Merhaba ben Fırat 33 yaşındayım.Yaklaşık 2 sene önce Cataglyphis Nodus denemeleri yapmış ve doğal şartlara yakın bir outworld tasarlayıp yaklaşık 200 işçiye kadar koloniyi geliştirebilmiştim. İlgisini çekenler outworld kurulum süreci ve Noduslar için hazırladığım bakım rehberine bakabilirler.
karincaciftligim.com
karincaciftligim.com
Bu yaz için yeni demeler ve istediğim görsele ulaşmak için yeni bir yaşam alanı,vivarium,outworld ismi farketmez dünya standartlarında bir karınca ekosistemi tasarlamaya başlıyorum.
10mm rodajlı 110x70x13h ölçülerinde bir akvaryum şuan hazırlanmakta.İçinde çoğunluğu Cataglyphis olmak üzere bir kaç türü aynı anda bakmayı planlıyorum.Doğadaki düzeni taklit etmeye çalışıp süreçleri gözlemlemek ve paylaşmayı düşünüyorum.
İç dizaynı tamamlamak ve bakılacak türlerin kraliçe yada kolonileri tedarik edebilmem 1-2 aylık süreci bulabilir.
Bu süreçte de gelişmeleri buradan paylaşıp fikir,tavsiye,ürün veya karınca katkısında bulunmak isteyen arkadaşların DM yoluyla ulaşmalarını bekliyorum.
Akvaryumu yarın teslim atıp fotolarını en kısa zamanda paylaşacağım.
Herkese iyi hobiler.
Cataglyphis Deneme
Merhabalar kafamdaki görseli tamamlamak üzereyim. Son olarak kayalari ve C. nodusu ekledikten sonra sürece başlıyorum. Outworld'un ısı ve nem ölçümleri bölge bölge aşağıdaki görselde mevcuttur. (görseldeki gibi sadece 2 bölge 60 derece sıcaklıklara çıkıyor sebebinin 75w lik ampulden...

Cataglyphis Nodus Bakım Rehberi
CATAGLYPHIS NODUS YAŞAM HABİTATI – BAKIM REHBERİ Özet Bu çalışmada Cataglyphis Nodus türünün yaşam alanı,beslenmesi,üremesi,ve davranışları gözlemlenmiş,kolonileşme süreçlerindeki gelişmeler not edilmiştir. Habitat Avrupa'nın bazı...

Bu yaz için yeni demeler ve istediğim görsele ulaşmak için yeni bir yaşam alanı,vivarium,outworld ismi farketmez dünya standartlarında bir karınca ekosistemi tasarlamaya başlıyorum.
10mm rodajlı 110x70x13h ölçülerinde bir akvaryum şuan hazırlanmakta.İçinde çoğunluğu Cataglyphis olmak üzere bir kaç türü aynı anda bakmayı planlıyorum.Doğadaki düzeni taklit etmeye çalışıp süreçleri gözlemlemek ve paylaşmayı düşünüyorum.
İç dizaynı tamamlamak ve bakılacak türlerin kraliçe yada kolonileri tedarik edebilmem 1-2 aylık süreci bulabilir.
Bu süreçte de gelişmeleri buradan paylaşıp fikir,tavsiye,ürün veya karınca katkısında bulunmak isteyen arkadaşların DM yoluyla ulaşmalarını bekliyorum.
Akvaryumu yarın teslim atıp fotolarını en kısa zamanda paylaşacağım.
Herkese iyi hobiler.
Moderatör tarafında düzenlendi: