Yalova'da merkezde buldumNerede buldunuz? Yakından net fotoğraflar atabilirseniz güzel olur.
Karınca buStaphylinidae familyasina ait olduğunu düşünüyorum fakat fotoğraf çok iyi değil.
Evet termitede benziyor biraz ama kanatlarını dökmüş hali o tüpe aldığımda kanatlarını döktüDiğer eklem bacaklılar kategorisinde. Bence karıncayama benzemiyor ama tam emin değilim.
Yandan fotoğraf atarsanız netleştiririz.Evt termitsede benziyor biraz ama kanatlarını dökmüş hali o tüpe aldığımda kanatlarını döktü
Yanında kral yok muydu?
Bu bir termit.
Ben bunu küçüklükten beri görüyom her seneKendisi İncisitermes minor gibi duruyor ki neredeyse aynılar ama işin ilginç tarafı dediğim tür amerikaya özgü bir tür.
Kral mı kraliçe mi ayrımını yapmayı bilmiyorum maalesef. Ülkemizde bu tarz bilim dallarına önem fazla verilmediği için böyle türler kayıtlara, senelerdir var olsa bile geçemiyor çünkü uzman birisi gerekiyor.Kral mı kraliçe mi
Ben bunu küçüklükten beri görüyom her sene
Kendisi kral zaten galibaYanında kral yok muydu?
Kalotermitidae familyasından kral/kraliçe termit.
Kraliçelerin arkası daha uzun oluyor ama yanında kral veya kraliçe olmadığı için ayırt edemedimKral mı kraliçe mi ayrımını yapmayı bilmiyorum maalesef. Ülkemizde bu tarz bilim dallarına önem fazla verilmediği için böyle türler kayıtlara, senelerdir var olsa bile geçemiyor çünkü uzman birisi gerekiyor.
Umarım ikisinin cinsiyetleri farklıdır.
Güzel bir keşif hocam tebrik ederim kolonisini kurabilirsiniz umarım.