Bu Mevsimde karınca yumurtlar mı?

CemBerkay

Yumurta
Üye
İnternetten Messor kraliçesi sipariş edeceğim. Yumurtası ile geliyormuş ama şu an Ocak 28 ve yumurtlar mı, işçi çıkar mı? Emin değilim ben daha yeniyim bu hobide.

Moderatör tarafında düzenlendi:

KingCat

Intercaste
Yardımsever
Üye
İnternetten Messor kraliçesi sipariş edeceğim. Yumurtası ile geliyormuş ama şu an Ocak 28 ve yumurtlar mı, işçi çıkar mı? Emin değilim ben daha yeniyim bu hobide.
Muhtemelen gelirken stres olur ve yumurtaları varsa yer. Bence elinize ulaştığında kış uykusuna yatırın.

armagankaya

Media
Üye
Teşekkürler baktım biraz da underground ant world da var sizce hocam 4-5 tane messor almakmi yoksa 30-50 işçili temnothorax 3-5 işçili tetramorium caespitum 1 tanede messor almakmı
Hocam underground ant world de gelirken hem uzun sürüyor diye biliyorum, bir de gelirken sıkıntı olabilir. Daha fazla sürdüğü için tabii. Bu dediğim yanlış da olabilir ama işçili olanın ölme ihtimali daha az.

Teşekkürler baktım biraz da underground ant world da var sizce hocam 4-5 tane messor almakmi yoksa 30-50 işçili temnothorax 3-5 işçili tetramorium caespitum 1 tanede messor almakmı
https://karincaciftligim.com/threads/tetramorium-caespitum-bakim-rehberi.7729/ Hocam, bu da tetranın bakım rehberi.İyi hobiler dilerim.

SinanE-Z

Yumurta
Üye
Messor kalmamış ki?

Temin edilebilir bir yer varsa bende alayım

SinanE-Z

Yumurta
Üye
Gördüğüm halde güvenemediğim bir ilan bu, pek profesyonel gelmedi. Neyse bilgi için ulaştım. Umarım konuyu kirletmiyorumdur ama konuyla bağlantılı olarak sormak istedim.
Post in thread 'Burak'ın Günlügü' https://karincaciftligim.com/threads/burakin-gunlugu.759/post-7662
Burada da sözü geçtiği şekilde alıp ilk yıla mahsus uygun ortamda devam etsem ne denli sorun yaratır?

Antistic var onun ürünleri baya kaliteliydi kraliçe de sağlıklı gelir yüksek ihtimal
Hemen kontrol ediyorum

Zaten tek kraliçe satışları bu

Bankai

Larva
Üye
Gördüğüm halde güvenemediğim bir ilan bu, pek profesyonel gelmedi. Neyse bilgi için ulaştım. Umarım konuyu kirletmiyorumdur ama konuyla bağlantılı olarak sormak istedim.
Post in thread 'Burak'ın Günlügü' https://karincaciftligim.com/threads/burakin-gunlugu.759/post-7662
Burada da sözü geçtiği şekilde alıp ilk yıla mahsus uygun ortamda devam etsem ne denli sorun yaratır?

Hemen kontrol ediyorum
Underground ant world şüpheli ama güvenilir gibi hiç alışveriş yapmadım yapmayı düşünüyorum

Bankai

Larva
Üye

Hemen kontrol ediyorum

Zaten tek kraliçe satışları bu
Koloni halinde mi istiyorsunuz hocam?

SinanE-Z

Yumurta
Üye
Koloni halinde mi istiyorsunuz hocam?
Açıkçası Messor Dentatus bulsam öpüp başıma koyarım, sağlıklı bir kraliçe gelsinde yumurta süreci, ilk işçiler bu süreçler dert değil yani işçisi olması esas bir sorun değil

Ev

Evet tamda oraları okudum, hem ilanda hem genel söylemler

SinanE-Z

Yumurta
Üye
Screenshot_2026-01-28-21-16-22-756_com.android.chrome-edit.jpg

Undergroundun kargosu fazla pahalı toplu alım yaparken underground kullanabilirsin ama tek bitane messor yada başka bişi alacaksan baska sitelerden alsan iyi olur
Bu fiyat farkı kaliteye yansıyor mu?

Sizin bildiğiniz sağlıklı ve emniyetli gönderecek Messor Dentatus satan bir yer var mı?

Bankai

Larva
Üye
Açıkçası Messor Dentatus bulsam öpüp başıma koyarım, sağlıklı bir kraliçe gelsinde yumurta süreci, ilk işçiler bu süreçler dert değil yani işçisi olması esas bir sorun değil

Ev

Evet tamda oraları okudum, hem ilanda hem genel söylemler
Hocam benim bildiğim bu kadar site var yabancı ülkelerden gelen var heralde bitane onu da önermiolar ya beklicez uçuşların başlamasını stoklar yenilenir yada sitedekilerle yetinicez gibi duruyo

SinanE-Z

Yumurta
Üye
İşçi konusu önemli değil (gerçi çok bilgi sahibiyim diyemem ilk kolonim olacak umarım, işçisi olması messorda önemli mi?) Ben o ihtiyacı Cataglyphis duyuyor diye biliyorum

Hocam benim bildiğim bu kadar site var yabancı ülkelerden gelen var heralde bitane onu da önermiolar ya beklicez uçuşların başlamasını stoklar yenilenir yada sitedekilerle yetinicez gibi duruyo
Hangi siteden hangi kraliçe karıncayı alacağım çok şaşkınım, minik ümitle dışarı çıkınca yerlere bakıyorum ama garibanca elim boş devam ediyorum 😄

Bankai

Larva
Üye
Ekli dosyayı görüntüle 72731

Bu fiyat farkı kaliteye yansıyor mu?

Sizin bildiğiniz sağlıklı ve emniyetli gönderecek Messor Dentatus satan bir yer var mı?
Kalite olarak tabiki ant store ürünleri gibi çünkü fotoğraflardan anlaşıldığı gibi underground ant worldunki elde kırılacak hissi veriyor kalitesiz duruyo ama kırık felan gelince değişim yapılıyor kısa cevap ant store daha kaliteli ama fiyat pahalı onun dışında ant store de kaliteli duruyor benim bildiğim siteler bu kadar başka site de yoktur ya biri sahiplendirir sen alırsın yada satın alırsın olan birinden

İşçi konusu önemli değil (gerçi çok bilgi sahibiyim diyemem ilk kolonim olacak umarım, işçisi olması messorda önemli mi?) Ben o ihtiyacı Cataglyphis duyuyor diye biliyorum

Hangi siteden hangi kraliçe karıncayı alacağım çok şaşkınım, minik ümitle dışarı çıkınca yerlere bakıyorum ama garibanca elim boş devam ediyorum 😄
Hocam kışın ağaç dalları ben size videosunu atıyım daha iyi anlarsınız site olarak benimde karışık kafam ama en ii leri antistic le ant store turkey gibi gelip bana ben size video linkini hemen atıyım