduslar için hazırladığım bakım rehberine bakabilirler.

Bu yaz için yeni demeler ve istediğim görsele ulaşmak için yeni bir yaşam alanı,vivarium,outworld ismi farketmez dünya standartlarında bir karınca ekosistemi tasarlamaya başlıyorum.

10mm rodajlı 110x70x13h ölçülerinde bir akvaryum şuan hazırlanmakta.İçinde çoğunluğu Cataglyphis olmak üzere bir kaç türü aynı anda bakmayı planlıyorum.Doğadaki düzeni taklit etmeye çalışıp süreçleri gözlemlemek ve paylaşmayı düşünüyorum.

İç dizaynı tamamlamak ve bakılacak türlerin kraliçe yada kolonileri tedarik edebilmem 1-2 aylık süreci bulabilir.

Bu süreçte de gelişmeleri buradan paylaşıp fikir,tavsiye,ürün veya karınca katkısında bulunmak isteyen arkadaşların DM yoluyla ulaşmalarını bekliyorum.

Akvaryumu yarın teslim atıp fotolarını en kısa zamanda paylaşacağım.

Herkese iyi hobiler.
Umarım başarılı olursun, takipteyim.

pegasuZX

Nanitik
Üye
Hocam takipteyiz. İnşallah başarılı olursun.

Frtozdmr

Larva
Üye
Akvaryum teslim alındı 4-5 güne üst çerçevesi hazır olacak.

İç dizayn için çalısmalara kısa zamanda başlıyorum. Cata cogunlukta olcagı için büyük ihtimalle çöl ekosistemi olucak ama hasatcı ve ağaç türüde eklemeyi düşündüğüm için ona göre bir ekosistem tasarlayacagım.

Önerilere açığım görüşmek üzere.

IMG_2638.jpegIMG_2642.jpeg

Frtozdmr

Larva
Üye
Merhaba.

İç dizayn için çalısmalara başlamış bulunmaktayım.Kum ve ağaç parçalarını bgun gelişigüzel ekledim. Daha otlar taşlar odunlar vs tamamlanması 1 aylık süreci bulabilir.

Tek işçisi kalan nodus kraliçesinide ekleyip ısı ölçümüne başladım.

Güncellemeleri ara ara tekrar paylaşırım.

İyi hobiler.IMG_2674.jpegIMG_2673.jpegIMG_2675.jpeg

Kyouraku67

Yumurta
Üye
Bende ilerde bayağı tecrübe kazanınca büyük bir ekosistem yapmak istiyorum. 2-3 tür düşünüyorum yakın yaşayabilecek veyahut aynı tür 3-4 koloni. Benim aklımda bir sistem var fakat en az 4-5 sene tecrübelenmeliyim diye düşünüyorum. Bu konuyu takipte kalacağım ve ilerde bende böyle bir konu açıp aklımdakileri sizlerle paylaşarak, danışarak yaparım umarım.

Frtozdmr

Larva
Üye
Dizayn çalışmaları yavaş yavaş devam ediyor. Işıklandırma için şuan 2 armatür kullanıyorum yaz sezonunda kraliçe yada kolonileri ekledikten sonra 1 lamba daha eklemeyi düşünüyorum.

İşçileri ölen nodus kraliçesine dün işçi eklemesi yaptım gelişimlerini zamanla aktarıcam. Yeni bir test tüpü kurulumu deniyorum sonuç alırsam yakın zamanda onunda detaylarını paylaşıcam.

Güncel fotoları aşağıya bırakıyorum.

İyi hobiler.

cata 5.jpgcata 6.jpg

LuciFeci

Larva
Üye
Dizayn çalışmaları yavaş yavaş devam ediyor. Işıklandırma için şuan 2 armatür kullanıyorum yaz sezonunda kraliçe yada kolonileri ekledikten sonra 1 lamba daha eklemeyi düşünüyorum.

İşçileri ölen nodus kraliçesine dün işçi eklemesi yaptım gelişimlerini zamanla aktarıcam. Yeni bir test tüpü kurulumu deniyorum sonuç alırsam yakın zamanda onunda detaylarını paylaşıcam.

İyi hobiler.

Ekli dosyayı görüntüle 51128Ekli dosyayı görüntüle 51129
Mükemmel ötesi diyebilriz. Aşırı beğendim ve kendi evime çıkınca ilk yapacağım formikaryum bu olacak. Elinize sağlık

akvaryumhane

Pupa
Üye

İyi hobiler.

Ekli dosyayı görüntüle 51128Ekli dosyayı görüntüle 51129
Çok güzel olmuş. Oraya küçük bir kaktüsü çok yakışır gibi. Yurt dışında gördüğüm bazı hobiciler bu tarz ekosistemlere kaktüs veya canlı bitki ekliyorlar. Tabii karıncaları zararı olurmu bilmem ama bence olmaz.

Frtozdmr

Larva
Üye

Çok güzel olmuş. Oraya küçük bir kaktüsü çok yakışır gibi. Yurt dışında gördüğüm bazı hobiciler bu tarz ekosistemlere kaktüs veya canlı bitki ekliyorlar. Tabii karıncaları zararı olurmu bilmem ama bence olmaz.
İçesinde haya dal bitki vs. Hepsi doğal bir şekilde olacak. Sadece biraz zamana ihtiyaç var 👍🏼

Frtozdmr

Larva
Üye
Eklenen işçiler ortama adapte olmaya başladı. Bu süreçte bir kaç işçi kaybı olabilir. Yeni yumurtaların gelmesi için şeker ve proten takviyesine başladım.Ara ara kendilerini kum ile taciz ederek doğadaki hızı ve agresifliği tetikliyorum.Bu serinin ilk videosuda bu olsun.