Kraliçeler enerji tasarrufu sağlamak için neredeyse her zaman hareketsiz dururlar. Kendi kendine geçeceğini düşünmüyorum manuel transfer deneyebilirsiniz.Hiç bir şey vermedim fakat çok haraketsiz duruyor bi yandan tüp transferide yapmaya çalışıyorum tüpün suyu bitmişti niye hareketsiz duruyor olabilir?
Hocam şimdi aklıma geldi manuel transfer nasıl yapabilirim yumurtalarda dahil?Kraliçeler enerji tasarrufu sağlamak için neredeyse her zaman hareketsiz dururlar. Kendi kendine geçeceğini düşünmüyorum manuel transfer deneyebilirsiniz.
Tüpleri bir cover yardımıyla birleştirdikten sonra eski tüp üstte kalacak şekilde dik tutup hafif hafif eski tüpe vurursanız kraliçe düşecektir. Kraliçe düşdükten sonra da barbekü çubuğunun ucunu hafif nemlendirip onunla yumurtaları taşıyabilirsiniz ama bu işlem çok strese neden olur bu yüzden son çare olarak uygulanmalı.Teşekkürler hocam tüm cevaplar için.
Hocam şimdi aklıma geldi manuel transfer nasıl yapabilirim yumurtalarda dahil?
Stres olmuş olabilir rahat bırak.Hiç bir şey vermedim fakat çok haraketsiz duruyor bi yandan tüp transferide yapmaya çalışıyorum tüpün suyu bitmişti niye hareketsiz duruyor olabilir?
Hocam bence bu stres belirtisi olabilir.Kraliçeler enerji tasarrufu sağlamak için neredeyse her zaman hareketsiz dururlar. Kendi kendine geçeceğini düşünmüyorum manuel transfer deneyebilirsiniz.
Olamaz. Stres olsa hareketli olurdu.Stres olmuş olabilir rahat bırak.
Hocam bence bu stres belirtisi olabilir.
Benim bildiğim bir avcıdan saklanma içgüdüsüyle hareketsiz kalıyor, genelde tüpün yakınında nefes alınca falan oluyor bizzat tecrübe ettim.Olamaz. Stres olsa hareketli olurdu.
Hocam rahatsız olması lazım tüp değiştirmem için tüpün suyu bitti.Stres olmuş olabilir rahat bırak.
Hocam bence bu stres belirtisi olabilir.
O zaman mümkünse Manuel yapma kendi kendilerine geçsinler.ama anakin'in dediği gibi eğer stresten değilse bu donma hareketi geçmeyebilirler ama ben stresten olduğunu düşünüyorum.Hocam rahatsız olması lazım tüp değiştirmem için tüpün suyu bitti.
Kraliçe, yumurtalara yetecek kadar nem varsa kolay kolay kendi isteği ile transfer olmaz. Bence pamuğun kurumasını bekledikten sonra transfer deneyin son çare olarak manuel yaparsınız.Hocam rahatsız olması lazım tüp değiştirmem için tüpün suyu bitti.
Evet, kraliçeler avcıdan saklanma içgüdüsüylede hareketsiz kalabiliyor fakat genelde hareketsiz olması normal. Kraliçelerin tek amacı yumurta üretmek olduğu için boşuna enerji harcamazlar bu nedenle çok hareketsizdirler bence sizin tecrübe ettiğiniz de buydu. Doğada avcılar hareket eden canlıları av olarak gördüğü için böyle bir savunma davranışı var tüpün içerisindeki stres ise bambaşka.Benim bildiğim bir avcıdan saklanma içgüdüsüyle hareketsiz kalıyor, genelde tüpün yakınında nefes alınca falan oluyor bizzat tecrübe ettim.
Yok hocam, şimdilik manuel yapmıyorum transferi. İki tüpü uç uca getirdim, hava boşluğu olacak şekilde kendisinin transfer olmasını bekliyorum. Pamuğun tam kurumasına az kaldı ama benim korkum şu: Daha önceden bir yumurta kümem vardı ama onu yedi. Sonra ben bir süre hiç dokunmadım ve 2 tane daha yumurtlamıştı. Sonra yine haftada bir düzene geçtim ama onları da yemişti. Elimden geldiği kadar stresten koruyordum. Şu an bu 3. yumurtlaması, ne yapacağımı bilmiyorum.Kraliçe, yumurtalara yetecek kadar nem varsa kolay kolay kendi isteği ile transfer olmaz. Bence pamuğun kurumasını bekledikten sonra transfer deneyin son çare olarak manuel yaparsınız.
Evet, kraliçeler avcıdan saklanma içgüdüsüylede hareketsiz kalabiliyor fakat genelde hareketsiz olması normal. Kraliçelerin tek amacı yumurta üretmek olduğu için boşuna enerji harcamazlar bu nedenle çok hareketsizdirler bence sizin tecrübe ettiğiniz de buydu. Doğada avcılar hareket eden canlıları av olarak gördüğü için böyle bir savunma davranışı var tüpün içerisindeki stres ise bambaşka.
Tek yapmanız gereken beklemek, bu transferden sonra yerine alışınca besin takviyesi yapın.Yok hocam şimdilik manuel yapmıyorum transferi iki tüpü uç uca getirdim hava boşluğu olcak şekilde kendisinin transfer olmasını bekliyorum pamuğun tam kurumasına az kaldı ama benim korkum şeyden daha önceden bir yumurta kümem vardı ama onu yedi sonra ben bir süre hiç dokunmadım ve 2 tane daha yumurtlamıştı sonra yine hafta da bir düzene geçtim ama onlarıda yemişti elimden geldiği kadar stresten koruyordum şuan bu 3. yumurtlaması napacağımı bilmiyorum.
Cinsi tetramorium.Tek yapmanız gereken beklemek, bu transferden sonra yerine alışınca besin takviyesi yapın.
Tüpün dış pamuğunu kraliçeye doğru ittirip kraliçenin sadece dönebileceği kadar küçük bir alan bırakırsanız kendini dar alanda daha çok güvende hissedecektir.
Cinsi messor mu?
Dediklerim bu cins için de geçerli, besin vermeyi unutmayın. Claustral döneminin bittiğini varsayıyorum.Cinsi tetramorium.
Besin olarak ne verebilirim hocam şuan elimde böcek felan yok.Dediklerim bu cins için de geçerli, besin vermeyi unutmayın craustral döneminin bittiğini varsayıyorum.
Şekerli su kesin ver.Besin olarak ne verebilirim hocam şuan elimde böcek felan yok.