Bunlar yumurta mı?

Eminnw

Larva
Üye
1000009448.jpg1000009447.jpg
3 tane beyaz yumurtaya benzeyen bir şey var ama yumurtladığından emin olamadım, bunlar yumurta mı ve kraliçe niye orada dondu kaldı öyle, uzun süredir nemli pamukla bitişik, hareket de etmiyor.

Eminnw

Larva
Üye
Hiç bir şey vermedim fakat çok haraketsiz duruyor bi yandan tüp transferide yapmaya çalışıyorum tüpün suyu bitmişti niye hareketsiz duruyor olabilir?

anakin

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Hiç bir şey vermedim fakat çok haraketsiz duruyor bi yandan tüp transferide yapmaya çalışıyorum tüpün suyu bitmişti niye hareketsiz duruyor olabilir?
Kraliçeler enerji tasarrufu sağlamak için neredeyse her zaman hareketsiz dururlar. Kendi kendine geçeceğini düşünmüyorum manuel transfer deneyebilirsiniz.

L4tif

Pupa
Üye
Benim kraliçemi şırıngadan tüpe geçmesi 27dk sürmüştü. Sen tüpleri birleştir. Su bitene ışık tut diğerini alüminyum folyo ile vs sar o geçer.

anakin

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Teşekkürler hocam tüm cevaplar için.

Hocam şimdi aklıma geldi manuel transfer nasıl yapabilirim yumurtalarda dahil?
Tüpleri bir cover yardımıyla birleştirdikten sonra eski tüp üstte kalacak şekilde dik tutup hafif hafif eski tüpe vurursanız kraliçe düşecektir. Kraliçe düşdükten sonra da barbekü çubuğunun ucunu hafif nemlendirip onunla yumurtaları taşıyabilirsiniz ama bu işlem çok strese neden olur bu yüzden son çare olarak uygulanmalı.

Durumcu_12

Yumurta
Üye
Stres olmuş olabilir rahat bırak.

Kraliçeler enerji tasarrufu sağlamak için neredeyse her zaman hareketsiz dururlar. Kendi kendine geçeceğini düşünmüyorum manuel transfer deneyebilirsiniz.
Hocam bence bu stres belirtisi olabilir.

Durumcu_12

Yumurta
Üye
Hocam rahatsız olması lazım tüp değiştirmem için tüpün suyu bitti.
O zaman mümkünse Manuel yapma kendi kendilerine geçsinler.ama anakin'in dediği gibi eğer stresten değilse bu donma hareketi geçmeyebilirler ama ben stresten olduğunu düşünüyorum.

emre9293

Phragmotic
Üye
Hocam rahatsız olması lazım tüp değiştirmem için tüpün suyu bitti.
Kraliçe, yumurtalara yetecek kadar nem varsa kolay kolay kendi isteği ile transfer olmaz. Bence pamuğun kurumasını bekledikten sonra transfer deneyin son çare olarak manuel yaparsınız.
Benim bildiğim bir avcıdan saklanma içgüdüsüyle hareketsiz kalıyor, genelde tüpün yakınında nefes alınca falan oluyor bizzat tecrübe ettim.
Evet, kraliçeler avcıdan saklanma içgüdüsüylede hareketsiz kalabiliyor fakat genelde hareketsiz olması normal. Kraliçelerin tek amacı yumurta üretmek olduğu için boşuna enerji harcamazlar bu nedenle çok hareketsizdirler bence sizin tecrübe ettiğiniz de buydu. Doğada avcılar hareket eden canlıları av olarak gördüğü için böyle bir savunma davranışı var tüpün içerisindeki stres ise bambaşka.

Eminnw

Larva
Üye
Kraliçe, yumurtalara yetecek kadar nem varsa kolay kolay kendi isteği ile transfer olmaz. Bence pamuğun kurumasını bekledikten sonra transfer deneyin son çare olarak manuel yaparsınız.

Evet, kraliçeler avcıdan saklanma içgüdüsüylede hareketsiz kalabiliyor fakat genelde hareketsiz olması normal. Kraliçelerin tek amacı yumurta üretmek olduğu için boşuna enerji harcamazlar bu nedenle çok hareketsizdirler bence sizin tecrübe ettiğiniz de buydu. Doğada avcılar hareket eden canlıları av olarak gördüğü için böyle bir savunma davranışı var tüpün içerisindeki stres ise bambaşka.
Yok hocam, şimdilik manuel yapmıyorum transferi. İki tüpü uç uca getirdim, hava boşluğu olacak şekilde kendisinin transfer olmasını bekliyorum. Pamuğun tam kurumasına az kaldı ama benim korkum şu: Daha önceden bir yumurta kümem vardı ama onu yedi. Sonra ben bir süre hiç dokunmadım ve 2 tane daha yumurtlamıştı. Sonra yine haftada bir düzene geçtim ama onları da yemişti. Elimden geldiği kadar stresten koruyordum. Şu an bu 3. yumurtlaması, ne yapacağımı bilmiyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:

emre9293

Phragmotic
Üye
Yok hocam şimdilik manuel yapmıyorum transferi iki tüpü uç uca getirdim hava boşluğu olcak şekilde kendisinin transfer olmasını bekliyorum pamuğun tam kurumasına az kaldı ama benim korkum şeyden daha önceden bir yumurta kümem vardı ama onu yedi sonra ben bir süre hiç dokunmadım ve 2 tane daha yumurtlamıştı sonra yine hafta da bir düzene geçtim ama onlarıda yemişti elimden geldiği kadar stresten koruyordum şuan bu 3. yumurtlaması napacağımı bilmiyorum.
Tek yapmanız gereken beklemek, bu transferden sonra yerine alışınca besin takviyesi yapın.
Tüpün dış pamuğunu kraliçeye doğru ittirip kraliçenin sadece dönebileceği kadar küçük bir alan bırakırsanız kendini dar alanda daha çok güvende hissedecektir.
Cinsi messor mu?

Eminnw

Larva
Üye
Tek yapmanız gereken beklemek, bu transferden sonra yerine alışınca besin takviyesi yapın.
Tüpün dış pamuğunu kraliçeye doğru ittirip kraliçenin sadece dönebileceği kadar küçük bir alan bırakırsanız kendini dar alanda daha çok güvende hissedecektir.
Cinsi messor mu?
Cinsi tetramorium.