Bu ne?

mehmetha4manci

Larva
Üye
1: tüpteki sarılık ne olabilir?
2: cataglyphis nodus kraliçesi ısı nem outworld uygun fakat 8 gündür yumurtlamadı normal mi?
1000358257.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:

Begonza

Brachypterous
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
O sarılık kumdan kaynaklı muhtemelen.

Cataglyphis kraliçelerinde bazen yumurtlamama durumu oluyor, normaldir. Çözümü var mı bilmiyorum.

Kuzeyli

Pupa
Üye
Ben de 3 tane cata buldum hiçbiri daha yumurtlamadı 2 haftayı geçti. Forumda birisinde gördüm, dar bir alana koymuş orda 2 günde yumurtlamış ben de aynı taktiği deniyorum şu an. Outworlde koyunca tüm zamanını kaçmaya çalışarak ve sağda solda gezinerek harcıyor şimdi koyduğum yerde 3 gün hiç ellemeden tutup bakacağım ne olacak.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Ne ile besleme yapıyorsunuz?
Bu arada kontrol sıklığını azaltın, son beslemenizi kesilmiş canlı yemle yapıp tüpü kuma gömün. Minimum bir hafta hiçbir şekilde rahatsız etmeyin. Tüpün ağzını yarısına kadar kuma batırın. 1 hafta sonra hiç yumurta yoksa kraliçe döllenmemiş olabilir salabilirsiniz.

mehmetha4manci

Larva
Üye
Ne ile besleme yapıyorsunuz?
Bu arada kontrol sıklığını azaltın, son beslemenizi kesilmiş canlı yemle yapıp tüpü kuma gömün. Minimum bir hafta hiçbir şekilde rahatsız etmeyin. Tüpün ağzını yarısına kadar kuma batırın. 1 hafta sonra hiç yumurta yoksa kraliçe döllenmemiş olabilir salabilirsiniz.
Onların hepsini yaptım zaten.
Un kurdu ve şekerli su ile.

mehmetha4manci

Larva
Üye
Ben de 3 tane cata buldum hiçbiri daha yumurtlamadı 2 haftayı geçti. Forumda birisinde gördüm, dar bir alana koymuş orda 2 günde yumurtlamış ben de aynı taktiği deniyorum şu an. Outworlde koyunca tüm zamanını kaçmaya çalışarak ve sağda solda gezinerek harcıyor şimdi koyduğum yerde 3 gün hiç ellemeden tutup bakacağım ne olacak.
Tüpün ağzını kapatıp 1 hafta bakmayacağım.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Kumla bile kapatılsa oksijen girişi sağlanır içiniz rahat olsun Cataglyphis besleyenler. Keyifli hobiler.☺️

LuciFeci

Minör
Üye
Çok yanlış yapıyorsunuz.

Cataglyphisler dar alanı sevmezler outworld şart.
Bazen kendilerini güvende hissetmedikleri için yumurtlamazlar. Köle işçi koymadıysanız eğer kraliçeyi bulduğunuz yerin yakınlarında yuva varsa oradan 1-2 tane minor işçi alabilirsiniz.
Bol bol besleme yapın, şekerli su ve un kurdunu severler.

mehmetha4manci

Larva
Üye
Çok yanlış yapıyorsunuz.

Cataglyphisler dar alanı sevmezler outworld şart.
Bazen kendilerini güvende hissetmedikleri için yumurtlamazlar. Köle işçi koymadıysanız eğer kraliçeyi bulduğunuz yerin yakınlarında yuva varsa oradan 1-2 tane minor işçi alabilirsiniz.
Bol bol besleme yapın, şekerli su ve un kurdunu severler.
Ban kraliceyi satın aldım herhangi bir yuvadan olurmu cata nodus işçisi?